Partyjack Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Som av en händelse ska jag bjuda tjejen på mat ikväll och har fått tag i ett recept på något jag vet är galet, gaaaalet gott. Kanske inget man drar ihop lite snabbt över en lunch, men ska du bjuda någon och vill att det ska smaka typ "vällagat" så är det helt klart att satsa på. För 4 port. 600gr Fläskfilé 3dl vispgrädde 4 msk tomatpuré 1 buljontärning + ½ dl vatten 2 pressade vitlöksklyftor 150gr roquefort eller ädelost dragon salt & peppar 1 grön paprika Blanda grädde, tomatpuré, buljong, vatten och vitlök i en traktörpanna. Smula ner osten och värm sakta under omrörning. Smaka av med salt, peppar och dragon. Låt småputtra, stek köttet i skivor. Lägg i köttet samt hacka paprikan och häll i den. Kanske en femma på svårighetsgraden, men har man en halvtimme eller något ledigt så är det ju bara att köra. Om någon mot förmodan orkar laga till denna rätt så snälla - skriv ett PM eller något och berätta om det vart lyckat. Citera
TotalFarsa Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Kan väl slänga in ett recept jag med då. För den hungrige! Bamsebiff 400 gram nötfärs salt & peppar 1 msk potatismjöl 4 dl matlagningsgrädde margarin soja 1 finhackad lök plus vad du gillar att krydda köttfärs med Blanda färsen med salt & peppar, potatismjöl, 1 dl av grädden, löken plus egna smakberikande ingredienser. Smält lite margarin i en stekpanna och platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Låt steka i fyra minuter. Dela sedan upp i fyra bitar, vänd på dem och stek i ytterliggare ett par minuter. Häll över resterande grädde samt sojan och låt det puttra i 3-4 minuter. Servera med whatever. Potatis, ris, grönsaker... Blir sjukt gott och går väldigt snabbt att tillaga. Är man riktigt bakis så käkar man biffen direkt ur stekpannan och skiter i tillbehören. Citera
schenker Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Har inte läst hela tråden men gissar att de flesta här prioriterar enkelhet...får väl skämmas nu, för mina fördomar...hmmm OK, en superenkel pastarätt med kall sås. Passar året runt, men kanske allra bäst på sommaren: Koka valfri pasta (spaghetti eller penne föredrar jag). Sås: En burk (2,5 dl?) Creme Fraiche En burk tonfisk (i vatten eller olja), häll av vatten/olja! Ca en msk kapris Blanda allt med en mixer, klart. Sleva upp pastan i djup tallrik (pasta ska ätas i djupa tallrikar!) och häll över sås. Såsen räcker till 2-3 personer och total tillagningstid ca 15 minuter. Citera
Appel Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Låter kalasgott TF. Jag skulle vilja köpa den kokboken som tar med till tillägg Är man riktigt bakis så käkar man biffen direkt ur stekpannan och skiter i tillbehören. Det är sånt som gör att man märker bakom vilka nickname som det med garanti döljer sig en man Jag har själv blivit barnsligt förtjust i bulgur (eller vad det nu kan tänkas heta) istället för ris. Ngn som vet om det finns i vanliga ica/konsum eller om det behövs mera specialinriktade affärer för att få tag på det? Citera
thestonk Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Jag har själv blivit barnsligt förtjust i bulgur (eller vad det nu kan tänkas heta) istället för ris. Ngn som vet om det finns i vanliga ica/konsum eller om det behövs mera specialinriktade affärer för att få tag på det? Det finns överallt. Citera
TotalFarsa Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Jag har själv blivit barnsligt förtjust i bulgur (eller vad det nu kan tänkas heta) istället för ris. Ngn som vet om det finns i vanliga ica/konsum eller om det behövs mera specialinriktade affärer för att få tag på det?Bulgur ska du kunna hitta i alla ICA-butiker. Håller f.ö med dig om att det är ett väldigt bra substitut. Kör det konstant som utfyllnad i sallader med gott resultat. Citera
