Penils Postad 11 Maj , 2011 Rapport Postad 11 Maj , 2011 Nån som har ett förslag på en god, frisk sås? Ska ätas med chorizo och nudlar. Är hungrig som faan Citera
Hjort Postad 11 Maj , 2011 Rapport Postad 11 Maj , 2011 Skiva chorizon, stek och slabba in nudlarna i chorizofettet. Dra på någon droppe citron/randomsyrligt om du vill att det ska bli friskare smak. Citera
TotalFarsa Postad 11 Maj , 2011 Rapport Postad 11 Maj , 2011 Lite grekisk youghurt och en skvätt limesaft så är du home free. Citera
Penils Postad 11 Maj , 2011 Författare Rapport Postad 11 Maj , 2011 Körde på denna... 1,5 dl creme fraiche 150 g gurka 2 msk citronsaft Blev bra Citera
FormerForum Postad 11 Maj , 2011 Rapport Postad 11 Maj , 2011 Phet sås: Turkisk/Grekisk/Gräddfil efter behag Pressa i en hel lime Riv limeskal Salt och Peppar Rör om hela skiten Freshare sås får du fanimej leta efter. Citera
carl_nica Postad 11 Maj , 2011 Rapport Postad 11 Maj , 2011 passar till allt. +1. Så jävla god! Men jag håller även med Hjort om att Chorizofettet är riktigt smaskigt. Blanda gärna i lite rosmarin och pressad vitlök medans du steker också. Citera
greywolf Postad 12 Maj , 2011 Rapport Postad 12 Maj , 2011 hoppas det är riktig chorizo så det inte är ex scans mardröm, då får du nog dränka den i någon sweet chili historia e.l om det ska bli ätbart. Citera
lolzor Postad 13 Maj , 2011 Rapport Postad 13 Maj , 2011 Ajvar, funkar i princip till all kött. Citera
Saint_Bjorn Postad 13 Maj , 2011 Rapport Postad 13 Maj , 2011 Tzatziki passar till allt. Hemmagjord ska det vara, köpt är svindyr och alltid äcklig. Tar 5 minuter effektiv arbetstid att göra och den blir riktigt god. För typ 4 pers 1. Riv en gurka i ett durkslag. Salta och låt rinna av så länge tiden tillåter (dvs gör gärna en stund innan matlagning, men det funkar med paniktid också). Pressa. Få ut så mkt vätska som möjligt, men bry dig inte om att vara löjligt noggrann. 2. Blanda ihop med drygt en halv hink turkisk (inte grekisk, den är värdo) yougurt. Salt, svartpeppar och vitlök (typ 2-3 klyftor) efter smak. 3. Klart. Basilikablad, olivolja och riktiga oliver ovanpå är inte fel. Citera
bananuz Postad 25 Augusti , 2011 Rapport Postad 25 Augusti , 2011 Bump. En majonnäs är lätt att göra själv, blir mkt godare än alla köpta varianter. I princip vispar du ned olja med tunn stråle i äggula, sen har man i senap, vinäger, salt, peppar. Smaksätts efter tycke och smak. Obs att denna variant inte alltid är helt enkel att få till, den skär sig ofta och vill inte "sätta sig". En genväg är at istället använda helägg, dvs med vita också. Då är det i princip bara att elvispa ägg och olja och tillsätta resten. Rödvinssås. Frän scharlottenlök i olivolja och smör. Tillsätt salt, kryddor, t ex lite röd spansk peppar eller anchochili, därefter vinäger, förslagsvis ngn lagrad balsamvinäger (lite dyrare men värt det) och rödvin. Obs att inte alla sorter funkar. Beaujolais funkar fint liksom de flesta franska viner men inte kryddiga amerikanska som Zinfandel exv. Koka ned, koka ned, koka ned. Sila. Om den blir för tunn kan man reda av den. Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.