Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-11-09 på alla områden

  1. Hmm är så jävla kass på listor verkligen. Sen har jag inte varit på tillräckligt av de absolut bästa ställen då jag lider av pokerspelare-syndromet och är helt inkapabel att boka saker månader i förväg. Men om jag ska göra någon semi-polariserad topplista med enbart de som har stjärna vilket to be fair nog exkluderar några favoriter så gillar jag Aloe och Gastrologik som bägge är i Sthlm och har 2 stjärnor. Perfekt fine dining upplevelse i alla aspekter, framförallt Aloe var verkligen helt otroligt. Oro i Rio de Janeiro har jag varit på 2 gånger som båda gångerna var riktigt bra på alla fronter, också 2 stjärnor och väldigt trevligt. Samma här bra fine dinign upplevelse. Heston som har 2 stjärnor tycker jag är sjukt nice med just för att allt bara är väldigt simpelt och väldigt gott. Det är leverpastej till förrätt, kött och pommes till varmrätt som de på något sätt levererar som flaggrätterna och ändå har 2 stjärnor säger ju nog. Även om jag brukar byta ut pommesen mot någon annan side. Sen tycker jag det finns rätt många ställen som är sköna för de är rätt casual men samtidigt gott. Amaya är riktigt trevligt i London som kör indisk mat i tapas-upplägg, liksom små rätter helt enkelt. Novikov är också en guilty pleasure som är japanskt och italienskt, vilket obv är supertrevlig mix hehe. Vill bocka av Core by Clare Smyth och Frantzen asap, men lättare sagt än gjort :(
    3 poäng
  2. Ja jag hade aldrig kunnat ana att det skulle vara så pass tungrott att sälja in till framförallt då riktigt bra burgarställe. Men antar att hade det varit för enkelt så hade nog fler gjort det. Kul du brukar käka på Flippin! kan reka Lådan nästa gång du är i sthlm. Det är grundaren bak Flipp som driver det och är en sån person som verkligen är genuin och står för vad som säljs på menyn. Står det på menyn att de kör eko och svenskt så mycket det går så gör dem det. Många andra ställe skriver att " a men vi köper svenskt och eko så mkt det går" men i verkligheten har de kanske en råvara som e schysst resten skit. Har faktiskt aldrig testat hans pommes men kan lova att han inte kan hålla en jämn kvalitet året runt på hans pommes. Det är omöjligt om man inte producerar som vi gör, från sep-januari. Utan att bli allt för nördig och tjatig så är det så att potatisen är som bäst lämpad att göra pommes på från sep till januari ungefär. Efter januari är tempen i potatislagren så kall att stärkelsen i potatisen (huvudsakligen stärkelsen som gör krispiga pommes) går över till socker vilket gör att ytan bränns och inte blir krispig. Så alla restauranger som gör nya pommes varje dag (skulle tro det är så de gör hos Heston) kommer få det tufft från typ januari till sep. Btw, top 5 powerrankings michelin krogar?
    3 poäng
  3. Nej det är lite konstigt faktiskt. Men tror det är svårt att konkurrera om man ej nischar in sig som vi gjort. All pommes som säljs på restaurang kommer från typ Belgien eller Holland. De har lite lösare odlingregler där än i sve och får bl.a använda bekämpningsmedel som är så starka att de ej får användas i Sverige! Därför kan bönderna få extremt bra skördar vilket ger ett lågt potatispris som i sin tur ger billiga pommes. Vi är mycket dyrare per kilo. Säljer för i snitt 32 kr kilot nu och de vanligaste pommesen restauranger köper in kostar mellan 20-25. Låter dock värre an vad det för per portion (räknat 180g vilket är std) så kostar våra knappt 2 kr mer. Standardpris som många burgarställe tar idag är typ 30 kr/port så hade de höjt priset 32 kr hade de fått en bra mycket godare och svensk/eko/inga tillsatser etc pommes. Tror de flesta kunder som kan betala 135 spänn för en burgare skulle kunna acceptera en sån höjning. Men inte alla restaurangägare som tänker som vi tyvärr ? Håller verkligen med ang Shake shack mycket bra burgare för att vara sån megakedja men pommesen ugh. Aldrig testat Burger & Beyond dock.
    3 poäng
  4. Nej jag kan hålla med dig att vi är billiga med tanke på allt vi erbjuder som våra konkurrenter ej gör. Samtidigt så fungerar ju de flesta så att de huvudsakligen går på vad det kostar, tyvärr. Glömde tillägga innan att det faktiskt finns ett bra läge för en restaurang att faktiskt höja priset och tjäna mer på våra pommes. Finns ju faktiskt ett legitimt skäl att höja priset om produkten är så mycket bättre. Men tack för de snälla orden ?
