bigdwarf Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Klart standardmjölk är godast, men helt utan att vara hysterisk på nått sätt kan man ju konstatera att det är sjukt onyttigt. sjukt onyttigt med mjölk ? hmm... Citera
Odrike Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Tror det är en vanesak för dem flesta. I min ungdom drack jag bara standardmjöl men dricker nu bara lättmjölk. I dagsläget klarar jag inte alls av ett glas med röd mjölk. Håller helt klart med om att det är en vanesak. Kunde inte dricka lättmjölk tidigare då den smakade vatten. Men man vänjer sig. Lättmjök smakar för mig nu lika bra som standardmjölk (bara annorlunda) Citera
Batch Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Dricker mellan eller lättmjölk om jag dricker bara mjölk. Till matlagning är det godare med röd (Arla) mjölk. Citera
ulaf Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Funny story, jag skulle äta min morgonliga portion fiberhavregrynsgröt med mjölk och lingonsylt. Fumlar upp kyldörren och tar tag i den gröna kartongen. Medan jag häller märker jag att mjölken minsann var trög idag, är den dålig? Faktum var att det var en grön kartong från ett konkurrerande mejeri och det var deras filmjölk jag hällde i! Så tokigt det kan bli! Citera
LazarusS Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 sjukt onyttigt med mjölk ? hmm... Nyfiken som man är börjar jag också fundera på vad som är så onyttigt med klöverlikör? Dricker ca. 5 liter i veckan. Får jag i mig för mycket kalcium månne..? Citera
dlinder Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 sjukt onyttigt med mjölk ? hmm... Ja. 30g mättat fett per liter, svårt att kalla det annat än sjukt onyttigt. Skulle du bre den mängden smör på mackor skulle folk tro att du var galen, men dricka en liter går på nolltid. Dessutom får man a-vitaminöverskott pga tillsatserna i mjölken, vilket leder till urkalkning och benskörhet. Det är ingen slump att sverige har bland den högsta (kanske absolut högsta) frekvensen av benskörhet och högsta konsumtionen av mjölk i världen. Citera
bossbaver Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Hon den där jefla gestapo-donnan i "Du är vad du äter" skulle nog spöa den som drack röd mjölk iofs... ...Fast å andra sidan skulle hon nita den som drack lättmjölk också. Den innehåller säkert farliga spjuvfragment som man (om man fick i sig 20 kg av) kan få huvudvärk av... eller nåt annat obegripligt Citera
schenker Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Som så många andra säger så är standardmjölk/röd mjölk/3-procentig den enda riktiga mjölken. Grön, blå och gul borde inte få kallas mjölk? Hamburgare får väl t ex bara kallas hamburgare om dom har...90 (?) eller 95 (?) % nötkött. Noterbart: Människan är väl det enda däggdjur som fortsätter dricka mjölk efter di-perioden? Fast från andra djur i o f s... Citera
Ängeln17 Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Alltså. Vill bara inflika att den enda riktiga mjölken är den som man fick som barn. Spenljummen direkt från kon. DET är riktig mjölk. Citera
Steel Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Grön, blå och gul borde inte få kallas mjölk? Hamburgare får väl t ex bara kallas hamburgare om dom har...90 (?) eller 95 (?) % nötkött. Bra jämförelse Köttfärs med lägre fetthalt får fortfarande kallas köttfärs. Själv köper jag bara minimjölk. Dricker ungefär en liter om dan, och lägger hellre de 200 kalorierna på något roligare än mättat fett i mjölken. Citera
Ignatius Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Frågan är ju vilken mjölk man har i kaffet eftersom man givetvis inte dricker mjölk någon annan gång. (Då tillkommer dessutom Barristamjölk.) Citera
thestonk Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Alltså. Vill bara inflika att den enda riktiga mjölken är den som man fick som barn. Spenljummen direkt från kon. DET är riktig mjölk. Har du horn och säger muu? Själv är jag försiktig med produkter med fettmolekyler så små och förvridna att de kan passera genom kärlväggarna. Jag är helt enkelt för feg för minimjölk. Fetta loss, våga vägra light. Citera
