Myssion Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Har poppat mest i olja, och det blir i stort sett alltid jäkligt bra. Häromdagen hade vi ingen olja, så jag tog lite smör istället (flytande smör, milda/becel/w/e). Det blev jättegod smörig (duh) smak, men bara halva satsen blev poppad och resten blev bara brända majskorn... lite sunkigt... Man vill ju inte mista halva skörden bara för att få lite godare popcorn liksom. Tips på vilken typ av smör man bör använda för att få bästa resultat? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
robster80 Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Vi brukar köra hälften olja (majsolja eller rapsolja) och hälften bregott. Då maximarar man liksom sin utdelning samtidigt som man får hög kvalité. Edit: För att göra det ännu mer onyttigt och otroligt gott kan man också smälta smör (Bregott) som man häller på när pocornen är poppade. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Sansrom Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Bregott med havssalt måste ju bli grymt bra, det är ju gott till allt annat. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
snerki Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Gör som i das Vaterland istället. Socker på popcornen.. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
devalanteriel Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Gör som i das Vaterland istället. Socker på popcornen.. Woohoo! Äntligen en vettig själ i detta popcornförbistrade land! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
tetris Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 På tal om popcorn. För 5-6år sen käkade jag chokladpopcorn utomlands, någon som vet vart man kan hitta sådana i sverige? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mr GZON Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 ........ Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Myssion Postad 15 November , 2006 Författare Rapport Share Postad 15 November , 2006 Gör som i das Vaterland istället. Socker på popcornen.. Woohoo! Äntligen en vettig själ i detta popcornförbistrade land! Något som är gott också är att poppa i vitlökspulver + chillipulver. Eller så smälter man leverpastej och häller över. Tar det säkra före det osäkra ikväll och poppar i olja men smälter lite smör bredvid och häller över. På tal om popcorn. För 5-6år sen käkade jag chokladpopcorn utomlands, någon som vet vart man kan hitta sådana i sverige? I början/mitten av 90-talet fanns det MacPop, det var popcorn med t.ex. choklad-, lakrits- eller hallonsmak. De popcornen utgick ur sortimentet rättså fort eftersom de få som vågade prova tyckte att de var rättså äckliga. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
sorkenkk Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Något som är gott också är att poppa i vitlökspulver + chillipulver. Eller så smälter man leverpastej och häller över. SMÄLTER LEVERPASTEJ?? Hoppas du skojar Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jennez Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Varfor det? Har i UK friterar de Mars, kakar fartestiklar, farmage m.m Myssion ar dessutom kand for att ata ackliga saker. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Myssion Postad 15 November , 2006 Författare Rapport Share Postad 15 November , 2006 Något som är gott också är att poppa i vitlökspulver + chillipulver. Eller så smälter man leverpastej och häller över. SMÄLTER LEVERPASTEJ?? Hoppas du skojar Leverpastej är gott. Påppkårn är gott. Jag ser inte problemet, det är ju win-win. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
danielfroberg Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Boys, en tråd om popcorn, och O´boy omnämns inte ens Skippa saltet, smöret samt leverstohejn. Fram med O´boy pulvret! Värdlsklass blir det. BTW, det finns popcorn med chockladsmak i Sverige. Åt det får nått halvår sen, men kommer f.n inte ihåg namnet, eller var jag köpte dem. Återkommer i frågan nä minnet klarnat, eller dimman lättad Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Njursparven Postad 15 November , 2006 Rapport Share Postad 15 November , 2006 Eller så smälter man leverpastej och häller över. Av någon anledning så fick det där mig att ramla av stolen. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Bikern Postad 16 November , 2006 Rapport Share Postad 16 November , 2006 Leverpastej är gott. Påppkårn är gott. Jag ser inte problemet, det är ju win-win. Känns ungefär som att Baywatch är bra, och Sex är mycket bra....MEN att bli rövknullad av David Hasselhof är inte Win-win.. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Cyntax Postad 16 November , 2006 Rapport Share Postad 16 November , 2006 Har poppat mest i olja, och det blir i stort sett alltid jäkligt bra. Häromdagen hade vi ingen olja, så jag tog lite smör istället (flytande smör, milda/becel/w/e). Det blev jättegod smörig (duh) smak, men bara halva satsen blev poppad och resten blev bara brända majskorn... lite sunkigt... Man vill ju inte mista halva skörden bara för att få lite godare popcorn liksom. Tips på vilken typ av smör man bör använda för att få bästa resultat? Antar att du poppar dina popcorn i en stor kastrull. Mitt råd: Köp en popcornmaskin som blåser varmluft på din skörd. Sen häller du (eller tar en sprayflaska och sprayar) på smällt Bregott.På tal om popcorn. För 5-6år sen käkade jag chokladpopcorn utomlands, någon som vet vart man kan hitta sådana i sverige?Karamellkungen/CandyKing har det på lösvikt, iaf. här i Finland. Dessutom finns det att köpa i färdiga påsar här. Fazer är det som gör dom, om jag inte minns galet. För övrigt tycker jag att ni är äckliga! Leverpastej och oh'boy?!?! Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
raptorjr Postad 16 November , 2006 Rapport Share Postad 16 November , 2006 Denhär tråden innehåller många fina tips om man vill få till goda popcorn. http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=100226 Kokosnötolja och Flavacol salt ska visst vara heta kandidater för bra smak. Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
GreenCap Postad 16 November , 2006 Rapport Share Postad 16 November , 2006 Har tidigare sett i butiker att man sålde "en halvmeter popcorn". Påsen var väl en halvmeter antar jag. Men det stod att de var "färska". Hur kan man med att uttrycka sig så om en produkt som folk "lagar" till i hemmet. DET är färskt. Vad var färskt med de som såldes i butik som var tillverkade gud vet när? Var får man tag på popcorn som är mindre färska än så? De under soffkuddarna räknas väl ändå för det kan väl inte vara de popcornen företaget jämförde sig med? Citera Länk till kommentar Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.