    2 poäng
  5. Lite blandade stakes... Kanske återkommer med mer detaljer i framtiden
    1 poäng
  6. Tack för utförligt svar, låter onekligen som en ineffektiv marknad. Era pommes står faktiskt högt hos mig, äter på flippin minst någon gång varje gång jag är i Stockholm. Har ätit några gånger på Heston Blumenthals restaurang här i London som har två stjärnor. För er som inte vet så var det Blumenthal som kom på tripple cooked tekniken TS nämnde några sidor bak. Även känd för att grundat the fat duck som har tre stjärnor där bla Niklas Ekstedt jobbat innan han startade sin egna restaurang Ekstedts i sthlm som har en stjärna. Anyway så gillar jag faktiskt inte Blumenthals pommes, tycker de är på tok för tjocka och inte knapriga nog. Sjukt bra restaurang i övrigt och väldigt prisvärd då en kan komma undan för under 1000kr för förrätt och varmrätt på en av världens bästa restauranger exkl alkohol. Men en aning besviken på pommesen då förväntningarna var såpass höga.
    1 poäng
  7. Det tycker jag verkligen inte var mycket dyrare alls per kilo med tanke på hur små ni lär vara jämfört med dom företagen. Tycker tvärt om att det verkar som det är sjukt jävla solid jobbat av er att kunna trycka ner era kostnader så mycket, erbjuda så bra produkt som ni verkar erbjuda och till det priset!! Imponerande
    1 poäng
  8. Ögnade igenom artikeln om Ante som förvisso var intressant men lämnar en del övrigt att önska i termer av konkretisering. Jag tänkte först att Ante ringt samtalet själv men det avfärdas bara som ”uteslutet” i artikeln. Kanske bara missade det. Sen hade man ju gärna sett en undersökning av stenen, att han inte bränt flaskan, unt so weiter. Vad gäller teorin bakom poker så finns numera hjälpmedel som ger facit. Det fanns inte förr så diskussionerna var väl mer livliga och polariserade då. Sett över en tioårsperiod tror jag iaf de snabbare blivit mer givande om skomakare blivit vid sin läst. Det var hursom bara ett exempel på hur många (svenskar) tar en för stark ställning sett till hur väl underbyggda dessa är i kunskap. Klimat-, migrations-, och idrottsfrågor är andra exempel än PF. Jag började ju läsa boken Sapiens för ett tag sen. Strandade då jag glömde den i stugan men vill minnas att där fördes en ganska intressant diskussion apropå det här med kollektiv längtan efter enhet. Det fanns nån koppling till något bilmärke också. Typ Peugot. Ser fram emot att slutföra den boken. —- 1 av 8 världen över får men av Facebook enligt läckta dokument, vilket varit känt en längre tid enligt visselblåsaren. Lägg till att olika personer ofta favoriserar olika sociala plattformar som då potentiellt ger en mkt värre siffra. Inte superbra för psykiska hälsan kanske. Problemet är väl bara att mycket i samhället nu vilar på dessa fundament med en livstid på typ 10-15 år.
