Moonasalhin Postad 21 April , 2013 Rapport Postad 21 April , 2013 Såg förjävla gott ut det där diazo. Blir definitivt att prova, fast byta kyckling mot quorn eller tofu. MMmmm! Citera
minibiff Postad 21 April , 2013 Rapport Postad 21 April , 2013 Såg förjävla gott ut det där diazo. Blir definitivt att prova, fast byta kyckling mot quorn eller tofu. MMmmm! Du kallar mitt spya och sedan säger att det där ser förjävla gott ut. Douchébag! Det ser inte överdrivet gott ut diazo, men jag tror helt klart att det är svingott! Just när det blir såsaktigt så ser det ganska vidrigt ut (vet det själv när jag brukar göra thaimat) men blir jävligt gott! Just nu är thaimaten på spisen, pic anysec! Citera
minibiff Postad 21 April , 2013 Rapport Postad 21 April , 2013 ~400g kycklingfiléer 1 grön paprika 1 röd paprika 2 chilifrukter 3 vitlöksklyftor 1 hel broccoli en del minimajs en santa maria wokmixpåse 1.5 dl vatten massa sambal oelek röd curry paste servera med ris Citera
Moonasalhin Postad 22 April , 2013 Rapport Postad 22 April , 2013 Vegetarisk pizza som går jäkligt fort: Degen: 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 1/2 dl olivolja 1 ½ dl mjölk Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i mjölken och olivoljan och rör snabbt till ihop tills den lossnar från bunken. Gå lös med dina pizzabagarskills och snurra runt/kavla/knåda ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att bakpulvret fluffar upp den så gör den ganska tunn! Toppingen: Här kan du i princip ha på vad som helst men jag valde: Ett lager med tomatpuré 1 paprika 1 zucchini som man skalar och sedan strimlar upp med en potatisskalare! En halv rödlök Jalapeños Fetaost Ett par ananas-skivor Strimlade soltorkade tomater Riven ost Peppar Pizzakrydda Grädda i ugnen på 200 grader i 12-15 min tills osten ser muy bien ut! Till det styrde jag ihop en standard sås med creme fraiecahskasafsdjhfakaadshshgcgche, ett par pressade vitlöksklyftor (yttepyttelite)salt och peppar, samt lite sallad! Citera
greywolf Postad 23 April , 2013 Rapport Postad 23 April , 2013 nu mina vänner ska ni få matlådetips. lök, morötter, fina burktomater. vitlök. chili etc..you know the drill timjan är gott i köttfärssås. är lat, matar ner allt i mixern. köttfärs, jag tog 3kg. bryna och sedan ta största kastrullen och kasta allt i densockra, salta, peppra smaka av med vinäger. koka ett par timmar. häll i mjölk/grädde om du tycker om det serverar den idag med en enkel persiljesallad (sharlottenlök, blodapelsin, sardeller, persilja) och kokta potatisar och riven ost. Citera
minibiff Postad 26 April , 2013 Rapport Postad 26 April , 2013 Kyckling och pasta! Beslöt mig för att testa en ny variant av kyckling och pasta! 1. Skiva kycklingen i små filébitar. Släng ner all kyckling i en plastpåse och häll i lite olja, sönderskivad basilika, vitlök, salta, peppra. Låt stå i kylen x minuter/timmar/dagar! Jag körde på 30min. 2. Börja koka pastan, jag kör med pappardellepasta! 3. Börja stek kycklingen på hyfsat låg värme och tillsätt charlottenlök och ÄNNU MER VITLÖK! 4. Häll i lite matlagsningsgrädde i en kastrull, tillsätt Philadelphiaost (jag körde med vitlöksphiladelphoaost). I med lite kryddor och en kycklingbulljong. 5. Gör iordning en liten sallad på tallriken. Jag körde på ruccola samt tomater och soltorkade tomater! 6. Häll över pastan och häll lite god olja över (jag tog oljan från soltorkade tomaterna). Häll sedan över pastan på tallriken med salladen, häll sedan kycklingen på tallriken och häll sedan lätt såsen överallt. Toppa med parmesanost! Citera
