drc Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Okej nu är det dags att dela med er av era kökskunskaper. Kan ni inte bjuda på era recept som tex: Parres Köttfärslimpa Nussemans söndagsmuffins Johan Hjort's rådjursmealjonger Trolldegs fikonröra Liggats fiskgryta ICA_Kassen:s skomakarlåda eler QooooooS chokladpudding. jag behöver inspiration i köket !! * RP, igen då - QoS * Citera
Mårtal Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Du kan få receptet på Mårtals dödsarbiff. Köp en stor biff (minst ett halvkilo). Ät den rå! Citera
parre Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Okej då! Köttbit på Parres vis: Ett stycke valfritt filékött, typ kyckling eller svin (fläskfilé) Grillkrydda Thai Fish Sauce Rosmarin, timjan, oregano, andra såna kryddor man gillar Lägg det (förhoppningsvis) livlösa köttstycket på en plåt smord i olja. Ha gärna klyftpotatisen (som ska ätas till!) på samma plåt. Häll på en massa kryddor. Stänk sedan ner hela köttstycket o plåten med Thai Fish Sauce. In i ugnen i 35-45 min på 200 grader, voilá, ett perfekt stycke middag! Om man vill kan man även linda in köttbiten i bacon. Om man har tillgång till fryst scampi fungerar det utmärkt att lägga på ett par sådana på köttet för att lyxa till det! Parre's delikata Thaimat: Fixa en påse fryst scampi, kan ibland fås billigt på någon livsmedelsaffär. Låt det antal räkor du vill käka tina upp under dagen. Dra av stjärtarna. Hacka sedan lök och en vitlöksklyfta eller två. Skär upp paprika (röd, gul eller grön). Hacka en eller två chilifrukter. Bryn löken och vitlöken ett tag så att den blir mjuk. Stek sedan ihop grönsakerna. Krydda gärna med salt, pepper, och andra kryddor man vill ha med. Häll sedan i kokosmjölk och låt det puttra ett tag. Hetta upp en panna med olja jävligt hett. Värm samtidigt lite konjak. Fräs räkorna i pannan i 10-20 sekunder. Ta sedan bort pannan från värmen och häll över konjak över räkorna. Tänd på! När elden slocknat så hällar du i allt i grytan med grönsaker och kokosmjölk. Låt det puttra ett par minuter. Smaka av med diverse kryddor vid lust! Självklart kan man ha andra grönsaker med också. Käka tillsammans med ris eller nudlar. Faktiskt djävulsk gott! Citera
drc Postad 26 Oktober , 2004 Författare Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Köp en stor biff (minst ett halvkilo). Ät den rå! Tyvärr har jag fobi för att äta råa saker. Till parre Tyvärr äter jag i stort sett ingenting från havet - vad finns det för alternativ till Thai Fish Sauce ? Citera
QoS Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 QooooooS chokladpudding. Köp Jackys chokladpudding, lägg upp den på en tallrik, en klick messmör och två matskedar cayennepeppar - QooooooS chokladpudding! Däremot skulle jag behöva lite recept på tonfisk, köpte typ 4 pack för det var en sån fin kampanj med 4 för 3, gjorde pasta sås på två burkar, sen dog kreativiteten. - QoS Citera
Bisox Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 men urk på den QoS Jag gör en jävligt god chili..som man äter med en klick gräddfil och nybakat bröd. men man blir lite risig i kistan Citera
QoS Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 QooooS är SjuuuuuK What else is new? - QoS Citera
QoS Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Annars så gör jag en grym ceasar sallad dressing på egen majonäs. Dra man på lite grillad kyckling och en bunt krutonger med olivolja och Italiensk salladskrydda blir den sjukt god! - QoS Citera
