Gå till innehåll

Recommended Posts

Postad

Ska ut en sväng med jobbet ikväll. Mat och drickande tills vi når Nangiala står på tapeten. Men, vi är ett gäng som ska träffas två timmar tidigare och grunda med välsmakande öl och till detta måste man ju ha något tilltugg. Kom med förslag. Gärna något som man snabbt svänger ihop och som är lite matigt. Chips och sån skit går bort :-P

Postad
Ölkorv är ju helt enkelt sjukt gott :D

 

Annars nachos-chips med lite salsa på och en ostskiva. In i ugnen 7-8 minuter så har du ett skönt 90-taligt tilltugg. Chips förvisso, men lite matigare ändå. :)

 

/SK

 

 

 

Där har du ju en vinnande combo annars.

Ölkorv med olika dipsåser: salsa, guacamole osv.

Den tackar jag för och kör på ikväll :-D

Postad

Jag är sjukt förtjust i saker som tärnade morötter, gurkar, palsternacka och sånt. Funkar kalasbra istället för chips att dippa. Sen har vi ju pumpernickel (stavning??) med typ gorgonzola på. Smaskens till sista slicken!!

Postad
Ölkorv är ju helt enkelt sjukt gott :D

 

Annars nachos-chips med lite salsa på och en ostskiva. In i ugnen 7-8 minuter så har du ett skönt 90-taligt tilltugg. Chips förvisso, men lite matigare ändå. :)

 

/SK

 

galet gott!

 

får dock gärna slänga på en lite salami på chipsen ;)

Postad
Recept?

 

Lättast att köpa färdigt men det är tyvärr svindyrt här i Sverige. Har aldrig testat att göra egen men vissa har tydligen gjort jerky på lövbiff som nedan med bra resultat.

 

Marinera lövbiffen i minst 24 timmar i kylskåp. Till marinaden kan du ta den krydding som du gillar, men klassiskt är:

- 2 dl/kg kött Soja för sälta (jag tycker att det blir bäst med japansk soja, men kinesisk "light soy sauce" funkar också bra - en mörkare soja blir för dominant)

- Worcestershire sauce

- lökpulver

- Pressad vitlök

- tabasco/hot sauce/sambal

- citron/vinäger

- svartpeppar (nymald)

- Honung (om man gillar sötare jerky)

- Massor med mortlade korianderfrön (biltong)

 

Jag brukar lägga de marinerade lövbiffarna mellan två bitar plastfolie och kavla ut dem innan jag lägger in dem i ugnen - på gallret. Det brukar ta ~12 timmar i 65 graders ugnstemperatur. Vänd dem efter halva tiden.

Postad

Mycket bra förslag redan. Vad sägs om lite varma smörgåsar?

 

Mörk choklad är faktiskt en grym grej, dock funkar det bara med mörka ölsorter. Ifall det är för mycket humlebeska så skär det sig men det går bra med en stout t.ex.

Postad

Såna där små tapaslådor som finns i matbutikerna brukar vara väldigt goda, men onödigt dyra. Den godaste beståndsdelen brukar vara de ostfyllda chilifrukterna - kanske något att göra själv?

 

Nån form av hyfsat söta chilifrukter, någon god krämig ost, samt olivolja. Hur svårt kan det vara?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...