Lokenius Postad 26 April , 2013 Rapport Postad 26 April , 2013 Ikväll äts det det näst norskaste som ätas kan, nämligen Pizza. Det norskaste av allt norskt är Grandiosas pizza men ikväll ska det lyxas till lite extra med personalmöte och vad passar då inte bättre än Peppes amerikanska panpizza. Denna pizza kommer i 100 olika varianter men gemensamt för alla är att vad du än gör, säger eller önskar så kommer den ALLTID medels ett ton burkmajs på. Om du så säger "ABSOLUT INGEN NORSK BURKMAJS" så kommer den med burkmajs. Och vitlökssås samt en tomatsås vid sidan. För att även norrmännen skall förstå har man gjort det så enkelt att man helt enkelt bara kallar det vita vitlökssåsen för VITSAUS och den röda tomatsåsen för RÖDSAUS. För att skölja ned detta i strupen kommer vi serveras öl i stora saftbuteljer och för att alla giriga baggar skall kunna koooose seg til max så kommer avdelningschefen slinka förbi och dra kortet i baren innan kvällen är slut God helg folkens Citera
diazo Postad 27 April , 2013 Författare Rapport Postad 27 April , 2013 Ikväll ska de lagas storkok, på menyn står: Pannbiffar Köttbullar Köttfärssås Röd Curry Grön Curry Grönsakssoppan (från förstasidan) kanske något mer, köpte mat för 1500:- på coop och planerar att laga allt, kommer recept och bilder allt eftersom, vi kommer köra lite avsmakning per rätt också. Planerad tid: 18-24 Förväntat utfall: 75kg mat Citera
Crappy Postad 27 April , 2013 Rapport Postad 27 April , 2013 Ikväll blir det En oxifile fylld med med philadelfiaost och provencalska örtkryddor, är förstekt och precis urplockad ur i ungnen för att få vila till 18:00 innan den ska in i ugnen i 20 min Serveras med potatisgratäng al'a Crappy Men behöver veta lite mer om det här röda Georges Duboeuf morgon 1997, jag är inte hundra på vad det är. Risken att servera ett matlagningsvin är jag inte bered att ta. Citera
TotalFarsa Postad 27 April , 2013 Rapport Postad 27 April , 2013 Man ska inte göra det så svårt. Ett kg högrev En näve chillifrukter Ett par öl Några vitlöksklyftor Mjöl och chillipulver Stått på kok sen kl 14ish och har nu gottekonsistens med fint bett. Happy happy, joy joy! Citera
Metaddict Postad 27 April , 2013 Rapport Postad 27 April , 2013 Man ska inte göra det så svårt. Ett kg högrev En näve chillifrukter Ett par öl Några vitlöksklyftor Mjöl och chillipulver Stått på kok sen kl 14ish och har nu gottekonsistens med fint bett. Happy happy, joy joy! Tärnar högreven och kokar bara? Citera
TotalFarsa Postad 27 April , 2013 Rapport Postad 27 April , 2013 Tärnar högreven och kokar bara? Tärnar och bryner. Slänger sen ner i gjutjärnsgrytan tillsammans med grovhackad vitlök och hackad chilli. I med chillipulver/mjöl-blandningen - gegga runt och slå på två öl (ta en öl själv). Koka upp och låt småputtra tills lagom konsistens infinner sig. Kan reda med mer öl om köttet inte hunnit falla sönder (tar en 3-5 timmar). Ät med en klick gräddfil och hackad avokado. Vad för slags chillifrukter man använder är upp till hur överjävlig man vill ha grytan. Senast jag käkade StBjorns chilli bröt svetten fram i pannan efter andra tuggan - väldigt god chilli alltså Citera
diazo Postad 27 April , 2013 Författare Rapport Postad 27 April , 2013 Purjolök & potatissoppa på koket vet inte vilka mängder vi stoppar i då vi är ganska fulla men det vi har i är: Morötter Purjolök Rödlök potatis broccoli grönsaksbuljong blomkål salt & peppar vatten (no shit?) Pre cook bild: Citera
hubbahubba Postad 27 April , 2013 Rapport Postad 27 April , 2013 Sås: 4 schalottenlökar hackas och åker ner i en kastrull med lite smör för att bli mjuk. Täck löken med äppelcider, i med en burk plommontomater och en tärning grönsaksbuljong. En skvätt äpplecidervinäger och en nypa socker. Detta får puttra tills det är dags att servera. Kycklingfiléer delas på längden (så att snittytans storlek maximeras). Filéerna får känna på en köttklubba innan de vänds i mjöl, följt av ett uppvispat ägg och slutligen en panering bestående av finriven ost och ströbröd. Stek kycklingen i smör på svag värme och låt dem bli färdiga i ugn. Serveras med basmatiris, gurkstavar, apelsinfiléer och lite randomgrönt. Citera
Sladdafan Postad 1 Maj , 2013 Rapport Postad 1 Maj , 2013 Att tillföra hamburgerdiskussionen: Ingen som nämnt att ha stekt ägg på burgaren?! Nuts! Citera