Ingpin Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Pall(a)e's Äppelpaj Först går du och pallar äpplen. Hur enkelt som helst. Ta typ 5 stycken innan du blir upptäckt. SPRING. Väl hemma så börja baka kaka, ehh paj menar jag. Men först sätter du på ugnen, 225 grader blir fint, varken mer eller mindre, jo 200 kanske för lite fnasigare yta. Ta en tillräckligt stor form och smörj in med smör. Ta 2 dl vetemjöl, lika mycket socker och 75-225 g smör (allt beroende på hur mätt du vill bli...). Blanda ihop till en fin smuldeg. Ta dina införskaffade äpplen, skala och kasta bort kärnorna. Finfördela dessa äpplen till lagom (bra ord) stora bitar. Leta upp lite kanel, nån deciliter socker och en tesked salt och kasta i formen. Lägg smuldegen över äpplena, sockra på lite och kasta in till den ser härligt ljusbrun ut. 18-23 minuter. Servera med lite gammal kaffeglass.... Voila! Citera
RaMz Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 RaMz kebabpizza: Duka bordet med bestick, tallrik, glas och underlägg. Vänd tvn mot bordet och placera dosan strategist på bordet. Plocka upp luren. Slå numret 08-59084525. När du hör en mörk röst svarar "Lindas Pizzeria" på bruten svenska så säger du: En kebabpizza tack. Sen levereras den tll din dörr inom 60 minuter med en rake på 25kr. Smaklig måltid Citera
eurythmech Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 eurythmechs utnyttja det mesta i skafferiet och köp bara det nödvändigaste-gryta (nödvändiga inköp är alltså sånt som måste vara färskt, dvs kött). Korv t.ex är billigt och klarar sig även om du glömmer att lägga in den i kylen ifall du handlar till nästa dag eller dagen efter det eller så. Stek sen dina korvar i olja, fräs gärna lite annat som går att steka, exempelvis om du skulle råka ha lyxmat såsom lök eller paprika hemma, även champinjoner går bra (konserverade så klart!). När det ser ut att vara lagom svärtat häller du i ett par burkar vita bönor i tomatsås, låter det puttra på tvåan eller trean i kanske 10 min och passar samtidigt på att krydda. Förslag på kryddning: Vitlök, paprikapulver, svartpeppar, oregano. Häll skiten på en tallrik och njut. Citera
mte Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Följer upp med något som faktiskt är ätbart också till skillnad från QooooS pudding Prylar som behövs: Kycklingfileer, Paprika, Morötter, Lök, diverse andra grönsaker du gillar, Buljong (höns), kokosmjök, ris, Curry mfl kryddor, majzena Fräs på curryn i olja och kasta sen i hackade grönsaker och låt de steka lite lagomt. Ta ur grönsakerna och stek på kycklingbitarna (inte hela fileer nu). På med lite buljong och kokosmjölk och i med grönsakerna igen. Puttra ett tag med lock och red sedan till valfri konsistens med majzena om du vill det. Citera
drc Postad 26 Oktober , 2004 Författare Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Följer upp med något som faktiskt är ätbart också till skillnad från QooooS pudding Prylar som behövs: Kycklingfileer, Paprika, Morötter, Lök, diverse andra grönsaker du gillar, Buljong (höns), kokosmjök, ris, Curry mfl kryddor, majzena Fräs på curryn i olja och kasta sen i hackade grönsaker och låt de steka lite lagomt. Ta ur grönsakerna och stek på kycklingbitarna (inte hela fileer nu). På med lite buljong och kokosmjölk och i med grönsakerna igen. Puttra ett tag med lock och red sedan till valfri konsistens med majzena om du vill det. låter nästan godast hittils Citera
parre Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Tyvärr äter jag i stort sett ingenting från havet - vad finns det för alternativ till Thai Fish Sauce ? Mja, sojasås eller nått lär ju funka. Så länge det är nån sorts salt sås. Citera
Albert Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Är en stor älskare av porterstek serverad under en bädd av ruccolasallad som är blandad med rivenparmesan och en gnutta vinäger. Givetvis skall det vara en god sås till detta och då föreslår jag rödvinssås (köp ingen färdig ICA sås eller dyl.) eller bechamélsås (med citron!). Till detta serveras klyftpotatis som efter att ha varit i ugnen gnids mot vitlöksklyftor. Godare maträtt får man leta efter. Citera
mte Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Hur gör man en porterstek och rödvinsås då? Citera
