adde_snoppskalle Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Vad äter du när det är dags att grilla? Själv föredrar jag en riktigt välmörad entrecote, som gärna har gått en månad över bäst föredatum. Skär upp i stadiga skivor några dagar i förväg och lägg i marinad. Serveras med bakad potatis och aromsmör. Avnjut med Rochefort Trappist nr 10. Detta i kombination med sol och trevligt sällskap slår sex i alla former med vilken kvinna som helst. Citera
KingCosmoKramer Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 En bit kobebiff brukar smaka gott. Citera
chepplin Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 # Hot Dogs # Flintastek Fy fan för att grilla detta!!!!! Skulle vara förbjudet och ev dödsstraff om jag hade ett eget land! Citera
MikeTime Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Köttbullar! ...näe, skämtar inte! Rulla in varje köttbulle i en baconskiva och varva dessa med shiitakesvamp (champinjoner duger inte) på spett. Severa med grillad, grön, färsk primörsparris och bakad potatis. En kall Kilkenny passar utmärkt och givetvis en liten nubbe! Citera
Bluwajt Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 # Hot Dogs# Flintastek Fy fan för att grilla detta!!!!! Skulle vara förbjudet och ev dödsstraff om jag hade ett eget land! Vafan, hot dogs är ju riktigt gott ibland. Citera
chepplin Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Vafan, hot dogs är ju riktigt gott ibland. Som sagt..dödsstraff!!!! Citera
Cosmo_Kramer Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Lammkotlett, vitlökssmör, Pommes Anna , fräsch sallad och ett gott rödtjut. Avrundas med Cointreau. Citera
adde_snoppskalle Postad 3 Maj , 2008 Författare Rapport Postad 3 Maj , 2008 # Hot Dogs# Flintastek Fy fan för att grilla detta!!!!! Skulle vara förbjudet och ev dödsstraff om jag hade ett eget land! Instämmer helt med dig. Jobbade fram tills nyligen på ett styckeri, och fick då kpa hem kött till sjukt dumpade priser. Köpte bla ett helt innanlår på 4 kg för 20 kr. Visst då var bäst-före datumet passerat, men det gör ju bara att det blir mörare. Iaf, det enda fläskkött jag grillar är innanlåret, men då måste det ha legat i marinad ett bra tag. Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också. Citera
MikeTime Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också. Köpte något som kallades flintastek på Coop förra sommaren. Den var benfri men inte svålfri. Innebär det att det inte var en "äkta" flintastek? Svålen är ju viktig! Den grillas sakta på eftervärmen tills den blir brun och knaprig! Mums! Citera
brainslicer Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Ska de grillas så ska de va riktigt kött http://video.google.com/videoplay?docid=-1914557757025169478 Citera
aaalltid Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Va fan.... flinta är svingott (hehe? Nehe ) ju!! Nästa helg blir det premiär om vädret tillåter!! Citera
adde_snoppskalle Postad 3 Maj , 2008 Författare Rapport Postad 3 Maj , 2008 Köpte något som kallades flintastek på Coop förra sommaren. Den var benfri men inte svålfri. Innebär det att det inte var en "äkta" flintastek?Svålen är ju viktig! Den grillas sakta på eftervärmen tills den blir brun och knaprig! Mums! Hmm låter som en butiksskinka med svål, som de sedan har skurit upp. Butiksskinka är väl det vanligaste sättet att skära en skinka. Då skär du bort alla ben, och även lite fett. Svålen är väldigt viktig. Den tillför väldigt mycket i smaken när man grillar. Detamma med kotletten, det är viktigt att man lämnar kvar en hel del fett på kotklettraden, annars smakar det skit. Hmm tanken slår mig nu..skulle kanske skapa en ny tråd där man förklarar lite mer om olika köttdetaljer som säljs i butikerna och vad det egentligen är. Konsumenterna manipuleras ganska mycket när de köper sitt kött. Citera
