Gå till innehåll

Recommended Posts

Postad

Första gången jag lagar mat på 2 veckor, idag lagas det från höften:

 

Kycklingfile fylld med hackat bacon, svamp, ost, tomat och kryddor, gjort en form i folie sen har vi gjort en grädd & spenatsås som vi täckt kycklingen med, tillagar i ugnen på 200¤ i 30min, ingen aning hur de kommer bli men de får vi la se!

  • 3 weeks later...
  • Svars 152
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Postad

mums! åt precis lite frittatas

 

stek chorizo:

8777_10151716704082238_345056753_n.jpg

 

i med paprika, lök, vitlök:

996862_10151716704147238_1608562556_n.jpg

 

i med babyspenat:

945633_10151716704232238_2095459721_n.jpg

 

stek tills spenaten går sönder:

1006170_10151716704287238_328172657_n.jpg

 

lägg på skivade tomater, häll på manchego+ägg+salt+peppar-visp, in i ugnen 25min på 170grader

1006251_10151716704392238_1533955898_n.jpg

 

dekorera:

995688_10151716704452238_497462870_n.jpg

 

serverade det med lite grekisk yoghurt och lite extra babyspenat.

Postad

 

Sweet, fanns lite saker som inte finns på extremefood tror jag :) på tal om stark mat, har något gett sig på "The Source" på 7,1m scoville? löjligt sugen att prova den men vetifan om man vill lasta 700kr+ för att plåga kroppen, blir ju inte att köra den rent då det förmodligen är väldigt farligt för kroppen men att dra några droppar på lite potatismos borde kanske fungera? Samt till de som gillar att plåga kroppen, vad är det starkaste ni kört rent?

Postad

Starkaste jag har ätit rent var en röd habanero!

Låg helt avsvimmad i skolan efter de då jag tuggade sönder hela innan jag vågade svälja!

 

 

Starkaste maten var i Thailand då jag varje dag bad om starkare mat och sista dagen fick in maten och en liten skål med genomskinlig vätska och massa chilifrukter... Med världens minsta sked! Man skulle tydligen ta pyttelite men jag vände upp och ner på hela över maten.. Typ 10-15cl?

 

Servitrisen blev likblek, sprang och hämta kocken och 3 servitriser sprang fram och tillbaka med isvatten (ja vet att de inte hjälper men för studen hjälpte de)

 

Skojade efter jag hade ätit upp att jG ville ha ännu starkare dagen efter! Då sa servitrisen "no no no no no no!!"

 

Hade sån anusmagma den natten, skojar inte!

  • 4 weeks later...
Postad

Första gången jag lagat något vettigt på länge, är ganska larmad just nu så blir ett kort recept med lite bilder:

 

köp ett stort köttstycke och snitta till så de ser fint ut, stycka på mitten och fyll med fetaost och soltorkade tomaters

piska skiten på ett stekjärn så de får lite färg

 

6NzZw0ml.jpg

 

Täck med bacon <3

 

LfDxcvMl.jpg

 

smaska in det i ugnen 175-200 grados i dryga timmen sen stycka skiten like a baws

 

servera med vad som helst

 

2fTRMk8l.jpg

Postad
Första gången jag lagat något vettigt på länge, är ganska larmad just nu så blir ett kort recept med lite bilder:

 

köp ett stort köttstycke och snitta till så de ser fint ut, stycka på mitten och fyll med fetaost och soltorkade tomaters

piska skiten på ett stekjärn så de får lite färg

 

6NzZw0ml.jpg

 

Täck med bacon <3

 

LfDxcvMl.jpg

 

smaska in det i ugnen 175-200 grados i dryga timmen sen stycka skiten like a baws

 

servera med vad som helst

 

2fTRMk8l.jpg

 

marry me ?

  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Postad
Blev riktigt sugen på korvgryta igår (hur man nu kan bli det?!)

Galet lätt och mycket gott

 

1 paket av scans kryddiga korvar

Paprikor

Röd lök

Purjolök

Färsk chili

Mörötter

 

Skärv ovanstående i valfria former. Innehållet kan variera till vad man tycker om, hade fungeringar på rödbetor som är gott att ha i men vit skjorta och rödbetor är NO GO.

 

I med vatten i en gryta och valfri form av buljong, jag körde grönsaks, och i med ovanstående.

 

Fyll på med en brusk krossade tomater. Krydda med Cayenne/Chiliflakes/Örtsalt och så hade jag i lite thailändsk curry.

 

Låt koka en stund. Smaka av och öka dosen med chili och/eller jalapenos om det inte är starkt nog.

 

Servera med en klick kvarg i skålen och njut!

 

mmsz.jpg

  • 2 months later...
Postad

Bumpar här. Är ute efter att göra ett riktigt skrytbygge när det kommer till hamburgare. Vi inleder med köttet helt enkelt. Ryktas att dempan rekar 60% högrev 40% ryggbiff malet, är viltsvinsfärs eller hjortfärs aktuellt annars? (har ej köttkvarn)

 

Det absolut svåraste är imo ost, normalt kör jag chevre men nu ska vi ha skrytbygge, vad kan man kasta in som är riktigt oväntat och häftigt?

 

Tillbehör:

 

Bacon: Ingelsta kalkonbacon, spik där va?

 

Sallad: lite knivigt här, finns det något intressant på salladsväg man kan kasta in? bladspenat kan de vara ett alternativ? ruccola osv?

 

Dressing och liknande: förslag på någon egen man kan göra? kanske något rökigt med chipotle och whisky?

 

övriga tillbehör lämnas öppet för förslag, ju mer kul vi kan få i ju bättre!

 

Får kosta vad de kostar vill.

Postad
En burgare ska inte ha massa skit. Det ska vara kött och bröd. Godkända tillbehör är ost, bacon, dressing/sås. Eventuellt lök.

 

ahh men tycker sallad ska in med, dels för syns skull, ger lite färg till det hela

Postad
Saltgurka är riktigt fint, men var får man tag i färsk? På burk känns inte så roligt, påminner lite väl mycket om snabbmat då för min del iaf :(

 

I välsorterade matbutiker brukar det finnas i lösvikt.

 

Annan kul grej åt det ryska hållet man kan göra med knaprig saltgurka är att servera den hel och en skål flytande god honung och en skål yoghurt att doppa i. Honung först, sen yoghurt och sen in i munnen. Repeat.

Postad
Vi inleder med köttet helt enkelt. Ryktas att dempan rekar 60% högrev 40% ryggbiff malet, är viltsvinsfärs eller hjortfärs aktuellt annars? (har ej köttkvarn)

 

 

Högrev, shortrib och bringa/kalvbringa (lika delar) blir sjukt nice. Typ 80-90% högrev resten bacon funkar också mycket bra. Använd i alla fall nått fetare alternativ förutom högrev.

Postad

Köttet löste vi genom att ta ryggbiff 30% högrev 70% och be dem mala det i butiken, vi fick de för 89kr/kg vilket kändes löjligt billigt?

 

Sen blev det chevreost, kalkonbacon, shitake svamp, saltgurka på sidan och lite mexican sauce dip till dem, var kanongott!

Postad
Köttet löste vi genom att ta ryggbiff 30% högrev 70% och be dem mala det i butiken, vi fick de för 89kr/kg vilket kändes löjligt billigt?

 

Sen blev det chevreost, kalkonbacon, shitake svamp, saltgurka på sidan och lite mexican sauce dip till dem, var kanongott!

 

Bilder?! :(

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...