Gå till innehåll

Recommended Posts

Postad

Som rubriken lyder - vilken sill måste man bara ha på påskbordet? Bör laxen vara gravad, kallrökt eller luad? Enbart salt till äggen eller den lite svenssonlyxigare varianten med löjrom? Struntar du i helgskinkan?

 

Årets påsktips är iaf Ridderhielms Limesill. Riktigt god!

Postad

Du ska naturligtvis ha alla sillsorter som överhuvudtaget säljs. Sill kan man inte få nog av kära miktime, sill ska ätas till allt, ALLTID.

 

Bjoelles favoritsillar, utan innbördes ordning:

-Currysill

-Skärgårdssill

-Senapssill

-Miktime

Postad
Du ska naturligtvis ha alla sillsorter som överhuvudtaget säljs. Sill kan man inte få nog av kära miktime, sill ska ätas till allt, ALLTID.

 

Bjoelles favoritsillar, utan innbördes ordning:

-Currysill

-Skärgårdssill

-Senapssill

-Miktime

 

Sötnos där! Btw - trots namnet så passar Midsommarsillen från Abba mkt bra även i påsk!

 

Glad Pisk

mvh / Hans Scheike

Postad
Sötnos där! Btw - trots namnet så passar Midsommarsillen från Abba mkt bra även i påsk!

 

Glad Pisk

mvh / Hans Scheike

 

grr! Midsommarsillen har jag inte testat, däremot plocka jag för ett tag sen i min sillhysteri upp en sill kallad "thaisill". Det var som att slicka i sig sin spya, något så vidrigt har jag aldrig smakat innan, eller för den delen efter.

 

Och apropå Scheike har han ju utan problem mitt drömjobb, om man kan kategorisera det som jobb. Han smiskar lite tjejer och har/hade ett skönt skägg. Härlig kille, något att se upp till.

Postad
Och apropå Scheike har han ju utan problem mitt drömjobb, om man kan kategorisera det som jobb. Han smiskar lite tjejer och har/hade ett skönt skägg. Härlig kille, något att se upp till.

 

App app app! Du skall inga andra gudar hava jämte mig. Och jag har också ett skönt skägg. Sådeså.

Postad

när det gäller sill så ska det vara med vanlig inlagd sill och

dessa tillbehör är goda till:

saltgurka, rödbetor, kapris, röd och gul lök, surgrädde, hackade hårdkokta ägg, majo

ett grovt bröd i dess rätta bemärkelse krävs för att dessa råvaror ska komma till sin rätt och finvodkan åker fram.

 

vill man ha smak på sillen så funkar senap/pepparot lingon/rosmarin sill anis/pernod mm. de två senare funkar som måltidsdryck/ apertif med.

 

sen ska man förstås ha lammfiol kanske göra nåt gott av en kalvstek fylla lite ägg

osv. när det kommer till lax så kan man gärna köpa najadlax för lite variation. gravad och sedan kallrökt, gott så det knullar i mun.

Postad
App app app! Du skall inga andra gudar hava jämte mig. Och jag har också ett skönt skägg. Sådeså.

 

Alltså, vi vet ju alla att det är du som får pisk av Lisa. Både bokstavligt och pokermässigt. Iofs passar du i den här tråden mtp rubriken...

 

när det gäller sill så ska det vara med vanlig inlagd sill och

dessa tillbehör är goda till:

saltgurka, rödbetor, kapris, röd och gul lök, surgrädde, hackade hårdkokta ägg, majo

ett grovt bröd i dess rätta bemärkelse krävs för att dessa råvaror ska komma till sin rätt och finvodkan åker fram.

 

vill man ha smak på sillen så funkar senap/pepparot lingon/rosmarin sill anis/pernod mm. de två senare funkar som måltidsdryck/ apertif med.

 

sen ska man förstås ha lammfiol kanske göra nåt gott av en kalvstek fylla lite ägg

osv. när det kommer till lax så kan man gärna köpa najadlax för lite variation. gravad och sedan kallrökt, gott så det knullar i mun.

 

Satan vad hungrig jag blev nu då. Mat som knullar i munnen är inte fel! Wp.

 

donpen

 

Reg.datum: Dec 2005

Inlägg: 1

 

Det här fick alldeles för lite kärlek!

Postad
App app app! Du skall inga andra gudar hava jämte mig. Och jag har också ett skönt skägg. Sådeså.

 

Fram med riset och skippa rakningen några månader framöver så står du utan tvekan långt långt över Scheike för mig.

 

;)

 

Edit: För att inte vara helt OT vill jag bara säga att löksill suger.

Postad
Edit: För att inte vara helt OT vill jag bara säga att löksill suger.

 

Fransk löksill suger mest.

 

MikeTime ditt fyllo. Varför i hela helvete postar du denna skiten i denna avdelningen för? Ta tag i dina problem nu , innan dem går överstyr. Nyktra till sas.

 

on(felplacerad)t: sill é gött.

 

+1

(Nån överambitiös mod får gärna flytta den till rätt avdelning, förslagsvis "flerbordsturneringar" eller nåt.)

Postad
Är den god, har inte sett den här.

 

Kaviar på knäckemacka mmmm. Sköj ned med en Carlsberg..

 

Japp, Ejderns är kanongod. Mycket kraftigare och saltare smak än Kalles, Svennes och de andra. Tyvärr nära dubbelt så dyr... :-(

 

Veckans kavvatips: Knäckemacka (typ Wasa sport), skivad rå rödlök, färskmalen svartpeppar och Ejderns kaviar!

Postad
Japp, Ejderns är kanongod. Mycket kraftigare och saltare smak än Kalles, Svennes och de andra. Tyvärr nära dubbelt så dyr... :-(

 

Veckans kavvatips: Knäckemacka (typ Wasa sport), skivad rå rödlök, färskmalen svartpeppar och Ejderns kaviar!

 

Knäckebröd e så gott, Vika, Dala-Järna eller Leksands Fäbodknäcke.

Postad
In i sandlådan så gräver vi ned dej. :mrgreen:

 

Det hade varit jävligt horribelt att bli levande begravd i fiskmens. Och även om inläggen här kanske borde malas ner och gödslas i sandlådan så avstår jag. Kul för de som vill leka med hink och spade men jag hoppar. 8-)

Postad
Det hade varit jävligt horribelt att bli levande begravd i fiskmens. Och även om inläggen här kanske borde malas ner och gödslas i sandlådan så avstår jag. Kul för de som vill leka med hink och spade men jag hoppar. 8-)

 

Äter du ägg eller är det hönsmens?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...