    1 poäng
  9. Oktober månad är slut. Det har varit en riktigt swingig månad mest för Green Fries. Men bokar min första minusmånad för året på 11.000- Där 3.5k kom från en tråkig live session. Pga pommes och life så har volymen varit riktigt kass denna månad. Har även fått känna på en hel den förtjänat kallt spring vilket jag inte ska gnälla på efter ett sjukt år so far. Det som känns desto tråkigare är att jag inte känner jag lirat så många sessioner med A-game. Mycket tror jag beror på brist på volym och därav svårt att komma in i ett najs momentum. Blivit ett par veckor där jag enbart spelat söndag vilket resulterar att man blir ringrostig. Detta I sin tur har gjort att jag haft lite motivationsbrist vissa vardagskvällar där jag defenetivt skulle kunnat regga upp ett par timmar. Roligast tycker jag det är när man är inne i ett najs flow både spel och pluggmässigt och känner man verkligen spelar sitt bästa. Men jag antar att så är livet när jag ej har pokern som huvudsyssla just nu. Den svettigaste spoten var när jag var flipp ifrån top 3 stack med 17 kvar 50k$ ut. Sen hade jag 2 softbubblor i 1k sats och en bubbel till en 5k$. Satteliter är fan sjukt spel. Så jävla många intressanta spots och sjukt profitabla men även brutala att bubbla. Green Fries då? Jo här har det varit djupa dalar och nån top. Vi har nu startat upp produktionen för året vilket både känns kul och tråkigt. Både jag och Simon är med och jobbar i produktionen vilket är positivt så sätt att vi har bra koll på resultatet men fyfan vad det är enformigt och trist. Som tur är kör vi för närvarande bara 3 dagar i veckan. Värre var det förra året när vi körde 5. I slutet av förra året hade vi en tråkig incident med vår fritös där den helt plötsligt började läcka. Riktigt go känsla och se 100k i rapsolja som långsamt sipprar ut på golvet. Lyckades iallafall rädda det mesta och hitta en som kunde dit och svetsa och laga. Najs tänkte vi nu behöver detta inte hända igen. Men vår andra produktionsdag detta året hände det igen. Syndaflod med gullig olja på golvet, #najs. Förra corona året var en stress-mardröm som aldrig tycktes ta slut och när detta hände var det precis som att man var tillbaka i helvetet. Om man ska se något positivt i det hela så har vi ju redan haft detta problem så vi visste vem vi skulle ringa iallafall. Denna gång skedde sprickan på ett annat ställe och han kunde fixa till det relativt smärtfritt vilket var jävligt skönt. Men sedan dess har det iallafall flytit på bra. Vi gör cirka 2 ton pommes om dagen vilket känns kul att påminna sig om ibland då vi första året producerade 800 kg på en månad. Till lite "roligare" grejer. Förra veckan fick vi ett mejl från en snubbe som fråga om vi var intresserade av ett förutsättningslöst snack. Efter en googling fick vi fram att han är en känd investerare som bla varit med i draknästet. Han driver och äger ett investmentbolag som riktar in sig på mindre livsmedelsbolag vilket passar oss perfekt. De företag han hade i sin portfölj var alla listade hos de stora butikskedjorna så han verkar sitta på rätt kontakter. Jag och Simon har ofta diskuterat att ta in investerare för kunna växa snabbare men har ändå tänkt vi skulle vilja bli kontaktade istället för att kontakta någon för ett bättre förhandlingsläge. Så när vi fick detta var vi såklart eld och lågor! Äntligen lite kvitto för allt slit vi lagt ner. Så var det dags för Zoom mötet och nervositeten gick att ta på. MEN så jävla fel vi hade haha. Han kom med ett förslag som verkligen väckte tävlingsinstinkten till max. Han fråga om vi var intresserade av att legotillverka större volymer pommes till ett av företagen han hade i sin portfölj. Alltså vi skulle producera pommes som han skulle sälja i annat varumärke. De höll inte alls på med pommes eller liknande i stunden men han ville expandera deras sortiment och köra pommes. Han sa de redan hade en dialog med ett stort pommesföretag i Holland som de hade det mesta klart med men ville kolla om vi var intresserade för att han "ville gärna stötta ett svenskt företag" get fucked säger ja bara. Det vi sitter på som är jättevärdefullt för honom är att vi har vår produktion i Sverige så han skulle kunnat skriva "producerat i Sverige" "svenska råvaror " det är nämligen bara vi och jätten Orkla som producerar svenska pommes, allt annat är outsourcat till utlandet. Hade vi gått med på detta skulle vi givetvis konkurrera direkt med vårt eget varumärke vilket känns hjärndött. Dessutom var inte dealen särskilt nice för oss heller då han inte ville att affären skulle vara på kontrakt på en viss volym. Det skulle innebära att om de ej sålde bra skulle vi sitta med x antal hundra ton värdelös pommes. Så efter några dagars 3b fold faketank ala gubb live reg kommer vi artigt tacka nej. Det som var bra att veta är att han kommer dra igång detta projekt nästa höst även om vi ej tacka ja så nu kommer vi försöka maximera sälj i Stockholmsområdet då det var där de hade starkast namn. Så från förhoppningar om ett eventuellt samarbete och investering sluta i ett skambud. Dock gjorde det oss extremt taggade att köra på ännu hårdare! Det roligaste med oktober är att vi fått till ett möte med en hyffsat stor burgarkedja i Köpenhamn (Jagger) som flera hävdar är bättre än Gasoline, någon som håller med? Nu är inget långt ifrån klart, vi vet det ska mycket till för ett så pass stort ställe att byta sin pommes men kul hur som att de vill prova. November lär bli hård knegmånad med fortsatt låg volym. Är dock inställd på det så känner mig ändå till ro med den tanken. årets första. 20211006_094846.mp4
    1 poäng
×
×
  • Skapa nytt...