Opteron Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Röda linser: Koka röda linser (tar 20 min) häll av vattnet dela en citron och pressa över efter smak häll på ganska mycket RIKTIGT GOD olivolja mymalen peppar och salt Blanda i rätt mycket ruccolablad och kanske babyspenat. Blir galet gott, servera med kyckling/lax/whatever och nån yougurt-sås. (En höjdare är att ta laxfileer, vira in i pancetta (lufttorkat bacon), peppra och stoppa in i ugnen på hög värme) Citera
Durin Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Apropå ris: Köp aldrig matris eller dylikt skräp (uncle bens=big nono). Basmatiris is the shit!!! Eller Jasminris, men det har en lite egen smak. Å avorioris till Risotto förstås. Citera
HouseDoG Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Jag deffar just nu och brukar lyxa till det vid lördagsmiddagen med Chilistekt oxfilé med tacokryddade bönor och frasig sallad (Namnet låter fancy) Följande behövs: Oxfilé Chili (sånna här stora röda saker) Isbergssallad Kidneybönor Tacokrydda Vitlök Kidneybönorna läggs på en ugnssäker form och kryddas hårt med tacokrydda. Låt dem bli knapriga, brukar ta ca 10-15minuter. Köttet steks i färskpressad vitlök och mycket hackad chili. Salladen serveras till allting. Supergott, lite kolhyderater, lite fett, mycket protein! Dock ganska dyrt, men en gång i veckan är det lätt värt! Citera
danny62 Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Galet bra och rolig tråd. Durin du skriver att man kan äta ekblad. Vadå finns det sallad som heter så, eller plockar du på träden ? Vill också tipsa om craime fraichen med smak, som nån annan gjorde, klockren som sås bara värma på lite, klart. Hemma gör vi en "gryta" med nästan samma ingredienser som Partyjack. För 4 port. 600gr Fläskfilé 2 burkar sån där smaksatt craime fraiche 4 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor salt & peppar 1 röd paprika hackade färska champinjoner Jag vill ha ris till men frun vill ha plugg så det funkar väl med lite vad som helst Citera
KenHag Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Snitta ett jack i mitten av en hel kycklingfile fyll med en mjuk/färskost av din egen favorit och lite örter,linda ett par baconskiver runtom så att snittet täcks,förstek sen i stekpanna och kasta in i ungnen ca 20 min i 220 graders värme.servera med smörslungade harricourtverts,färska champinjoner (lättstekta)och ris eller annat av eget tycke. Kanongott och hyffsat snabbt och enkelt. Citera
torax Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Ska vi snacka snabb mat så kan man kör det gammla ungkarls tricket. 1: Värm gorbys på brödrosten (ca 5 tryck) 2: Fixa Snabbmakaronerna i ett durkslag under rinnande varmvatten. 3: Fiskpinnar går oxå bra i brödrosten. Men obs ha dom stående... Ett annat bra tipps är när man flyttar in i ny lya. Sätt upp gladpack(plasfolie) på alla fönster som då är rena. Bara att rycka ner när man flyttar... Citera
Durin Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Galet bra och rolig tråd. Durin du skriver att man kan äta ekblad. Vadå finns det sallad som heter så, eller plockar du på träden ? Vill också tipsa om craime fraichen med smak, som nån annan gjorde, klockren som sås bara värma på lite, klart. Hemma gör vi en "gryta" med nästan samma ingredienser som Partyjack. För 4 port. 600gr Fläskfilé 2 burkar sån där smaksatt craime fraiche 4 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor salt & peppar 1 röd paprika hackade färska champinjoner Jag vill ha ris till men frun vill ha plugg så det funkar väl med lite vad som helst Ekbladssallad alltså, salladsbladen liknar ekbald lite, därav namnet. Ekblad är nog inte så gott att äta. Citera
danny62 Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 roger på det, tyckte att det va lite väl magstarkt att käka blad från träden Citera
schenker Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Ska vi snacka snabb mat så kan man kör det gammla ungkarls tricket. 1: Värm gorbys på brödrosten (ca 5 tryck) 2: Fixa Snabbmakaronerna i ett durkslag under rinnande varmvatten. 3: Fiskpinnar går oxå bra i brödrosten. Men obs ha dom stående... Ett annat bra tipps är när man flyttar in i ny lya. Sätt upp gladpack(plasfolie) på alla fönster som då är rena. Bara att rycka ner när man flyttar... För att hotta upp fiskpinnarna så kan man (när oljan värmts upp) slänga i en klick Sambal Oelek i pannan innan pinnarna åker i. Citera
