Mecklenburgare Postad 5 Januari , 2015 Rapport Share Postad 5 Januari , 2015 Åt på Bistro Bon idag. Det kommer jag definitivt göra flera gånger i år. Struntar du i pommesen ser jag inga problem. Nästan optimalt. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
jimenez Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Allt vitt bröd kan väl omöjligen vara optimalt!? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
schumme Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 För hemmasnickrande av burgare kan kanske en sån här va nåt? Fick en i julklapp men inte testat än. http://www.coolstuff.se/KitchPro-Hamburgerpress Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 För hemmasnickrande av burgare kan kanske en sån här va nåt? Fick en i julklapp men inte testat än. http://www.coolstuff.se/KitchPro-Hamburgerpress Jag har en sådan. Använt en gång. Föredrar att forma själv. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Allt vitt bröd kan väl omöjligen vara optimalt!? Vad är det som är så dåligt med vitt bröd? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
TheGrinder Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Vad är det som är så dåligt med vitt bröd? Jag brukar göra egna burgare även då ja kör nyttigt. grovt bröd mycket sallad, tomat, gurka, lök, och en egengjord ketchup-salsa. det sistnämnda och det grova brödet som går anmärka på. För man vill ju inte välja bort burgarna helt:lol: Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Jag brukar göra egna burgare även då ja kör nyttigt. grovt bröd mycket sallad, tomat, gurka, lök, och en egengjord ketchup-salsa. det sistnämnda och det grova brödet som går anmärka på. För man vill ju inte välja bort burgarna helt:lol: Mycket som går att anmärka på den där "burgaren". Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
gorillai Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Jag brukar göra egna burgare även då ja kör nyttigt. grovt bröd mycket sallad, tomat, gurka, lök, och en egengjord ketchup-salsa. det sistnämnda och det grova brödet som går anmärka på. För man vill ju inte välja bort burgarna helt:lol: Asså, är du så ambitiös så att du gör egna burgare, och egen ketchup-salsa så kan du väl iaf strunta i sallad, tomat och gurka? Imo känns det motsägelsefullt på något sätt att lägga ned mycket tid på en burgare för att sedan slänga på massor med grönsaker. Sallad är inte GTO. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
minibiff Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Asså, är du så ambitiös så att du gör egna burgare, och egen ketchup-salsa så kan du väl iaf strunta i sallad, tomat och gurka? Imo känns det motsägelsefullt på något sätt att lägga ned mycket tid på en burgare för att sedan slänga på massor med grönsaker. Sallad är inte GTO. Klart som fan man har sallad på sin burgare??!?!??!?!?? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Klart som fan man har sallad på sin burgare??!?!??!?!?? Nej Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
minibiff Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Nej Well well, alla gillar olika. Nu kan jag självklart uppskata en sjyst hamburgare ute på en restaurang som endast är bun, kött och ost. Men gör jag burgare hemma så har jag inga problem med att kasta på ruccola, rödlök och en tomatskiva. Har någon testat de "nya" hamburgarbrödet som säljs i butikerna? Är det något att ha? Gillar inte friscobröden och de "vanliga" bröden är trötta. Att göra egna är nog inte aktuellt. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
