Gå till innehåll

Recommended Posts

  • Svars 2,2k
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Postad
Nä har jag inte tyvärr.

Men kollar man runt lite på de recept som finns så verkar det vara ganska mört kött som kan behandlas som nötkött. Så två timmar på 54 grader för lite rosa kött skulle nog kunna funka. Hittade ett par recept där man körde till en innertemperatur på 55 och skulle ta en halvtimme, så lite lägre temp. blir nog bra. Sen bryna till i stekpanna och låta vila lite innan servering.

Om du googlar på recept hittar du massor av intressanta kryddningar.

 

Imorrn tänkte jag köra lite surf n turf om bara lokala Maxi har nåt riktigt bra kött hemma.

Thanks! Hämtade sadelfan idag, tvåochetthalvt kilo vägde aset. Runt tre timmar i pölen vid 53-54 grader, vad tror du om det?

 

Rödvinssås har jag försökt göra några gånger, men upplever att den blir alldeles för lättflytande. Reducerar man den till sirap, eller reder man av den? Lite av båda?

 

För övrigt vill jag tacka för tipset till en av 2013 års höjdpunkter i mitt actionfattiga liv: sous vide-uppställningen. Har gett mycket ny inspiration och lyckade anrättningar i köket. Tack tack! :)

Postad
Så lite så, kul att du gillade det :)

Angående tiden så är det ingen fara att köra lite längre, så är det en stor bit och du har tid så lägg på lite tid.

 

När det gäller såsen så kondenserar man den till en bra smak, sen reder man till lagom konsistens. Kan tipsa om att göra fond från grunden av oxsvans om du har gott om tid. Blir helt fantastiskt gott.

Gut, tack! Sadelförsäljaren lyckades pracka på mig en viltfond, så det blir inte hemmakokt den här gången. Blir nog en hyfsad bas till en sås ändå.

Postad
Gut, tack! Sadelförsäljaren lyckades pracka på mig en viltfond, så det blir inte hemmakokt den här gången. Blir nog en hyfsad bas till en sås ändå.

 

Blir nog hur bra som helst. Lycka till!


×
×
  • Skapa nytt...