Gå till innehåll

Wellbok - well...


heltok

Vad ska wellboken diskutera 2015?  

117 medlemmar har röstat

  1. 1. Vad ska wellboken diskutera 2015?

    • Bitcoin & Kryptovalutor
      32
    • Politik
      32
    • Filosofi
      26
    • Kost & Träning
      32
    • Personlig utveckling
      31
    • Brudar
      30
    • Teknik, vetenskap och nörderi
      38
    • Prylar
      18
    • TVserier, filmer, böcker
      28
    • Allt som är contrarian
      17


Recommended Posts

Alltså det är egentligen precis samma sak som vad jag menar. Väljer du att vara positiv och göra det du vill, följa din passion etc. Så kommer ditt liv att uppfattas som något fantastiskt och berikande. Rädsla föder rädsla som föder rädsla. Och det funkar precis tvärtom. Då kommer ju den stora frågan, varför blir vi matade med så mycket rädsla?

 

Vad extremt intetsägande. Det du säger är alltså:

 

* Om man gör saker som man gillar att göra, så blir man lycklig.

* Rädsla är en negativ känsla som gör dig olycklig.

 

Genom att ta en sådan bred och uppenbar ståndpunkt så gör du dig immun mot kritik, men du är också väldigt menlös.

 

Den flummiga anti-materialism som är väldigt populär i kitchiga youtube-videos är en väldigt barnslig och okonstruktiv tanke. När livet upplevs som svårt så känns tanken jävligt skön att bara klippa sitt kontantkort och springa ut i vildmarken. Det känns också jäkligt skönt att drömma om en bättre värld som uppenbarar sig så fort man slutar bry sig om hur sin lägenhet är möblerad. Peppra detta med en sådan överraskande konservativ åsikt som att allt var bättre förr, och du har ett fint åsiktspaket för alla som vill drömma om en bättre värld som kan nås utan att faktiskt göra någonting.

 

Personligen tror jag man blir lyckligast av att sätta mål, ge dem ett högt personligt värde, och sedan uppnå dessa mål. Materialism i sig gör inte en människa olycklig, det är bristen på annat som föder amotivation.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vad har deras fysiska attribut med saken att göra? Det som är relevant är vad dom har att säga. Sen är Wakin Life väldigt bra, att den är tecknad är av en viss anledning.

 

Klart det har med saken att göra. Det har ju sitt eget språk. Man kan bli mer eller mindre trovärdig om man ser si eller så ut. Med det sagt tar jag 100% avstånd av vad staahla snackar om. Det jag vill ha sagt är att det tog mig ett bra tag innan jag började ta killen på allvar och insåg att det inte var ett skämt utan allvar. Detta hade lätt undvikits om attribuden var rätt.

 

Försäljare och även pokerspelare jobber ju mycket med attribuden av en anledning inte sant?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Haha det enda som får en att fortsätta läsa på pf är att staahla kommer med sina inlägg titt som tätt. Går det inte att få mail så fort staahlitron skriver så slipper man dra igenom varje tråd i hopp om att han har varit där?

Stort. Om ett sådant system upprättas så skulle jag vilja ha ett mail varje gång FiSherman63 postat. :-)

 

lol

Grön av avund! Grön av avund! :mrgreen:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

God Jul!

 

kort recension av Noma:

hade skyhöga förväntningar, uppfylldes inte. vi åt 16 rätter men enades om att bara dricka 3glas vin som blev 5glas tillslut.

 

en tiopoängare som var sjukt fin var kräftskjärt på sten.

nomajomfruhummerogsolpe.jpg

riktigt bra konsistens på kräftan och allmänt trevlig rätt. klassar den som den bästa fisk/skaldjursrätten jag någonsin ätit med rätt god marginal.

 

en annan kool rätt var rädisa i jord(man skulle alltså äta jorden också)

img1729d.jpg

 

var rätt beskrivande bild för Noma, mkt annorlunda än man var van vid och lite knepigt fast ganska gott ändå.

 

kungskrabba med purjolök i aska var mkt fin med, 9poängare.

nomaaskeogporrerblamusl.jpg

 

 

i övrigt var det många 7poängare, men blev lite väl mkt rotfrukter/lök/örter med klick sås, för många sådana rätter för oss som inte har hunnit tröttna på franska köket än. vi åt det mesta som visas här:

http://foodsnobblog.wordpress.com/2009/06/20/noma-copenhagen/

med några enstaka andra rätter.

 

rätt trevlig personal, en svensk kock vid namn viktor som var jättetrevlig och presenterade några rätter, väldigt trevlig svensk sommelier vid namn simon som jobbat på atmosfär. danskarnas engelska var inte den bästa och vår matdanska är inte den bästa så var rätt skönt att ha svensk personal.

 

lokalen var rätt enkel, avslappnat inte så mycket affärsmän och mer vanligt folk som uppskattar mat. mkt spring och hög tempo, men inte besvärande men blir ju rätt högt tempo om man ska få i sig 16rätter på 4h.

 

notan slutade på 5500 Danish kroner = 7 676.39389 Swedish kronor för 3.

 

käkar hellre på http://www.kockvin.com än noma igen, godare molekylär gastronomi där och dessutom trevligare. noma får väl rekommenderas som upplevelse för matälskare, men känns som man bör ha avverkat >10 michelinstjärnor innan man överväger att dra dit så man uppskattar den typen av mat de har. annars tror jag man får bättre upplevelse för mindre pengar i sverige. deras nominering till världens 3e bästa resturang i världen känns lite överdriven, men förstår att de kan vara kockarnas val för de var väldigt kreativa och nordisk mat är rätt speciellt så har man tröttnat på allt annat uppskattar man nog Noma.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Äter man verkligen jord?

 

känns så iaf, men är väl inte vanlig jord i den bemärkelsen.

 

Amuse Bouche 3: Radiser, jord og urteemulsion. Planted upon the table, a terracotta garden pot came filled with dark soil from which sprouted large, vibrant leaves. With cutlery withheld, one is informed that everything within is edible. Holding onto one of the leafy tops, a radish was easily extracted, exposing, as it came out, brilliant green cream beneath the earth that still clung to the root. Peppery and almost sweet, these snappy radishes were from Lammefjord and belonged to Søren Wiuff. The foamy herb emulsion that they had been buried in was composed of sour sheep’s yoghurt flavoured with tarragon, chives and chervil; it was an addictive match with the crunchy malt, beer and hazelnut crumble that covered it.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

(First time poster, long time lurker) ^^

Har ett minne av att du spelade massor av FL i början av din karriär. Vid vilken nivå slutade du och varför?

 

spelade 10/20 med bra resultat några månader, sedan prövade jag lyckan på 15/30-30/60 och där gick det åt skogen så jag föll ner till 10/20 igen. sedan kom UEIGA så actionen minskade kraftigt så jag gjorde övergången till NLT. vetefan om det var EV+ att byta, men har iaf haft mina rekordmånader på NLT.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

BNP borde inte vara huvud målet för varje nation, jag skiter blanka fan i om jag kan betala tandläkaren med sms eller inte, det ända jag bryr mig om är hur lycklig jag är. Gillar Burmas brutto national lycka hellre än kapitalist piskor som ska driva alla mot ett oändligt mål.

 

Du har inte ens fattat att du inte har fattat nånting?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...