gorillai Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 [quote=minibiff;1823207 Har någon testat de "nya" hamburgarbrödet som säljs i butikerna? Är det något att ha? Gillar inte friscobröden och de "vanliga" bröden är trötta. Att göra egna är nog inte aktuellt. Tycker det är rätt nice, men äter sällan hamburgare hemma så har bara testat det några gånger. Rankar det helt klart över det vanliga brödet och frisco. Överskattade det dock en aning pga reklamen. Och ang det andra ovan, tycker sallad kan vara gott på snabbmatsburgare eller gatuköksburgare. Men om jag någon gång skulle få för mig att göra egna burgare så skulle jag aldrig förstöra den med sallad. Vill man ha sallad på så kan man lika gärna köpa färdiga hamburgare på affären (inte dem djupfrysta) och slänga på w/e eller så drar jag bara till ngt gatukök/donken/max osv. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Jag har testat alla bröd jag kommit över. Brooklyn, ICAs surdeg och ICAs brioche. Brioche är helt klart bäst, följt av surdeg. Sen kommer Brooklyn. ICA-bröden har jag dock inte sett på ett tag. Så vet inte om de utgått. Det bästa alternativet är att baka själv. Ett bra recept: http://www.hamburgare.org/hamburgerbrod-a-la-spotted-pig/ Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
padrinosftw Postad 6 Januari , 2015 Författare Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Här var det livat! Tryckte i mig två stycken icke puristiska hamburgare till middag i natt eftersom ni fick upp mitt sug, damn you all. Åt på Bistro Bon idag. Det kommer jag definitivt göra flera gånger i år. Struntar du i pommesen ser jag inga problem. Nästan optimalt. Rebuy på BB blir det snart igen hoppas jag, är omringad av bra hamburgarställen här i Vasastan så man blir lätt bekväm men fina minnen från den. Pommes är big nono såklart and also... Allt vitt bröd kan väl omöjligen vara optimalt!? Detta. För hemmasnickrande av burgare kan kanske en sån här va nåt? Fick en i julklapp men inte testat än. Fick också en sån och känner som mecklarn att jag föredrar att göra det med egna nävar Jag brukar göra egna burgare även då ja kör nyttigt. grovt bröd mycket sallad, tomat, gurka, lök, och en egengjord ketchup-salsa. det sistnämnda och det grova brödet som går anmärka på. För man vill ju inte välja bort burgarna helt:lol: Mycket som går att anmärka på den där "burgaren". Blivit för mycket med det minimalistiska, när jag gör själv så gillar jag att göra förbjudna saker som att smyga in lite ruccola, kanske bbq-sås, ibland lite senap, alltid chili.. Blev tvungen att variera till det mot slutet pga said reasons Ibland blir det sf-linjen; bara köra underbröd. Variation är skoj Well well, alla gillar olika.Nu kan jag självklart uppskata en sjyst hamburgare ute på en restaurang som endast är bun, kött och ost. Men gör jag burgare hemma så har jag inga problem med att kasta på ruccola, rödlök och en tomatskiva. Har någon testat de "nya" hamburgarbrödet som säljs i butikerna? Jag har testat alla bröd jag kommit över. Brooklyn, ICAs surdeg och ICAs brioche. Brioche är helt klart bäst, följt av surdeg. Sen kommer Brooklyn. ICA-bröden har jag dock inte sett på ett tag. Så vet inte om de utgått. För lat för att baka själv men kudos till er som gör det. Testat samma som meck och finns inget som jag verkligen gillar, valde brooklyn igår pga innehållet framför frisco igår. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
TheGrinder Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Asså, är du så ambitiös så att du gör egna burgare, och egen ketchup-salsa så kan du väl iaf strunta i sallad, tomat och gurka? Imo känns det motsägelsefullt på något sätt att lägga ned mycket tid på en burgare för att sedan slänga på massor med grönsaker. Sallad är inte GTO. Nu är man bland dom kräsna. Gillas Äter ja ute vill ja inte ha senap ketchup sallad tomat. Möjligt sallad fär de är grönt och nyttigt. men den jag gör är mer än måndagsburgare efter träning. Har svårt med lite på ingredienser när jag inte får ha majjo lr annan dressing. majjo måste inte va onyttigt. men kan inte göra nån egen "god":roll: Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