Albert Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Hur gör man en porterstek och rödvinsås då? Ah, en lätt match! I princip så här: http://w1.865.telia.com/~u86523901/docs/porterstek.htm men glöm inte att lägga till mina ingredienser! Men ta inte rostbiff då det oftast brukar vara segt utan ta en fransyska (akta dig dig dock för blåa belgare) Citera
freeman Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 http://www.ica.se där har du recept Citera
Papa Kubo Postad 26 Oktober , 2004 Rapport Postad 26 Oktober , 2004 Hur gör man en porterstek och rödvinsås då? Tyckte det stod pokerstek. Kanske dags att ta en break från spelandet... Citera
liggat Postad 27 Oktober , 2004 Rapport Postad 27 Oktober , 2004 fisk kan jag ingenting om (i matväg that is) jag e en landkrabba grym hamburgertallrik! tjacka klyftpotatis (alt gör själv om du orkar) mosa några vitlöksklyftor i en mortel och blanda med en bra olivolja.. ös skiten över klyftpotatisen på plåten och gnugga in oljan. därefter tar du en rejäl dos rosmarin och slänger på potatisen. burgaren: stek på lammfärsbiffar, peppra o salta. köp stora hamburgebröd alt. stora formfranskor i brödrosten. dressing: köp en rejäl bit chevre (getost) blanda ihop det med creme fraiche tills du får en lagom seg röra. peppra o salta. sallad: rödlök och tomat är ett måste, sen kan du välja valfritt tilltugg Citera
nucleus Postad 27 Oktober , 2004 Rapport Postad 27 Oktober , 2004 inget orginellt men dock grymt god pasta som går fort koka upp vatten (lämpligtvis i vattenkokaren) och släng i en näve barilla i 7 1/2 minut. Knaperstek "nerklippt" bacon på hög värme. Under tiden hackas en mozarella upp (buffelmozarella om pokern gått bra) och när pastan är klar är det bara att köra i baconet och mozarellan i pastakastrullen igen och blanda ihop med 4 mycket rågade teskedar pesto genovese (barilla igen). Toppa med riven parmesan eller grana padano och om det är lördag kan man hacka ner några soltorkade tomater också.... enjoy! Citera
eurythmech Postad 27 Oktober , 2004 Rapport Postad 27 Oktober , 2004 Jag gillar definitivt liggats dressing....det riktigt vattnas i munnen när jag inser att jag skulle kunna laga det nån dag Citera
Var e mitt ess? Postad 27 Oktober , 2004 Rapport Postad 27 Oktober , 2004 Äntligen ett ämne där jag kan vara med och begripa det mesta! Det där med poker verkar svårt... Essets pokerkäk: Ta en stekpanna, ställ den på en het spisplatta. Gå till barskåpet, slå upp en single malt (valfri, men inget blaskigt). Sätt dig framför datorn, börja spela onlinepoker. När brandvarnaren tjuter och stekpannan ryker - gå all-in med vad f-n som helst och spring och slit ner brandvarnaren - slå sedan av spisplattan och öppna fönstret för att vädra. Använd vid behov brandsläckare. Gå tillbaka till ditt onlinespel och konstatera att du förlorade din pre-flop all-in med 72o. Gå till barskåpet och ta en whisky till. Fortsätt spela - in med nya pengar. När grannen ringer på och undrar om det brinner och vad det är som luktar - gå all-in och bjud in grannen på ett glas eller två. Konstatera att även denna pre-flop all-in gick åt h-vete. Ring flickvännen/mamma och beklaga dig. Sprit är bra när man pratar i telefon. Tillbaka till datorn: Allt har ju gått åt h-vete hittills så vad f-n... lite tur måste man ju ha... om man bara går all-in med kort som är under T och dessutom av olika färger så borde ju ingen annan ha liknande kort... då kan man nog vinna... all-in på alla jäkla varianter med kort alltså. Fortsätt fylla på med pengar... någon gång måste det ju vända... När pengarna är slut: Det finns något grönt längst in i kylskåpet... fortfarande hungrig? Ät! Annars finns det bättre saker i barskåpet... Disclaimer: Om du är så j-vla dum så att du följer ovanstående recept så får du f-n skylla dig själv. Citera
drc Postad 27 Oktober , 2004 Författare Rapport Postad 27 Oktober , 2004 det kan bli tungt att få finansiärer när QoS ska ge ut pokerforum.nu:s kokbok Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.