Gå till innehåll

Julbord! Vad har vi glömt?


Jennez

Recommended Posts

Det återstår att se. Läste igenom tråden nu och jag förstår icke detta utbredda hat mot potatismos när folk föreslår älgtunga, schnitzel, bruna bönor(!) för att endast nämna ett axplock av de totalt antijuliga maträtterna.

 

Jag ska fan ta mig äta potatismos med en stor skopa smör i jul!

 

Mmmm, mos. Den enda födan som man kan ha hur mycket smör som helst i utan att det blir äckligt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 118
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Ok. Trögt i år med matidéerna? Jag börjar väl då:

 

Dagen innan julafton:

 

* Skinka (dels ljummen på macka och dels på tallrik med senap)

* Dopp!!!!!!!

* Lite sillar

* Rullsylta

* Svagdricka / julmust

 

Julafton:

 

* Samma som ovan +

* Kokt älgtunga

* Lax, rökt och inkokt

* Ägghalvor med löjrom

* Bruna bönor

* Köttbullar

* Mer sillar

* Omelett (räkvarianten!)

* Rödbetssallad

* Honungsgriljerade revbensspjäll

* 3 sorters senap till skinkan (en från Apoteket givetvis!)

* Kalvsylta

* Rökt rådjursstek

* 4-6 sorters ostar med salta kex & vindruvor

* Mörk starköl

* Snaps, ett par olika sorter

 

Vid midnatt: midnattsgrogg!

 

Efter julafton:

 

* Rester

* Rester

* Mineralvatten utan smak

* Rester

* Mer mineralvatten...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Detta är inget jag växt upp med utan något som vi fick in i familjen via min brors fru, men grönkål är en jädra höjdare på julbordet. Prova det om du är sugen. Mer ett tips än något du glömt, för den där listan räcker för att jag skulle vilja dyka upp.

 

Japp, gräddstuvad grönkål är nöten.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Här kommer lite förslag på dryck:

 

&hl=sv&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
&hl=sv&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" frameborder="0" allowfullscreen>

 

Länk:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 years later...
Jag har äppelmos på julskinkan, gärna på "halvhårt" tunnbröd. Är ju många som tycker man är dum i huvudet men är man uppväxt med det så... Men ja, ibland äter jag med senap också, bara den är stark.

 

Såg ett recept nån gång på juläppelmos som tillbehör till skinkan. Har för mig att det var riven pepparrot i moset bl.a.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...