Gå till innehåll

Vad ska wellboken diskutera 2015?  

117 medlemmar har röstat

  1. 1. Vad ska wellboken diskutera 2015?

    • Bitcoin & Kryptovalutor
      32
    • Politik
      32
    • Filosofi
      26
    • Kost & Träning
      32
    • Personlig utveckling
      31
    • Brudar
      30
    • Teknik, vetenskap och nörderi
      38
    • Prylar
      18
    • TVserier, filmer, böcker
      28
    • Allt som är contrarian
      17


Recommended Posts

Postad

 

känns mest överhypeat, tycker samma sak om blue fin tuna. wagyu-biff duger nästan lika bra eller varför inte en diamantbiff från sverige?

 

Kobebiff är wagyukött för din info.

 

"Köttet kommer från Wagyudjur som är uppfödda i det japanska distriktet Kobe och namnet är skyddat för kött från just detta distrikt."

Postad
Kobebiff är wagyukött för din info.

 

"Köttet kommer från Wagyudjur som är uppfödda i det japanska distriktet Kobe och namnet är skyddat för kött från just detta distrikt."

 

men wagyu behöver inte vara kobe för din info.

 

 

Kobe Beef (神戸ビーフ Kōbe Bīfu?) refers to cuts of beef from the black Tajima-ushi breed of Wagyū cattle, raised according to strict tradition in Hyōgo Prefecture, Japan.

 

Kobe beef in Japan is a registered trademark of the Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association (神戸肉流通推進協議会 Kōbeniku Ryūtsū Suishin Kyōgikai?).[7] It must fulfill all the following conditions:[1]

Tajima cattle born in Hyōgo Prefecture

Farm feeding in Hyōgo Prefecture

Bullock (steer) or castrated bull, to purify the beef

Processed at slaughterhouses in Kobe, Nishinomiya, Sanda, Kakogawa and Himeji in Hyōgo Prefecture.

Marbling ratio, called BMS,[8] of level 6 and above.

Meat Quality Score[8] of 4 or 5

Gross weight of beef from one animal is 470 kg or less.

 

The massive increase in popularity of Kobe beef in the United States has led to the creation of "Kobe-style" beef, taken from domestically-raised Wagyū crossbred with Angus cattle, to meet the demand. Farms in America and Britain have attempted to replicate the Kobe traditions, providing their Wagyū herds with beer.[9] U.S meat producers claim that any differences between their less expensive "Kobe-style" beef and true Kobe beef are largely cosmetic.[10] The cattle are fed American and/or British grass and grain, which is different from the more expensive Japanese feed.[11] Cuts of American "Kobe-style" beef tend to have darker meat and a bolder flavor.[12]

 

Oxfilé är WT, och då kallar jag aldrig något WT så jag är en auktoritär källa. Anledningen att det är så är att WT skaffar barn innan utbildning och har därför inte råd med Oxfilé - eller de har egentligen inte råd - och därför tror de att det är gott för att det är dyrare än köttet de bör köpa. De märker inte ens att det är allmänt segt och står sig dåligt mot billigare alternativ.

öredrar oftast entrecôte när det gäller tillagat kött. däremot rått kött föredrar jag nästan alltid oxfile. :)

 

folk köper file för det låter som det är bäst. av samma anledning köper många kobe eller blue fin. hade namnen och priserna varit annorlunda hade de säkert föredragit det andra...

Postad

Entrecôte är nog den biten av kossan jag gillar minst av dom finare detaljerna. Alldeles för fet smak, och den där jävla fetknoppen i mitten pajar allt :(

 

Ryggbiff i mitt hjärta <3 Pepparbiff, hasselbacks, lite grönt och så madeirasås. Omsnoms.

Postad

har lite byggställningar och grejjer här som stör. skulle vilja sitta och läsa i lugn och ro någonstans. förslag på bra ställen? (göteborg)

 

har varit lite mycket folk det senaste, men har ibland suttit och jobbat på något utav de här två ställena när jag inte orkat sitta med mina kollegor :D

 

http://g.co/maps/xt5ta

Postad
har varit lite mycket folk det senaste, men har ibland suttit och jobbat på något utav de här två ställena när jag inte orkat sitta med mina kollegor :D

 

http://g.co/maps/xt5ta

 

Café Guldhedstornet en fin dag - fin utsikt över stan

 

Annars random favvocafe.

 

så mycket folk som pratar och gör annat störigt på cafeer. och pallar ju inte sitta ute i detta vädret och med all trafik här...

Postad
så mycket folk som pratar och gör annat störigt på cafeer. och pallar ju inte sitta ute i detta vädret och med all trafik här...

 

KTB, Chalmers, Chalmers bibliotek?

 

Edit: Handels läsesal har man ju hört ska vara riktigt tyst..

Postad
Botaniskas restaurang lär inte vara särskilt full så här dags o års.

 

har de ens öppnat än? sprang där för någon dags sedan, inget vatten igång och toaletterna låsta.

 

Postad

Petar in ett boktips m.t.p. narkotikadiskussionerna som hållits här.