heltok Postad 1 Maj , 2013 Rapport Postad 1 Maj , 2013 entrecôte med sallad och vitlöksbea. köttet+salt 50-54grader~52grader -> gasolbrännare -> salt+smält opastöriserat smör+peppar+skogskrydda -> vila 5min(viktigast av allt) Citera
diazo Postad 8 Maj , 2013 Författare Rapport Postad 8 Maj , 2013 Ikväll ska jag laga mat för första gången denna månaden, på menyn står lite nudlar med blandade wokgrönsaker och några kycklingfileer, inget speciellt, men brukar slinka ner ganska enkelt. Citera
foogel Postad 8 Maj , 2013 Rapport Postad 8 Maj , 2013 Bra tråd! Beundrar tålamodet ni måste ha för att göra alla dessa vackra rätter, samt alla ingredienser ni måste inhandla. Brukar inte tycka det är värt tiden och mödan att laga något gott så nöjer mig oftast med makaroner och ketchup. Får hoppas det är något som kommer med tiden, börjar bli lite less på pasta.. Citera
TotalFarsa Postad 8 Maj , 2013 Rapport Postad 8 Maj , 2013 Basic är osså gott Kvällens middag till kidsen... Spagetti och köttfärsås 800gr nötfärs 1 st lök Ett par klyftor vitlök En påse tacokrydda En kartong finkrossad tomat En trea grädde salt & peppar Serveras med vanlig jävla ketchup och attans gott var det! Citera
Lokenius Postad 8 Maj , 2013 Rapport Postad 8 Maj , 2013 Var och gränshanldade igår och ramlade över vad jag tror var ett riktigt klipp gällande fläskkarré. Vill minnas att detta ska kunna gå att få riktigt gott på grillen (?), någon som sitter inne på en bra marinad till gris? Gärna ett som involverar massvis med vitlök Citera
diazo Postad 8 Maj , 2013 Författare Rapport Postad 8 Maj , 2013 blev ingen lagad mat ikväll hellers, #wpt #smekten hämtade upp mig sen blev de oxfile på spisen, men det vart fint de med, sen krök o volleyboll, livet kunde vara sämre. Citera
minibiff Postad 8 Maj , 2013 Rapport Postad 8 Maj , 2013 Var och gränshanldade igår och ramlade över vad jag tror var ett riktigt klipp gällande fläskkarré. Vill minnas att detta ska kunna gå att få riktigt gott på grillen (?), någon som sitter inne på en bra marinad till gris? Gärna ett som involverar massvis med vitlök Har 2 marinader jag gillar. 1. x antal vitlöksklyftor (jag tar mycket) häll i så mycket olja du behöver finhacka färsk basilika och häll i finhacka lite ingefära och häll i peppra 2. Häll så mycket olja som behövs x antal vitlöksklyftor 1 matskedar sambal oelek häll i en hel del http://www.bakersandlarners.co.uk/uploads/images/products/product_2182_large.jpg stänker i några cl av Jack Daniels diverse kryddor, gärna chilikryddor Citera
Sladdafan Postad 22 Maj , 2013 Rapport Postad 22 Maj , 2013 Blev riktigt sugen på korvgryta igår (hur man nu kan bli det?!) Galet lätt och mycket gott 1 paket av scans kryddiga korvar Paprikor Röd lök Purjolök Färsk chili Mörötter Skärv ovanstående i valfria former. Innehållet kan variera till vad man tycker om, hade fungeringar på rödbetor som är gott att ha i men vit skjorta och rödbetor är NO GO. I med vatten i en gryta och valfri form av buljong, jag körde grönsaks, och i med ovanstående. Fyll på med en brusk krossade tomater. Krydda med Cayenne/Chiliflakes/Örtsalt och så hade jag i lite thailändsk curry. Låt koka en stund. Smaka av och öka dosen med chili och/eller jalapenos om det inte är starkt nog. Servera med en klick kvarg i skålen och njut! Citera
greywolf Postad 23 Maj , 2013 Rapport Postad 23 Maj , 2013 Var och gränshanldade igår och ramlade över vad jag tror var ett riktigt klipp gällande fläskkarré. Vill minnas att detta ska kunna gå att få riktigt gott på grillen (?), någon som sitter inne på en bra marinad till gris? Gärna ett som involverar massvis med vitlök klassisk, soja morötter och vitlök vitlök honung soja, vitlök, timjan rödvin vitlök, ingefära, mirin vitlök, rosmarin, lagerblad vitlök, dragon, senap Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.