Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-07-19 på alla områden

  1. Fann mig lite extra tid så tänkte wrappa mina restaurang-besök under sverigevistelsen. Besökte följande restauranger som alla var nya för mig: 1 besök på Lilla Ego som jag skulle ratea ungefär en 8.5 av 10. Otroligt god mat, menyn är snygg och allting låter/ser otroligt gott ut. Kan vara en av de bäst prisvärda restaurangerna jag stött på i västvärlden. En main kostar ish 300kr vill jag minnas och förrätter går nog runt 150kr gissar jag. Otroligt bra vinlista både vad gäller flaska och glas för alla möjliga budgetar. Vill nog påstå att det är min favorit-restaurang jag provat i Stockholm. Det enda minuset (som vissa kanske inte håller med om förvisso) är att det är lite stressig miljö. Lite trångt mellan bord och man sitter inte så skönt. Men det är ändå ett litet minus som inte riktigt väger något alls jämfört med hur bra det är! Får tacka både duzak som rekommenderat det flera gånger way back och även en av Victors PLO elever. 2 besök på hantverket, ett av dem med en jättestor poker-grupp där jag upplevde att alla var väldigt nöjda med maten och alkoholen. Andra besöket var en dubbeldejt där alla också var nöjda. Detta var också en duzak-rekommendation som jag fått för längesen. Snarlikt lilla ego är det en jättebra meny och väldigt billigt. Miljön är extremt trevlig och det känns som ett ställe man lika gärna kunnat gå till för drinkar. Även här åt jag ingen rätt som var äcklig, tycker deras laxtartar var orimligt god och skulle säga den är ett måste om en är där. Väldigt goda pilgrimsmusslor för den delen också. Skulle nog ge hantverket en 8 av 10. Snäppet sämre än Lilla Ego vad gäller mat, men väldigt trevlig miljö. Vinutbudet uppfattade jag som en aning sämre. Men vill ändå anamma att jag är extremt kräsen vad gäller mat, så betyget är ändå högt. Varför dessa ställen inte har någon stjärna eller är de två mest hypeade restaurangerna i Stockholm (well Lilla Ego kanske är rätt hypad?) är något jag inte förstår. 1 besök på Ekstedts som har en stjärna. Maten var god och väldigt innovativ, vill minnas att alla rätter görs på en kolgrill (?). Trevlig miljö, bra service osv. Jag upplever att priset är lite i värsta laget. Vill minnas att vi betalade 3000kr per skalle med vinparning. Vilket känns som ett saftigt pris då du kan lägga till en några hundralappar/ en tusenlapp och få gastrologik som har 2 stjärnor och är supertrevligt eller Aloe som även det har 2 stjärnor och är en av de bästa avsmakningsmenyerna jag ätit. Som någon påpekade när Aloe rekommenderades ursprungligen är deras sommelier hur grym som helst också. Ekstedts får typ en 7/10, fine att äta om man är på mega-upswing eller bara gillar att splasha pengar. Känner mig en aning bitter med att vi fick mjölkko som en av mainsen, tycker det är extremt överskattat och mest ett onödigt påhitt. Föredrar riktig biff va. Några besök på Astoria. Supergod mat, bra vin ,bra drinkar. Det är ju ett brasserie så menyn är ju en typisk brasseri-meny. Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska ratea det. Vissa i mina kretsar tycker priserna på Astoria är orimliga för att vara ett brasserie. Vilket jag köper till viss del, men samtidigt är det ändå väldigt gott och ett brasserie av Sveriges bästa kock (?). Miljön är cool och stället är ju gigantiskt. Väldigt goda drinkar och bra vinlista vill jag minnas. Det känns en aning överhypeat kanske så passar nog att ratea det. Tycker man priserna är rimliga så är det värt ett försök. En annan iakttagelse är att matbaren fortfarande är extremt bra. Minako är antagligen fortfarande bra om en kör omakasen i deras sushi-bar. Dock lite trött att de verkar aldrig byta menyn öht. Testade att köra en omakase vid vanliga bord som prisas ungefär 50% av den riktiga. Den omakasen var sjukt medioker och vill nog påstå att om en ej kör omakase i sushi-baren är det meningslöst att gå dit. Om någon annan varit på astoria får de gärna dela sin upplevelse f.ö!
    1 poäng
×
×
  • Skapa nytt...