dlinder Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Själv är jag försiktig med produkter med fettmolekyler så små och förvridna att de kan passera genom kärlväggarna. Jag är helt enkelt för feg för minimjölk. Fetta loss, våga vägra light. Standardmjölk är väl också homogeniserad, om det är det du syftar på? Citera
Ängeln17 Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Har du horn och säger muu?. Horn = Ja Svans = Ja Klövrar = Ja Antal ben = 2 Muu = Nej Sen får du räkna ut själv vem jag är . Citera
MaybePirog Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Mjölk är livet, utan den skulle jag aldrig ha överlevt. Har druckit typ två liter röd mjölk om dagen hela livet (är 32 år) Mjölk innehåller omättat fett. Dricker du så mycket som du säger så slutar du som farsgubben din. Citera
Jennez Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Men skämtar ni aprillo eller? En liter lättmjölk torde innehålla 5g fett, det är ju typ vad man har på en macka. Två liter av den gudadrycken om dagen är alltså två extra mackor om dagen, minus bröd och pålägg. Sen är ju frågan vad man dricker istället. Allt annat än vatten lär ju vara onyttigare. Citera
ANGRYKOREAMAN Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Lättmjölken är gul iofs.. För övrigt är fett från mejeriprodukter inte speciellt hälsosamt, så att dricka en jäkla massa standardmjölk är inget jag skulle göra. Näringsmässigt är det dessutom i princip bara fettinnehållet som skiljer sorterna åt och därför håller inte resonemanget om att lättmjölk är som utspädd standardmjölk. Läser du innehållsförteckningen är näringsinnehållet det samma. Men det är bara bullshit för att vi ska bli lurade. Forskning visar att kroppen tillgodogör sig näringsämnena i mjölk mer än 10ggr så bra om de är naturliga jämfört med om de är tillsatta. När man gör komjölk till minimjölk försvinner alla näringsämnen för att sedan tillsättas. Dvs 100% tillsatta näringsämnen som kroppen inte kan tillgodoräkna sig. Det är väl lite som skillnaden på köpe-cola och donken-cola, köpe-cola är lite godare men när man är riktigt törstig är den utspädda donken-colan bättre på att släcka törsten. Håller jag inte med om. Fördelen med donkencola är att den bara rinner ned i halsen för att det saknas kolsyra bland annat. Skillnaden på mjölken är så liten att det inte spelar någon roll alls vilken du häller ned när du ska släcka törsten (givetvis spelar innehållet roll för hur det påverkar kroppen i efterhand). Innehåller inte röd mjölk (lättmjölk) mer vitaminer än orange (standardmjölk)? Nej, man tillsätter då att all mjölk innehåller nästan exakt samma mängd vitaminer. Som jag nämnt ovan är det bara bullshit eftersom kroppen inte kan tillgodoräkna sig tillsatta vitaminer i mjölk. Mini-/lättmjölk är som vatten ur näringssynpunkt. Dricker mellan eller lättmjölk om jag dricker bara mjölk. Till matlagning är det godare med röd (Arla) mjölk. Vad är det för fel på grädde till matlagning? Och om röd mjölk är godare i maten uppskattar du rimligtvis smaken av extra fett. Hur kommer det sig då att du inte uppskattar den smaken när du dricker mjölk rent? Bra jämförelse Köttfärs med lägre fetthalt får fortfarande kallas köttfärs. Själv köper jag bara minimjölk. Dricker ungefär en liter om dan, och lägger hellre de 200 kalorierna på något roligare än mättat fett i mjölken. Vet inte om det finns någon gräns för hamburgare som OP hävdar, men jämför med choklad istället. Där finns det en gräns på antalet procent kakao som chokladen ska innehålla för att den ska få kallas choklad. Varför inte tillämpa det på mjölk? Varför inte dricka vatten som är gratis istället för minimjölk när näringsinnehållet exkl fett är detsamma? Måste ju finnas godare saker att lägga pengarna på? Citera