thestonk Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 För att hotta upp fiskpinnarna så kan man (när oljan värmts upp) slänga i en klick Sambal Oelek i pannan innan pinnarna åker i. Citera
Okok Postad 14 Februari , 2008 Författare Rapport Postad 14 Februari , 2008 Röda linser: Koka röda linser (tar 20 min) häll av vattnet dela en citron och pressa över efter smak häll på ganska mycket RIKTIGT GOD olivolja mymalen peppar och salt Blanda i rätt mycket ruccolablad och kanske babyspenat. Blir galet gott, servera med kyckling/lax/whatever och nån yougurt-sås. (En höjdare är att ta laxfileer, vira in i pancetta (lufttorkat bacon), peppra och stoppa in i ugnen på hög värme) detta lär jag testa. låter grymt. jag kan för övrigt rekommendera en rätt trots att jag inte testat den själv än p g a att jag inte har någon ugnsfast form hemma. direkt från arla.se. kan rekommendera deras 10 i topp-lista - mkt som ser gott ut där. Ugnsgratinerad köttfärspasta 4 port 250 g penne 400 g köttfärs smör 1 purjolök 1 tsk salt 2 1/2 dl tomatsås, t ex färdig pastasås 2 1/2 dl Kelda ostsås Gör så här Sätt ugnen på 250°. Koka pastan. Stek köttfärsen i smör i en stekpanna och rör så att den smular sig. Strimla purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och rör i tomatsåsen. Varva pasta och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Ringla över ostsåsen. Gratinera i övre delen av ugnen 5-10 min. Servera med sallad. Citera
Okok Postad 14 Februari , 2008 Författare Rapport Postad 14 Februari , 2008 har för övrigt fortfarande inte lagat en enda riktig maträtt sedan jag startade den här tråden. jag är hemsk Citera
TotalFarsa Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 har för övrigt fortfarande inte lagat en enda riktig maträtt sedan jag startade den här tråden. jag är hemsk Och hur ser bmi:t ut då? Citera
Okok Postad 14 Februari , 2008 Författare Rapport Postad 14 Februari , 2008 Och hur ser bmi:t ut då? 30+are Citera
SaInT Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 2 portioner feta-kyckling: 3 kyckligfiléer (+- 1 beroende på hur hungrig man är). 2 burkar creme fraische franska örter (funkar givetvis med vanlig också). Basilika (helst färsk såklart, men den frysta som finns överallt i småförpackningarna funkar också, ett helt paket är lagom) Feta efter egen smak. Tina kycklingen och tärna. Lägg i en ugnsform. På med creme fraischen, fetan och basilikan, in i ugnen lagom länge (30 mins?). Klart. Serveras med ris. Tar 5 minuter effektiv kökstid. Citera
TotalFarsa Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 30+are Kan rekommendera en dos vinterkräksjuka då. Har precis gått ner 4 kg med denna slimfast-metod Citera
Fudge Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Skiva upp kycklingfile i strimlor, lägg i en ungsform, krydda. Ha i en del gratängost, en del creme fraisché och pressad vitlök i en bunke, blanda, häll över kycklingen. In i ungen i runt 225 tills det är fin gyllenbrun färg på allt. Koka ris till, klart! grymt lätt å smidigt, tar lite tid dock men eftersom det står i ungnen kan man pyssla med annat under tiden! Citera
Hjort Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Kan rekommendera råbiff, hästfilé och tjurtestikel. Varm surkål är också fint. Åt helvete med ris, potatis och liknande studentkäk. Seriösa människor äter tillbehör som jordärtskockesoppa, smörkokt sparris, sockerärtor eller ångkokt broccoli. Citera
lolzor Postad 14 Februari , 2008 Rapport Postad 14 Februari , 2008 Kan rekommendera råbiff, hästfilé och tjurtestikel. Varm surkål är också fint. Åt helvete med ris, potatis och liknande studentkäk. Seriösa människor äter tillbehör som jordärtskockesoppa, smörkokt sparris, sockerärtor eller ångkokt broccoli. Vart har du ätit den senaste tiden? Fear Factor? Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.