greywolf Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Någonstans mellan Nigella och Martha Stewart. Någonsin provat btw? jo men det blev ganska mediokert resultat...ska göra om det nån gång. ett bra recept borde vara rätt sorts potatis fritera 1 (eller 2?) gånger och sedan låta dom rinna av innan man skjutsar in dom i ugnen ganska länge ganska låg värme så får dom torka där för den rätta crunchen.. havsalt /dill och gräslök och gräddfil till såklart. edit: kan tänka mig att det blir bättre om man spolar bort stärkelsen innan man friterar chipsen med.. Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 hur spolar man bort stärkelsen? den är väl inne i potatisen Citera
Staahla Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 jello sammanfattade det ganska bra imo. Flersmakschips och dip - nej, hemlagade köttbullar - nej, espresso - nej, ickepulverbaserad Carbonara - LOL. Citera
eurythmech Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Har inte ni råd att skaffa nya smaklökar? Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 jello sammanfattade det ganska bra imo. Flersmakschips och dip - nej, hemlagade köttbullar - nej, espresso - nej, ickepulverbaserad Carbonara - LOL. lol student edit:flersmakschips fattar jag iofs inte problemet med? Citera
KungKroon Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Dipp är nöten imo, men som jello nämnde så blir det sjukt mycket jobbigt extraarbete. Tyvärr blev det inge bra när nån fick för sig att ha chips som "redan var dippade" eller nåt i den stilen. Den på förhand gjorda dippen är inte heller något att ha Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 men som jello nämnde så blir det sjukt mycket jobbigt extraarbete men jösses, hur orkar ni ta er igenom en vanlig dag?? Man skakar gräddfilen, häller ut den i en skål, häller i pulvret, vispar om med en gaffel, in med det i kylen eller ät direkt. Superjobbigt!! att rulla köttbullar kan jag hålla med om är lite klöddigt (därför gör jag inte det, men frugan gör det och belöningen är fan värt det) men att göra dipp........ Citera
okocha Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 du glömmer att man måste dippa när man äter också myss Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 ja fan sant där, det är rättså jobbigt Citera
KungKroon Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Man måste dessutom samla psykisk energi för att ta sig igenom hela proceduren. Sen måste man också sitta och tänka på chipsen i en kvart (utan att äta, för då slösar man dipp), medan dippen står i kylen. Jag hoppas att vi alla är överens om att man inte med gott samvete kan börja dippa innan minst en kvarts nedkylande. Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 Jag hoppas att vi alla är överens om att man inte med gott samvete kan börja dippa innan minst en kvarts nedkylande. Det är ju inte kylan som är grejen (förhoppningsvis är gräddfilen redan nedkyld...) utan konsistensen. Men om man köper gräddfil på tetrapak så kan man skaka den precis så lagom (man skakar den vid örat så att man hör den exakta konsistensen) så att 1) du kan öppna hela ovansidan av förpackningen och släppa ut hela kuben med gräffdil på en gång och 2) kan äta av dippen direkt. Sen går det ju också bra att göra dippen en stund innan man ska äta tjippsen Citera
KungKroon Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Det är ju inte kylan som är grejen (förhoppningsvis är gräddfilen redan nedkyld...) utan konsistensen. Men om man köper gräddfil på tetrapak så kan man skaka den precis så lagom (man skakar den vid örat så att man hör den exakta konsistensen) så att 1) du kan öppna hela ovansidan av förpackningen och släppa ut hela kuben med gräffdil på en gång och 2) kan äta av dippen direkt. Sen går det ju också bra att göra dippen en stund innan man ska äta tjippsen Mjo, konsistensen är grejen såklart. Om du har självdisciplin nog att köpa chips och sen inte gluffsa i dig dem på en gång, så är det bara att gratulera! Citera
eurythmech Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Tidernas jätteleveltråd? Citera
emilio_15 Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Man måste dessutom samla psykisk energi för att ta sig igenom hela proceduren. Sen måste man också sitta och tänka på chipsen i en kvart (utan att äta, för då slösar man dipp), medan dippen står i kylen. Jag hoppas att vi alla är överens om att man inte med gott samvete kan börja dippa innan minst en kvarts nedkylande. 1. man skiter SFOBV i att ställa det i kylen 2. slösa dipp??? 3dl dipp räcker till ungefär 140g chips... Citera
TILTARN Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 stark tacosås som dip är lösningen Citera
KungKroon Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 1. man skiter SFOBV i att ställa det i kylen 2. slösa dipp??? 3dl dipp räcker till ungefär 140g chips... 1. Nej. 2. Man använder obv chipset som sked. Att tramsa runt med ett litet dopp är omanligt. Citera
jello Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 stark tacosås som dip är lösningen haha inte oväntat att mannen med tardnicket kommer med KARDINALFELET Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 Tidernas jätteleveltråd? nej jag är rätt säker på att det var denna: http://pokerforum.nu/forum/off-topic/38784-hetsiga-diskussioner-fran-jellos-dagbok.html (som tyvärr är låst - jag ville ju bumpa den) Citera
eurythmech Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Oh. Jag har förresten just blandat ihop en skål dip. Fresh island. Jag är totalt utmattad. Vi får hoppas att energin i ca 200g chips och en halv skål dip kan uppväga. Citera
emilio_15 Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 2. Man använder obv chipset som sked. Att tramsa runt med ett litet dopp är omanligt. Ja, du fick det att låta som att man hinner äta upp så pass stor andel att chipspåsen senare tar slut före dippen. Detta händer endast om påsen är en 40-grammare....och det menade du väl inte? Men nu säger du emot dig själv Räcker nog till mindre än 140 kom jag på, max 140... Citera
eurythmech Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Det finns för övrigt få saker som är mer irriterande än att sitta med en chipspåse som enbart har kvar småsmulor som inte duger att dippa med, när det finns dip kvar. Oberoende av ens preferenser av chip- kontra dipmängd så kan den situationen uppstå, beroende på antal påsar och skålar. Citera
TILTARN Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 haha inte oväntat att mannen med tardnicket kommer med KARDINALFELET vadårå? Citera
KungKroon Postad 18 December , 2009 Rapport Postad 18 December , 2009 Ja, du fick det att låta som att man hinner äta upp så pass stor andel att chipspåsen senare tar slut före dippen. Detta händer endast om påsen är en 40-grammare....och det menade du väl inte? Men nu säger du emot dig själv Räcker nog till mindre än 140 kom jag på, max 140... Oj oj oj! Här lyckades jag gå till attack mot dig trots att vi hela tiden tyckte samma sak! My bad alltihop! Citera
Myssion Postad 18 December , 2009 Författare Rapport Postad 18 December , 2009 Men nu säger du emot dig själv Räcker nog till mindre än 140 kom jag på, max 140... beror på vilken chipssort och vilken dippsort. med rätt kombination blir 3dl dip lagom till 300g chips, men tar man fel sorter så brukar dippen gå åt fortare. gör inte nödvändigtvis så mycket men kan bli förödande om chipssorten är en sådan som bara gör sig rättvisa till en dip, t.ex. OLWs sourcream & pepper/Grill & pepper eller estrellas sweet and sour chili eller vad de heter. har för övrigt 200g estrealla barbecue och en påse cheddarppop som väntar Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.