Gå till innehåll

Kan man lägga KK preflop?


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Svars 100
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Om man diskuterar till exempel Sammy Farhas syn så tycker jag att man ska kunna lägga den. Greenstain hade mer än (tre?)dubblat sitt inköp och detta var spelets absolut sista hand. En bra spelare går inte all-in med QQ eller AK i cashgame, om man förutsätter att han har ett inköp+ i stacken och du har lika mycket/mer än honom. I alla de situationen då motståndaren inte har stor press på sig att vinna poter, såsom tidigt i turneringar och i cash game (alternativt också senare i turnering om både du och motståndaren har mycket stora stackar), finns det nästan ingen chans att en normal/bra spelare går allin med QQ. Greenstein skulle inte ha gått allin med sina surt förvärvade slantar och riskera allt med QQ, inte ens mot Farha =).

 

Även om du inte möter en lika bra spelare som greenstien, vilket är troligt, så är chansen att han visar QQ minimal. Alternativet KK kan vi inte räkna med.

 

Men som sagt, lättare sagt än gjort. Alla vi som håller fanan högt ner mot graven med KK är värda en kram och klapp på axeln. Det var verkligen otur, kompis!

 

 

 

 

Detta gäller i fall då man redan har re-raisat motståndaren, alltså så han vet att du har en mycket stark hand.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Om man diskuterar till exempel Sammy Farhas syn så tycker jag att man ska kunna lägga den. Greenstain hade mer än (tre?)dubblat sitt inköp och detta var spelets absolut sista hand. En bra spelare går inte all-in med QQ eller AK i cashgame,

Du förväxlar "bra spelare" med "weak-tight tomte".

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det generaliseringsfestival? Hur menar du nu?

 

Självklart finns det unika situationer, men jag menar i den typiska preflopsituationen när man reraisar varandra ett par gånger och en sen smäller in allt, som fallet var i High stakes. Den enda infon man har är att motståndaren har en hand värd att reraisa med, går man då allin med QQ? Mycket sällan tror jag. Rent generellt, om båda har relativt stora stackar, tycker jag att man kan anta att en "normal" spelare har AA om man har KK. Bara som tumregel, men int' vet ja'.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Är det generaliseringsfestival? Hur menar du nu?

 

Självklart finns det unika situationer, men jag menar i den typiska preflopsituationen när man reraisar varandra ett par gånger och en sen smäller in allt, som fallet var i High stakes. Den enda infon man har är att motståndaren har en hand värd att reraisa med, går man då allin med QQ? Mycket sällan tror jag. Rent generellt, om båda har relativt stora stackar, tycker jag att man kan anta att en "normal" spelare har AA om man har KK. Bara som tumregel, men int' vet ja'.

 

Du slår bara om med AA och KK före floppen?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Detta gäller cash game

 

Klart man kan - och ska - lägga KK före flopp. Hade jag inte gjort det, hade jag varit många tusen fattigare idag. Finns ingen tight bra spelare på sidan jag spelar på som ger sig in i ett reraise-krig pf utan minst KK, de flesta inte ens med den handen. Varför skall man då aldrig släppa KK? Logiken brister.

 

Jag skulle aldrig re-reraisa en storstack med KK före flopp på de borden jag spelar. Det kan bara få två resultat

 

1) Fi lägger (dvs jag ger upp EV+ genom att få honom att slänga en sämre hand)

 

2) Fi ställer in= han har AA, jag får ingen chans att setta ut honom och måste folda (alternativt syna och ta ett 20/80-läge utan att potoddsen dikterar det).

 

Inga schyssta premisser direkt. Släng KK om det behövs! Dock aldrig på NL 100 eller lägre, som en generell regel (vilken givetvis kan frångås).

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Om jag blir reraisad preflop går jag bara allin med AA och möjligen KK, svar ja. I den givna situationen.

Vilket gör det till en rätt bra idé att terra dig med AK. Jag håller med dig att det finns en del spelare som man kan vika KK mot, men när man gör det så öppnar man för att bli kontraexploaterad genom semibluffar.

 

Just för spel mellan bra NL-spelare så gäller det att de väldigt sällan läcker tillräckligt mycket information preflopp för att man ska kunna sätta dem på en så smal handrange att KK blir vik. Om det faktiskt vore så att man mot en bra spelare bara kunde höja med KK+ så vore jämnviktsspelet nästan säkert att aldrig slänga in tredje höjningen eftersom man blir för lättläst då.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

På B2B har jag slängt in tredje höjningen med AKo, QQ och även AQs så många, många gånger mot tighta storstackar utan att få syn. Ofta är det att de steker och steker, sen steker lite till och till sist viker. Om det verkligen är så att de håller på och lägger KK i de situationerna så kan det bara inte vara +EV.