greywolf Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Instämmer helt med dig. Jobbade fram tills nyligen på ett styckeri, och fick då kpa hem kött till sjukt dumpade priser. Köpte bla ett helt innanlår på 4 kg för 20 kr. Visst då var bäst-före datumet passerat, men det gör ju bara att det blir mörare. Iaf, det enda fläskkött jag grillar är innanlåret, men då måste det ha legat i marinad ett bra tag. Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också. fläskkött e ju svingott att grilla inte bara innanlår fett och gott som gjort för att langa på grillen. Men då gäller det att man köper en välgödd gris från den lokala bonden. Scan eller dansk fläskfile smakar ingeting eller så smakar det illa pga av dålig behandling av djuren. Nötkött kan man ibland få tag på hyffsat i butik men det mesta kvalitet går till restaurangerna. Riktiga män äter upp svålen med det gäller ju att trycka i sig mat på sommarhalvåret innan man går i ide Citera
Snabelguy Postad 3 Maj , 2008 Rapport Postad 3 Maj , 2008 Fläskkött är det klart godaste att grilla. Citera
Jennez Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 Gjorde följande grillspett häromveckan: Oxfile' marinerad i Santa Marias (?) vitlöksmarinad Lammentrecote marinerad i basilika och rosmarin Kycklingfile' penslad med lite stark chilisås och thaikrydda Cocktailtomater Paprika Champinjoner Sjukt gott. Till det har man hasselbackspotatis, börnesås, Ajvar relish blandad med Creme Fraiche (måste på varje grillbord!), tzatziki, en grönsallad samt oliver. Citera
KenHag Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 En stor fin bit tonfiskfile som lätthalstras och serveras med paprika/citronris och hot sweetchili sås är bland det bästa man kan slänga på grillen. Tycker man tonfisken är för dyr duger även en stor bit laxfile. Citera
MikeTime Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 , Ajvar relish blandad med Creme Fraiche (måste på varje grillbord!), Kör en liknande variant - blandar het Ajvar med äkta majonnäs (hälften av varje), lite nymald svartpeppar och chilipulver. Mums! Citera
Saint_Bjorn Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 De här grillspetten kan vara det godaste ni någonsin kommer att äta: Squids (små bläckfiskar, finns i fiskdisken) Tonfisk och/eller lax Jumboräkor Pilgrimsmusslor (Kläm gärna in bitar av lämplig grönsak också, t ex squash) Givetvis ska allt vara färskt och rått. Marinad: 1 tsk fänkålsfrön (stötta) 1 msk inlagd hackad koriander, eller färsk koriander 2 msk rapsolja 1 lime, saften av 1 msk soja (ljus japansk!) 1 msk fisksås (finns på asiatiska hyllan) 1 krossad vitlöksklyfta 1 röd chili, urkärnad och hackad Pensla spetten med marinaden precis innan du lägger dem på grillen. Pensla under grillning. Tänk på att rå bläckfisk inte är så kul, medan fisken gärna får vara lite rå i mitten. Viktigt: lägg träspetten i vatten minst 30 min innan grillning. Tips: använd två spett per "spett", med ett par cm mellanrum, så blir de enklare att vända. Jag gjorde det här som en förrätt men det blev så mäktigt att vi var tvungna att vänta ett tag med köttet. Hade inget tillbehör, men man kan ju tänka sig wokade nudlar och grönsaker. Citera
devalanteriel Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 Som vegetarian måste jag flika in halloumi här... Citera
Cyntax Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 Jag grillar allt! Fläskfilé, kycklingfilé, hotdogs, kabanoss, laxfilé, zucchini, lök, vitlök, champinjoner, tomater, majs, potatis ... vi grillar i princip varje dag. Kommer att gå åt ca 10 kg gasol. Lax och kyckling är bäst. Citera
ickash Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 Sjuk tråd, fifan vad jag blev sugen på att grilla alltså. Fortsätt med grilltips snälla ni, själv är man absolut ingen grillexpert Citera
Brumpa Postad 4 Maj , 2008 Rapport Postad 4 Maj , 2008 invigde grillsäsongen för 6veckorsen med en helgrillad gris.. mumma Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.