TheGrinder Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Well well, alla gillar olika.Nu kan jag självklart uppskata en sjyst hamburgare ute på en restaurang som endast är bun, kött och ost. Men gör jag burgare hemma så har jag inga problem med att kasta på ruccola, rödlök och en tomatskiva. Har någon testat de "nya" hamburgarbrödet som säljs i butikerna? Är det något att ha? Gillar inte friscobröden och de "vanliga" bröden är trötta. Att göra egna är nog inte aktuellt. Tycker dom är helt OK Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Vilka ställen tänker du på i Vasasatan mer än Oljebaren, Flippin' och Prime (är det i Vasastan?) Dressing: http://www.hamburgare.org/hamburgerdressing/ Edit: Att det inte finns något bra ställe nere i stan kan jag inte förstå. Visst så finns Grill och Riche, men svårt att bara droppa in där. Har dock inte testat Bar Burger Café i Kungsträdgården. Är det något att ha? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
padrinosftw Postad 6 Januari , 2015 Författare Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Vilka ställen tänker du på i Vasasatan mer än Oljebaren, Flippin' och Prime (är det i Vasastan?) Tänkte på två förstnämnda samt Bistro Burger. Birka Burgers och caféet Lewvinskys på Rörstrandsgatan har fine burgare också sen ligger Phils och AG precis över bron dessutom (= (inte testat AG:s burgare än, finns för mycket annat på menyn som lockar där) Dressing: http://www.hamburgare.org/hamburgerdressing/ Ty! Edit: Att det inte finns något bra ställe nere i stan kan jag inte förstå. Visst så finns Grill och Riche, men svårt att bara droppa in där. Håller helt med (glöm inte din favvo, Griffins!), men en mattrend som förmodas gå över inom överskådlig framtid i stil med denna kanske inte är till för de allra dyraste platserna i Stockholm? Vad vet jag. Har dock inte testat Bar Burger Café i Kungsträdgården. Är det något att ha? Inte testat pga att både irlare och fellow hamburgarfanatiker totalt sågat stället Ikväll blir det kyckling och broccoli för att kompensera gårdagens karaktärsdebacle. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mr-flow Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Nu är man bland dom kräsna. Gillas Äter ja ute vill ja inte ha senap ketchup sallad tomat. Möjligt sallad fär de är grönt och nyttigt. men den jag gör är mer än måndagsburgare efter träning. Har svårt med lite på ingredienser när jag inte får ha majjo lr annan dressing. majjo måste inte va onyttigt. men kan inte göra nån egen "god":roll: Eftersom majjo = Äggula och olja har jag svårt att se någon göra en nyttig, om det inte endast kolhydrater som anses onyttigt. Om du gör en nyttig gör du något annat imo. En äggula (räcker gott och väl till iaf 7-8 pers, har inte gjort för fler) med mycket salt, vinäger och lite senap, vispa runt med en rejäl mängd (lite i taget såklart) olja tills den får en bra konsistens. Dressing: http://www.hamburgare.org/hamburgerdressing/ Har på senare tid fått upp ögonen för dessa "burgarsnobbar" likt dig och padrinos . Detta har dock fått till följd att jag gillar inte längre längre dressingar på burgare i så stor utsträckning men är dessa varianter något jag borde prova? För att förtydliga: Tycker dubbelcheese utan saltgurka på donken är mycket godare än typ bigtasty. Däremot gillar jag fortfarande BK's bbq-rostadlök-bacon burgare, om jag ska käka på sånna ställen. Gillar själv majjos i olika smaker på burgare, tryffel är en höjdare såklart eller bacon som jag åt på The Barn här i gbg (f.ö. bäst i gbg av de jag testat, 2112 tvåa). Gjorde en väldigt god basilikamajjo för ett tag sen, som jag förvisso inte hade till burgare, men jag gjorde som jag beskrev ovan fast jag hade mixat ner en basilikakruka i lite olja som jag körde ner. Jag tror det hade varit gott med lite örter i burgare som gör att det smakar lite mindre fett men har svårt att komma på ytterligare ingredienser, några förslag på komplement till basilika? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Tänkte på två förstnämnda samt Bistro Burger. Birka Burgers och caféet Lewvinskys på Rörstrandsgatan har fine burgare också sen ligger Phils och AG precis över bron dessutom (= (inte testat AG:s burgare än, finns för mycket annat på menyn som lockar där) Har inte testat någon av dem. Får ta och göra det. AGs har jag inte heller testat. Har lite samma inställning som dig där. Ska eventuellt ut till Farsta och testa Bun Meat Bun till helgen. Håller helt med (glöm inte din favvo, Griffins!), men en mattrend som förmodas gå över inom överskådlig framtid i stil med denna kanske inte är till för de allra dyraste platserna i Stockholm? Vad vet jag. Nä, men svårt att bara droppa in där med. Frustrationen slog mig när jag skulle på bio för någon helg sedan och käka burgare innan. Fick traska upp till Prime, som var det som låg närmst. Inte testat pga att både irlare och fellow hamburgarfanatiker totalt sågat stället Har hört samma sak. Sen har jag svårt att få med mig någon på en "drop in" då burgarna är ganska dyra där. Har på senare tid fått upp ögonen för dessa "burgarsnobbar" likt dig och padrinos . Detta har dock fått till följd att jag gillar inte längre längre dressingar på burgare i så stor utsträckning men är dessa varianter något jag borde prova? För att förtydliga: Tycker dubbelcheese utan saltgurka på donken är mycket godare än typ bigtasty. Däremot gillar jag fortfarande BK's bbq-rostadlök-bacon burgare, om jag ska käka på sånna ställen. Gillar själv majjos i olika smaker på burgare, tryffel är en höjdare såklart eller bacon som jag åt på The Barn här i gbg (f.ö. bäst i gbg av de jag testat, 2112 tvåa). Gjorde en väldigt god basilikamajjo för ett tag sen, som jag förvisso inte hade till burgare, men jag gjorde som jag beskrev ovan fast jag hade mixat ner en basilikakruka i lite olja som jag körde ner. Jag tror det hade varit gott med lite örter i burgare som gör att det smakar lite mindre fett men har svårt att komma på ytterligare ingredienser, några förslag på komplement till basilika? Jag har inte testat någon av de dressingarna själv. Men hört mycket gott om dem. På donken äter jag endast (dubbel)cheese eller vanliga burgare. Då tar jag fyra köttbitar och kastar in mellan två bröd. Ska eventuellt ner till Gbg om någon helg. Hört att 2112 ska vara väldigt bra. Bättre än Bistro Bon enligt en kompis. Vilket jag har svårt att tro. Men du säger alltså The Barn. Vilket ligger närmst Park Lane? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
devalanteriel Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Bistro Bon ligger bokstavligt talat runt hörnet. The Barn typ ett par km bort. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
mr-flow Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 2112 och The Barn är på typ samma avstånd, tar kanske 10-15 min att gå, Dev tror inte det är samma Bistro Bon som finns i Stockholm mtp att de inte serverar burgare och ingår i Yaki-Da-gruppen. Borde kanske inte säga allt för mycket det var över ett år sen jag var på 2112 medan jag varit på the barn två gånger höstas, så något biased mtp att det ligger närmre i minnet men båda är iaf riktigt bra. Bättre ölutbud på 2112 och lättare att få bord, men om du är här en helg kan du ju köra The Barn till lunch och 2112 till middag så får du själv avgöra. Om man är på The Barn när de öppnar kl 2 på helger så är det lugnt utan bokning, de har också platser i baren man kan trilla in på om man har tur senare. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mecklenburgare Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Bistro Bon ligger bokstavligt talat runt hörnet. The Barn typ ett par km bort. Nu hänger jag inte med? Finns Bistro Bon i Gbg med? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
minibiff Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Haha sitter på 2112 just nu! Burgarna här är goda men har hört bättre om The Barn! Båda ställena ligger ju i samma område så du får väl ta varsitt ställe varsin dag. Båda på gångavstånd från Park Lane, om man gillar att gå.... Tar väl 15min tops. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
devalanteriel Postad 6 Januari , 2015 Rapport Share Postad 6 Januari , 2015 Dev tror inte det är samma Bistro Bon som finns i Stockholm mtp att de inte serverar burgare och ingår i Yaki-Da-gruppen. Nu hänger jag inte med? Finns Bistro Bon i Gbg med? Haha, my bad, se ovan Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.