 

Men självklart ska man lägga KK ibland, mot Stupak är väl ett bra exempel och generellt mot spelare som har en väldigt smal racka med händer de re-raisar med. Men säg att en annars duktig SH spelare återhöjer med TT+, AKo, AQs. Nu börjar vi närma oss en punkt där han måste börja syna med KK för att inte bli utnyttjad.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om vi sitter fyra pers vid bordet så är en höjning med TT inte en semibluff.

 

Sen håller jag med om att QQ inte är den bästa handen för den tredje höjningen, det är ett undantag då t ex fi höjer så hårt av någon annledning att man bara kan lägga eller höja.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag har spelat en hel del SH i min dagar och aldrig har action gått bet (från mig) - raise (från fi) - reraise (från mig) om jag suttit på TT (förutsatt att fi är tight-agg och inte shortstack). Det sämsta en tight fi kan ha i det läget är ju två överkort. Det blir därför ett väldigt marginellt spel för mig och oftast direkt olönsamt. Finns alltså ingen anledning att göra det.

 

Skulle tippa att du, Baloos, är väldigt ensam om att slänga in en tredje höjning med >KK-händer. Min erfarenhet av midstakes är att den här typen av preflop-poker inte lönar sig; folk är helt enkelt för tighta preflop, medan de är betydligt lösare och sämre på att bedöma handvärde postflop. Det är alltså betydligt mer EV+ att göra moves då istället.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jello Jag slänger inte in en tredje höjning med TT, jag tolkade Hjort som att han inte tyckte det var värt att återhöja(alltså Knappen höjer och jag höjer tillbaka från BB) med TT före floppen. Man kan säkert ha åsikter även om detta men jag tycker inte om att bara syna om jag inte har position.

 

Sen vet jag om att jag spelar på gränsen preflopp med mina tredje höjningar men så länge jag bara får syn av AA kör jag på.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
finns det nästan ingen chans att en normal/bra spelare går allin med QQ. Greenstein skulle inte ha gått allin med sina surt förvärvade slantar och riskera allt med QQ, inte ens mot Farha =).

 

Barry raisar, farha reraise, barry allin.. kan lova dig att barry skulle göra exakt det movet mot just farha med många fler händer än AA då farha är en riktigt lös spelare.. bara det är isolerat mellan de två..

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
finns det nästan ingen chans att en normal/bra spelare går allin med QQ. Greenstein skulle inte ha gått allin med sina surt förvärvade slantar och riskera allt med QQ, inte ens mot Farha =).

 

Barry raisar, farha reraise, barry allin.. kan lova dig att barry skulle göra exakt det movet mot just farha med många fler händer än AA då farha är en riktigt lös spelare.. bara det är isolerat mellan de två..

 

Jag håller inte med. Kommer iof inte ihåg hur stor raisen var i förhållande till potten, men antar att det var en ganska kraftig överbet. Sätter han Farha på en bluff tror jag inte att han riskerar ALLA sina $300k eller vad det var på nåt annat nötterna. Satte han Farha på en bluff tror jag (TROR) att han i så fall reraisar mindre än allin.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Detta gäller cash game

 

Klart man kan - och ska - lägga KK före flopp. Hade jag inte gjort det, hade jag varit många tusen fattigare idag. Finns ingen tight bra spelare på sidan jag spelar på som ger sig in i ett reraise-krig pf utan minst KK, de flesta inte ens med den handen. Varför skall man då aldrig släppa KK? Logiken brister.

 

Jag skulle aldrig re-reraisa en storstack med KK före flopp på de borden jag spelar. Det kan bara få två resultat

 

1) Fi lägger (dvs jag ger upp EV+ genom att få honom att slänga en sämre hand)

 

2) Fi ställer in= han har AA, jag får ingen chans att setta ut honom och måste folda (alternativt syna och ta ett 20/80-läge utan att potoddsen dikterar det).

 

Inga schyssta premisser direkt. Släng KK om det behövs! Dock aldrig på NL 100 eller lägre, som en generell regel (vilken givetvis kan frångås).

 

Amen!

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...