Krite69 Postad 18 Oktober , 2008 Rapport Postad 18 Oktober , 2008 Efter en middag dricksar man. Undantaget om servicen varit usel - endast en loser betalar extra för dålig service. Serveringspersonalen tjänar trots allt inte bra och behöver inte göra det lilla extra, så alla tjänar på ett samarbete där man får bra service och betalar lite extra för det. Givetvis cash så att personalen får så mycket som möjligt - skattefritt. Sen är jag lite chockerad över att ingen nämnt den självklart viktigaste anledningen till att ge fet dricks: att visa att man är Alfahannen. Gärna i kombination med att man tar hela notan själv. En betahanne ger givetvis ingen dricks, och tar aldrig notan själv, eftersom han tjänar dåligt och ändå inte imponerar på alfahonorna (på grund av ett flertal andra faktorer inkl brist på självförtroende). Alfahannen däremot har råd att ge fet dricks eftersom han tjänar bra. Och han vet att i konkurrensen mellan attraktiva alfahannar noterat alfahonorna sjävklart den här typen av signaler. Betahannar däremot tror att det räcker med att signalera genom att dravla på om miljön, fred på jorden och kanske bjuda på en happy hour stor stark. Men eftersom alla kan göra detta till en försumbar kostnad blir ingen imponerad eller attraherad. lol Citera
Klonkbarn Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Det värsta jag vet är när man går ut o käkar med folk på jobbet och de drar fram sina jävla rikskuponger.... och inte fan lämnar dem dricks hellre.... fy fan vad tilt man kan bli.... +1 Citera
Akumila Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Finns det någon som har en bra förklaring till varför det är standard att ge dricks till restaurangpersonal? EDIT: Underbetalt nämnde nån. Men hur underbetalt är det (jag har ingen aning alltså) och finns det inte många andra underbetalda jobb? Citera
JoeFalk Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Snåla människor förlorar på det i längden Straff nog IMO Citera
AccessGranted Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Finns det någon som har en bra förklaring till varför det är standard att ge dricks till restaurangpersonal? EDIT: Underbetalt nämnde nån. Men hur underbetalt är det (jag har ingen aning alltså) och finns det inte många andra underbetalda jobb? Det finns ingen logik i att endast dricksa på restaurang, varför inte ge dricks till alla människor som jobbar inom serviceyrken? Underbetalda? Än sen, det är inte mitt problem att de som anställer personalen inte ger skälig lön. Hela drickskulturen är just bara det, en kultur, en tradition, inget annat. Citera
Urban57 Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Jag håller med vissa av föregående talare när det gäller att man ska dricksa när man får service(Det e självklart)...men i Sverige tjänar ändå de som jobbar inom service yrkena hyfsat, I t.ex USA så tjänar de ju typ ingenting och lever på dricksen så då känns det ännu viktigare att dricksa. Citera
highbury90 Postad 19 Oktober , 2008 Rapport Postad 19 Oktober , 2008 Det finns ingen logik i att endast dricksa på restaurang, varför inte ge dricks till alla människor som jobbar inom serviceyrken? Underbetalda? Än sen, det är inte mitt problem att de som anställer personalen inte ger skälig lön. Hela drickskulturen är just bara det, en kultur, en tradition, inget annat. Man kanske ska börja dricksa sjuksköterskor och lärare för bra jobb till usel lön... Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.