 

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0676977413

 

Svinbra bok om drogberoende och "the war on drugs", skriven av en läkare som jobbar med de mest nedgångna narkomanerna i Vancouver. Möjligtvis det bästa jag läst. (Inte för att det säger så mycket.)

 

En timme lång lecture som fick mig att beställa boken:

 

 

 

Hoppas det kan intressera någon!

Postad

Okok tackar, var mest nyfiken på att smaka något kött av riktigt hög kvalité som går att få tag på i sverige, vad tycker du man ska satsa på då? Wagyu verkar ju intressant men kanske inte står sig särskilt bra i prisvärdhet mot t.ex. en väl hängmörad oxfile från nåt gårdsslakteri?

 

EDIT: i övrig köttdiskus är jag ett fan av en bra oxfile, framförallt är den så satans enkel. Ryggbiff tycker jag är så känslig för överstekning och entrecoten tycker jag är för mycket fett på, men funkar säkerligen mycket bättre på grillen.

Postad
Okok tackar, var mest nyfiken på att smaka något kött av riktigt hög kvalité som går att få tag på i sverige, vad tycker du man ska satsa på då? Wagyu verkar ju intressant men kanske inte står sig särskilt bra i prisvärdhet mot t.ex. en väl hängmörad oxfile från nåt gårdsslakteri?

 

EDIT: i övrig köttdiskus är jag ett fan av en bra oxfile, framförallt är den så satans enkel. Ryggbiff tycker jag är så känslig för överstekning och entrecoten tycker jag är för mycket fett på, men funkar säkerligen mycket bättre på grillen.

 

tycker helt klart du ska pröva wagyu en gång. bör finns på en restaurang nära dig. när jag kom att tänka på det, meet hade kobe på menyn:

http://www.restaurangmeet.se/classic-meny

nog rejäl diversifiering på den.

 

i bangkok kan jag rekommendera neil's tavern, en kobe biff för runt 3000baht är bra värde. på koh samui vill jag minnas att jag åt wagyu på stekiga http://www.thelibrary.co.th/

 

vill du äta riktigt gott kött hemma gå till närmsta saluhall och prata runt lite, de har ofta riktigt bra grejjer.

 

 

KTB, Chalmers, Chalmers bibliotek?

 

Edit: Handels läsesal har man ju hört ska vara riktigt tyst..

 

såja, satt 2 timmar på handels och läste i lugn och ro. mkt bra ställe, ska unyttjas mer.

 

men ett bekymmer, jag hör ett buller i min lägenhet jag ville bort från som jag även hörde där. är väldigt lågfrekvent på gränsen till vibration, gissar 30-40hz och det hörs från linneplatsen till vasa iaf, men det hörs inte i änggårdsbergen(jag har testat att sitta där med öronproppar i för att se om det är tinnitus, hör inget där, men hör det med öronproppar kring linnegatan). någon som vet vad det är för ljud jag har gått och blivit känslig för? något tunnelbygge eller liknande på g?

 

från min MBA-kurs läser jag:

579766_10150805066312238_525842237_11565611_1391207375_n.jpg

stör mig lite på den sista meningen. vad säger ni andra?

 

stör mig lite på hela konceptet med risk att det är så dåligt definierat. citerar taleb:

"Risk is an event taking place in the future, and only some economists

and other lunatics can claim —against experience —to “measure” elements

of the future, with fools listening to them—against experience. But fragility

and antifragility are part of the current property of an object, a coffee-table,

a company, an industry, a country, a political system. We can detect it, see

it, even in many cases measure it, or at least measure comparative fragility

with a small error while comparisons of risk have been (so far) unreliable.

You cannot say with any reliability if a certain remote event or shock is more

likely than another (unless you fool yourself and persistently make absurd

claims about the future, against experience, a pathological condition), but

you can state with a lot more confidence that an object or a structure is more

fragile than another should a certain event happen. You can easily tell that

your grandmother is more fragile to abrupt changes in temperature than

you, that some military dictatorship is more fragile than Switzerland should

political change happen, that a bank is more fragile than another should a

crisis occur, or that a poorly built modern building is more fragile than the

Cathedral of Chartres, should an earthquake happen. And you can even

make the prediction of which one will last longer.

The main difference between what is proposed here and what is being

practiced is like night and day. Instead of a discussion of risk (which is

predictive and sissy) I advocate the use of the notions of fragility which is

not predictive —and, unlike risk, has an interesting word that can describe

its functional opposite, the nonsissy concept of antifragility."

-Nassim Taleb

Postad

från min MBA-kurs läser jag:

 

stör mig lite på den sista meningen. vad säger ni andra?

 

stör mig lite på hela konceptet med risk att det är så dåligt definierat. citerar taleb:

 

I säkerhetssammanhang brukar risk definieras som sannolikhet * konsekvens. Då låter det inte helt orimligt tycker jag. Sen att båda storheterna bedöms genom att titta i kaffesump eller liknande är en annan femma. Det Taleb kallar fragilitet är väl kopplat till sannolikhetsbiten i större utsträckning än konsekvensdelen.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...