Gå till innehåll

The Well - Bossbaver


bossbaver

Recommended Posts

1. Finns ingen som är intresserad av vad en senildement gubbe kan svara.

 

2. Egentligen är det till Bossbaver du ska ställa frågan men eftersom jag redan svarat på den i min DB så kopierar jag väl in det svaret här. Ursäkta intrånget Bossbaver.

 

Vad blir det till förrätt?

Kallskuren(tunna skivor så de nästan går att använda som fönster) rullad pamaskinka fylld med nätmelon och en touch av pesto. Garnerad med en poscherad färsksparris, gärna gul om det finns, samt en tumnagel riven parmesan.

 

Varmrätten består av?

Två delar:

1. Ett litet "Monkey Fish kebab" dvs ett litet grillspett med bitar av tonfisk/svärdfisk varvat med paprika och lök. Serveras på en bädd av ris och med en sås gjord på 3 delar Yougurt, 1 del majonäs, dill och sss (salt, en gnutta socker och saften från en halv citron

2. Vitlöksmarinerad hjortfilé som helsteks lätt rosa. Serveras på en bädd av stekta grönsaker och potatistoppar. Droppas med lite rödvinssås.

 

Till desert serveras?

Pannacotta

 

Och så ska ju även dryckerommen ingå så:

 

Till välkomstdrink?

Ett Syditalienskt bubbel i form av Malvasia. Sött men väl avvägt. Finns inte i Systembolagets sortiment då det är en liten lokal producent från de Lippariska öarna utanför tån på Italien.

 

Väl avvägt som gifter sig med den utsökta smaken av förrätten servas?

Ett Nya Zeelänskt vitt vin: Mills Reef Sauvignon Blanc Reserve

 

Det som lyfter fram den extra ordinära smaken i varmrätten blir?

Eftersom vi valt två rätter väljer vi ett vin som med fördel kan drickas till bägge rätterna: Ett Italienskt rövin Bronzone Belguardo, fylligt men ändå väldigt lent. Dominerar varken fisksmaken eller hjortsmaken utan framhäver dessa lite mer.

 

Och som grädde på moset något som väl avväger efterrätten?

Tar vi ett tyskt lite sötare som lyfter smaken av pannacottan: Ruppertsberger Linsenbusch Weissburgunder Trockenbeerenauslese

 

Och till kaffet får man?

Whiskey förståss: Macallan 18years kanske kan smaka.

 

 

Hur gör man en riktigt supergod rödvinssås, jag har inte lyckats?.. Går det att lyckas med det utan en riktig hemmagjord fond?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • Svars 54
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

fråga nr:1

Om vi skulle spela HU i Yatzy, skulle jag antagligen vinna 8/10 gånger (finns ju ett visst turmoment så 8/10 är ganska rimligt)!

 

Hur skulle du reagera över en sådan totalt dominerande spelare:

 

2: Skulle du gnälla över ex. att jag hadde sådan sjuk "tur", eller att du hadde migrän och inte kunde koncentrera dej?

 

3: Skulle du gå hem, supa skallen i bitar och gråta dej till söms?

 

Beror på insatsen, men jag skulle beroende på veckodag antingen välja mellan 2an eller 3an... Eftersom det är mer troligt att det är en veckodag, skulle det nog bli gnäll över din fantastiska "tur" :-P

 

Fråga nr:2

 

Om du fick träffa en person, levande eller död, vem skulle det bli?

 

Shit, vad är det med folk, bara ett alternativ? Beslutsångest, den här tåls att tänka på... *08:24* ..... *0843* Nostradamus skulle det nog bli... o lyssna på hans tankar om hans profetior... alternativt "Jesus" och säga till honom att: Du fattar inte vilket jävla skit du kommer utsätta oss för om du låter nån skriva en bok om att du trollar med knäna...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...