Gå till innehåll

...


Katt3n

Recommended Posts

  • Svars 2,2k
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Är man en riktig pokerstekare (pun intended) så kan man såklart lägga precis hur mycket som helst på sous vide-utrustning.

 

Här har dom rätt prisvärda apparater

Här finns en guide med tider och temperaturer för de allra flesta råvaror

 

 

...eller så kan man göra såhär:

En sån här vacuumpackare för 699 kr

plus

En sån här termostat för 359 kr

plus

en sån här analog kokplatta för 199 kr

 

Termostaten i vägguttaget, kokplattan i termostaten, en 10-literskastrull med vatten och sen temperatursensorn i kastrullen. Ger inte samma superprecision som dom kanske kräver på Noma, men du håller temperaturen inom en grad vilket räcker finfint för oss vanliga dödliga. Jag har den uppsättningen och är helnöjd.

Grymt, tack! Blir nog till att kopiera ditt kit så småningom.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Låter som en helt kanon avslutning på arbetsveckan. Lite matlagningsöl till kocken och sen en flaska vin när frugan kommer hem så blir man kanske rent av lite kelen också :)

 

Hoho! Hej vadå, det är ju fredag ;)

 

Bjuder på en fistpump-hand från gårdagens skott :mrgreen:

 

ANTES/BLINDS

 

freepit posts small blind $0.50, ProjectXXX posts big blind $1.00.

PRE-FLOP

 

TF raises $2.62, Julia90 folds, freepit folds, ProjectXXX calls $1.62.

FLOP [10 of Hearts, 9 of Hearts, JS]

 

ProjectXXX checks, TF bets $5.00, ProjectXXX raises $20.46, TF raises $61.84, ProjectXXX raises $80.27 and is all-in, TF calls $19.80 and is all-in.

TURN [10 of Hearts, 9 of Hearts, Jack of Spades, JH]

 

RIVER [10 of Hearts, 9 of Hearts, Jack of Spades, Jack of Hearts, 8C]

 

Showdown

 

TF shows [King of Spades, Queen of Spades, Jack of Clubs, TS]

ProjectXXX shows [King of Hearts, Queen of Diamonds, 10 of Diamonds, 8H]

TF wins $177.02 from the main pot with full house.

 

Sååå, tar inte onlinepokern på nå vidare allvar nuförtiden utan kör mest billiga turrar i samband med helgkvällar när de andra pokernerdsen sitter på skype, dricker öl och spelar. Mixar upp det med lite plo ibland och då företrädesvis på ,25/,50 eller 0,5/1$ - och i förhållande till onlinerullen är det notsomuch BRM :mrgreen:

 

Men som det sägs, nöje förnöjer!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Charmigt ställe!

 

Har nu fått igång sous vide-uppställningen du tipsade om. Efter lite pillande med inställningarna verkar det nu funka klockrent. En bit ryggbiff ligger och gottar sig i 55-gradigt vatten. Resultatet visar sig framåt kvällen, men det verkar mycket lovande! :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fan va nice :)

Det är lite pill i början. En viktig grej är att inte ställa i kokplatten på för hög värme eftersom den lätt värmer upp dt för mycket då. Men gott kokött är svårt att misslyckas med. Snbb vända på stekpannan innan du karvar upp det sen jäklar :)

Japp, jag märkte det där med kokplattan. Räcker att den står på runt MIN för att få lagom klös i uppvärmningsperioden. Som väl är körde jag en testomgång med bara vatten igår, så köttet slapp känna på 30-graderssvängningarna vid maxpådrag. Nu varierade väl temperaturen mellan 54,7 och 55,5 grader ungefär och det känns ju acceptabelt minst sagt! :)

 

Resultatet blev helt magiskt. Klart bästa kött jag lyckats tillaga och upp på någon slags topplista, restaurangmat inkluderat. Supermört och grymt saftigt! Var en bit ryggbiff på knappt kilot för övrigt.

 

Nu är jag sugen på att köra lite lax, det verkar också kunna bli grymt. Gäller väl att vara lite försiktigare med tiden, men det är nog svårt att misslyckas ändå.

 

Har du förresten haft några problem med temperatursensorn? Står i manualen att den inte är gjord för permanent bruk i vatten, vilket borde innebära att den ändå klarar rätt många sous vide-rundor.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sådääärja,

var inom lokala Maxi på lunchen och upptäckte att det är lammsäsong.

Hittade en färdigmarinerad och vacuumförpackad (Provencale) Irländsk lammstek på ca. ett kilo.

Snabb sväng hemom och riggade upp min SousVide på 56 grader och i med köttbiten. Ser fram emot en saftig köttbit ikväll när jag kommer hem. Blir livet enklare än så?

Fast egentligen borde jag ha ett lite maffigare rödvin till detta. Får nog bli en sväng inom systemet också sen tror jag bestämt.

 

nu är jag lite galen(ätit lamm rått osv) så jag föredrar min kött väldigt rare, men 56grader börjar vi ju komma in på medium-rare-temperaturer aka skosula2013.

 

passar på att tipsa om modernist cuisine, mycket bra bok på alla sätt och vis.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

nu är jag lite galen(ätit lamm rått osv) så jag föredrar min kött väldigt rare, men 56grader börjar vi ju komma in på medium-rare-temperaturer aka skosula2013.

 

passar på att tipsa om modernist cuisine, mycket bra bok på alla sätt och vis.

 

450 dollar? http://www.amazon.com/Modernist-Cuisine-The-Science-Cooking/dp/0982761007/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1361013211&sr=8-2&keywords=modernist+cuisine

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Du dödar din kniv med plastskärbrädan men köttet ser riktigt fint ut..

 

Blev en bestälning av souse vide set rakt av efter att jag läst dina recensioner Katten..

Har riktigt höga förväntningar och ser fram emot att få testa det på en bra köttbit.

 

Lagade förövrigt ugnsstekt lammstek igår på egenuppfött lamm. Det blev en riktig succe med en otrolig mörhet och saftighet så ser fram emot att göra det souse vide näsa gång. =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser


×
×
  • Skapa nytt...