Gå till innehåll

Recommended Posts

Postad
Japp. Fast nu ser det mest ut som smutsigt skurvatten

 

Låter som "vinet" man gjorde i det hemliga källarförådet under högstadieåren.. Mäsk med potatis ^^ varannan "vin"/sprite så kunde man iaf spela att man var full :-D

  • Svars 2,2k
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Postad
Japp. Fast nu ser det mest ut som smutsigt skurvatten

Vad är det för skurvattensmetod du gett dig på? Jag kikade lite på att göra öl någon gång men jag blev avskräckt av att det verkade allmänt meckigt.

Postad
Vad är det för skurvattensmetod du gett dig på? Jag kikade lite på att göra öl någon gång men jag blev avskräckt av att det verkade allmänt meckigt.

 

Tog ungefär 2 timmar enligt detta receptet

Så rent ekonomiskt är det billigare att knalla ner till bolaget och köpa en schysst ipa.

Postad

Testa lite finsk Sima, enklare blir det inte.. KLipper in førsta receptet jag hittade..

 

27 liter vatten

3 - 6 stora citroner

2kg Strö socker

2kg farin socker

25gram bakjäst

 

Detta är en klassisk måltidsdryck från Finland och det går verkligen inte att förklara vad det smakar, men när du väl har smakat är du fast!

 

Sima dricks alltid till Valborg i Finland. Blir ungefär omkring 5 % eller strax under och är fruktansvärt gott. Sima ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin i varje flaska.

 

Tar ungefär 2 veckor att tillverka, sedan tillkommer efterjäsningen.

 

Gör så här:

Häll i 5 liter kokhet vatten i jäskärlet, och blanda i 2kg strösocker och 2 kg farinsocker. Rör om rejält så det löser sig. Fyll därefter jäskärlet med ljummet vatten upp till 27/28-litersstrecket. (Inte för varmt så jästen dör.) Tillsätt sedan 25 gram jäst och rör om.

 

Skiva citronerna i lagom tjocka skivor, lägg dem i jäskärlet och rör om. Låt sedan detta stå tills det jäst klart. Rör du om en gång om dagen så är det alldeles perfekt.

 

När Siman jäst klart så ska den tappas upp på flaskor och efterjäsas i kylen tills de tillsatta russinen flyter upp "eller om dom skulle sjunka" när detta inträffat ska det vara klart och njutes till maten eller till fest...

Postad
Tog ungefär 2 timmar enligt detta receptet

Så rent ekonomiskt är det billigare att knalla ner till bolaget och köpa en schysst ipa.

Ja det är väl ungefär på den nivån jag sett förut. Allt krångel med sterilisering och specialutrustning gör att jag tröttnar bara av att läsa instruktionerna. Egentligen är det väl inte svårare än annat, men det ser så jävla pilligt ut.

 

Lägg upp lite bilder och sånt så kanske det skapar lite inspiration.

 

Testa lite finsk Sima, enklare blir det inte.. KLipper in førsta receptet jag hittade..
Metodiken verkar påminna en hel del om ungdomens punkdunkar :-) Men det låter ju gott.
Postad

Kan lägga upp lite bilder när jag fått liv i min dator igen.

 

Det behövs inte mycket specialutrustning. Lite hävertar och jäskar, men det är inga konstigheter. Köksbryggeriet har enkla startkit inklusive allt som behövs i malt och humleväg för 750 spänn.

Humlegården har större anläggningar runt 25 liter.

Postad

polares bror har ett eget litet bryggeri, med massa läckra flaskor som han köpt in och en kapsylmaskin, etiketter är väl nästa steg om man vill lansera sin egna lilla "Schraderbreü".

 

Ser hiskeligt omständigt ut i alla fall då man tittar på alla whiteboards där han har skrivit ned processen typ. Jag föredrar nog ändå att gå igenom sortimentet på bolaget och kanske vara besvärlig och beställa och inmundiga detta spelandes datorspel eller så.. men each to his own eller hur det nu sägs.


×
×
  • Skapa nytt...