Djens Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Läser du innehållsförteckningen är näringsinnehållet det samma. Men det är bara bullshit för att vi ska bli lurade. Forskning visar att kroppen tillgodogör sig näringsämnena i mjölk mer än 10ggr så bra om de är naturliga jämfört med om de är tillsatta. När man gör komjölk till minimjölk försvinner alla näringsämnen för att sedan tillsättas. Dvs 100% tillsatta näringsämnen som kroppen inte kan tillgodoräkna sig. Håller jag inte med om. Fördelen med donkencola är att den bara rinner ned i halsen för att det saknas kolsyra bland annat. Skillnaden på mjölken är så liten att det inte spelar någon roll alls vilken du häller ned när du ska släcka törsten (givetvis spelar innehållet roll för hur det påverkar kroppen i efterhand). Nej, man tillsätter då att all mjölk innehåller nästan exakt samma mängd vitaminer. Som jag nämnt ovan är det bara bullshit eftersom kroppen inte kan tillgodoräkna sig tillsatta vitaminer i mjölk. Mini-/lättmjölk är som vatten ur näringssynpunkt. Vad är det för fel på grädde till matlagning? Och om röd mjölk är godare i maten uppskattar du rimligtvis smaken av extra fett. Hur kommer det sig då att du inte uppskattar den smaken när du dricker mjölk rent? Vet inte om det finns någon gräns för hamburgare som OP hävdar, men jämför med choklad istället. Där finns det en gräns på antalet procent kakao som chokladen ska innehålla för att den ska få kallas choklad. Varför inte tillämpa det på mjölk? Varför inte dricka vatten som är gratis istället för minimjölk när näringsinnehållet exkl fett är detsamma? Måste ju finnas godare saker att lägga pengarna på? Hej, grattis till sm-guldet i att försöka felinformera människor. Ska du hävda något så ange källa. till andra: Ignorera hans inlägg. istället för minimjölk när näringsinnehållet exkl fett är detsamma sånt här är exempelvis bland det värsta jag hört. Citera
dlinder Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Läser du innehållsförteckningen är näringsinnehållet det samma. Men det är bara bullshit för att vi ska bli lurade. Forskning visar att kroppen tillgodogör sig näringsämnena i mjölk mer än 10ggr så bra om de är naturliga jämfört med om de är tillsatta. När man gör komjölk till minimjölk försvinner alla näringsämnen för att sedan tillsättas. Dvs 100% tillsatta näringsämnen som kroppen inte kan tillgodoräkna sig. Vågar man be om en källa på denna forskning och tillverkningsprocess? Citera
m1978 Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Röd mjölk använder man bara i drinkar, den smakar ju fan grädde går ju inte att dricka "rent" Citera
Nidson Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 När man gör komjölk till minimjölk försvinner alla näringsämnen för att sedan tillsättas. Dvs 100% tillsatta näringsämnen som kroppen inte kan tillgodoräkna sig. Låt mig gissa - proteinet kissar man bara ut? Citera
ANGRYKOREAMAN Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Hej, grattis till sm-guldet i att försöka felinformera människor. Ska du hävda något så ange källa. till andra: Ignorera hans inlägg. sånt här är exempelvis bland det värsta jag hört. Grattis till sm-guldet i att vara dryg. Jag har fått informationen muntligt från en som bedriver forskningen, som jag också litar på, men jag ska givetvis leta fram en länk åt dig. Vågar man be om en källa på denna forskning och tillverkningsprocess? Upp till dig om du vågar Ska fixa fram en källa till Djens. Är han snäll får du säkert också titta. Låt mig gissa - proteinet kissar man bara ut? Jag menade givetvis bara vitaminerna. Citera
larsf Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Läs på http://www.mjolkframjandet.se kanske är lite betalade av arla mlf. (som de flesta undersökningar...), men tror det är mer sanning än ANGRYKOREAMAN och hans forskare har skrivit innan... Citera
Kape Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Alltså. Vill bara inflika att den enda riktiga mjölken är den som man fick som barn. Spenljummen direkt från kon. DET är riktig mjölk. Fy för att kalla din mamma för kossa!!! Lättmjölk och mellanmjölk fungerar bra men standardmjölk smakar så pass "klibbigt" att jag lätt illamående om den inte är iskall. Kontenetan är att ju kallare mjölk desto fetare kan den vara, ungefär som med bra resp. dålig whiskey. En Lord Calvert går ner om den serveras med en massa iskross medan en Macallan kan man njuta rumstempererad! Samma sak gäller för öl och vin... Citera
Leo Postad 29 Oktober , 2007 Rapport Postad 29 Oktober , 2007 Lätt/mellanmjölk förstår jag inte hur man kan dricka...och ha i kaffet går ju bara inte. Om det är så att man tycker att det är äckligt med lite gräddsmak så vet jag inte varför man dricker mjölk överhuvudtaget. Men all den homogeniserade mjölken går bort. Detta är mjölk: Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.