TotalFarsa Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Ska ut en sväng med jobbet ikväll. Mat och drickande tills vi når Nangiala står på tapeten. Men, vi är ett gäng som ska träffas två timmar tidigare och grunda med välsmakande öl och till detta måste man ju ha något tilltugg. Kom med förslag. Gärna något som man snabbt svänger ihop och som är lite matigt. Chips och sån skit går bort Citera
frekje Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 lite småvarmt kött? som en vickning men före istället för efter. du vet, små köttbullar, lite korvbitar osv. Citera
SoderKrippa Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Ölkorv är ju helt enkelt sjukt gott Annars nachos-chips med lite salsa på och en ostskiva. In i ugnen 7-8 minuter så har du ett skönt 90-taligt tilltugg. Chips förvisso, men lite matigare ändå. /SK Citera
TotalFarsa Postad 28 November , 2008 Författare Rapport Postad 28 November , 2008 Jugglers och Söderkrippas förslag ser intressanta ut. SK leder med en noslängd Citera
tågrånarn Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Ölkorv är ju helt enkelt sjukt gott Annars nachos-chips med lite salsa på och en ostskiva. In i ugnen 7-8 minuter så har du ett skönt 90-taligt tilltugg. Chips förvisso, men lite matigare ändå. /SK Där har du ju en vinnande combo annars. Ölkorv med olika dipsåser: salsa, guacamole osv. Den tackar jag för och kör på ikväll Citera
Appel Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Jag är sjukt förtjust i saker som tärnade morötter, gurkar, palsternacka och sånt. Funkar kalasbra istället för chips att dippa. Sen har vi ju pumpernickel (stavning??) med typ gorgonzola på. Smaskens till sista slicken!! Citera
cG_ Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Ölkorv är ju helt enkelt sjukt gott Annars nachos-chips med lite salsa på och en ostskiva. In i ugnen 7-8 minuter så har du ett skönt 90-taligt tilltugg. Chips förvisso, men lite matigare ändå. /SK galet gott! får dock gärna slänga på en lite salami på chipsen Citera
Sylwester Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Recept? Lättast att köpa färdigt men det är tyvärr svindyrt här i Sverige. Har aldrig testat att göra egen men vissa har tydligen gjort jerky på lövbiff som nedan med bra resultat. Marinera lövbiffen i minst 24 timmar i kylskåp. Till marinaden kan du ta den krydding som du gillar, men klassiskt är:- 2 dl/kg kött Soja för sälta (jag tycker att det blir bäst med japansk soja, men kinesisk "light soy sauce" funkar också bra - en mörkare soja blir för dominant) - Worcestershire sauce - lökpulver - Pressad vitlök - tabasco/hot sauce/sambal - citron/vinäger - svartpeppar (nymald) - Honung (om man gillar sötare jerky) - Massor med mortlade korianderfrön (biltong) Jag brukar lägga de marinerade lövbiffarna mellan två bitar plastfolie och kavla ut dem innan jag lägger in dem i ugnen - på gallret. Det brukar ta ~12 timmar i 65 graders ugnstemperatur. Vänd dem efter halva tiden. Citera
Dead-Inside Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 En liten thailändare imo. Citera
CopShootCop Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Mycket bra förslag redan. Vad sägs om lite varma smörgåsar? Mörk choklad är faktiskt en grym grej, dock funkar det bara med mörka ölsorter. Ifall det är för mycket humlebeska så skär det sig men det går bra med en stout t.ex. Citera
Staahla Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 En skål hackad rå falukorv kan vara ganska fint. Citera
kaffebarn Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Tillmans falukorv i så fall, slår alla andra falukorvar med hästlängder Är inte så utbrett i sverige tyvärr men i hälsingland bör det gå att få tag på på dom flesta ställen. Citera
Hjort Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 En skål hackad rå falukorv kan vara ganska fint.Ingen hit att krakas upp ra falukorv fem pa morgonen. Citera
The Grand Bark Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Det är en missuppfattning att falukorv är rå. Citera
eurythmech Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 Såna där små tapaslådor som finns i matbutikerna brukar vara väldigt goda, men onödigt dyra. Den godaste beståndsdelen brukar vara de ostfyllda chilifrukterna - kanske något att göra själv? Nån form av hyfsat söta chilifrukter, någon god krämig ost, samt olivolja. Hur svårt kan det vara? Citera
Jeg123 Postad 28 November , 2008 Rapport Postad 28 November , 2008 En skål hackad rå falukorv kan vara ganska fint. En Norrlands special, en stor stor stark Norrland Guld, men en en falukorv bit på kanten Citera
KenHag Postad 29 November , 2008 Rapport Postad 29 November , 2008 Hemgorda klämmor med riktigt hamburgerkött massa pepparrot och en god färskost/mjukost som bas. Citera
Sylwester Postad 29 November , 2008 Rapport Postad 29 November , 2008 Det är en missuppfattning att falukorv är rå. Men ingen tror väl att falukorv är rått på riktigt? Det är väl helt enkelt bara bekvämare att skriva "rå" än "ostekt". Citera
Klyka Postad 29 November , 2008 Rapport Postad 29 November , 2008 Varför skulle ingen kunna tro det? Har man inte smakat, så är det ju svårt att se skillnad på den och verkligt rå korv. Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.