Gå till innehåll

Cash me ousside - how bow dah!


Metaddict

Recommended Posts

Jag får obv i mig annat än de två måltiderna under en dag...

 

Men om ni äter ett halv kilo kött och 200g ris på en helt vanlig standardmåltid så är det något allvarligt fel på er om ni inte kör IF eller nåt. För såvitt jag vet väger ingen av er 120 pannor.

 

Nä inte så mycket ris, eller tillagar iofs inte ris, men couscous. :)

 

Men vad innehåller en sådan portion, typ 750kcal? Det är väl inte så mycket för en måltid?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nä inte så mycket ris, eller tillagar iofs inte ris, men couscous. :)

 

Men vad innehåller en sådan portion, typ 750kcal? Det är väl inte så mycket för en måltid?

 

Mm hela laddningen var väl runt 1500kcal så om du menar att en portion var halva mängden mat så stämmer det ju. Annars har du räknat rätt fel...

 

Men hela jävla rätten på en måltid är rätt jävla saftigt, det vidhåller jag :mrgreen: Även för Jay Cutler och grabbarna.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

hur gör man bra burgare med nötfärs?

 

 

Man kryddar bara köttet sparsamt samt undviker allt trams i hamburgerpucken, typ ägg och annat skit som många gärna drar ner i "smeten". Man ska heller inte knåda för mycket med färsen, då hamburgaren lätt blir alldeles för kompakt och tråkig att äta. Men detta ger ju inte en bra hamburgare utan bara en bättre än den vanliga frysta hamburgerpucken man hittar på ICA.

 

Vill man ha en god burgare så mal egen färs av högrev, samt ber sin slaktare om lite rent fett vid sidan av, som även det mals ner i färsen. Fet ska färsen vara, och givetvis inte genomstekt och torr. Krydda med salt och peppar. Finns även liquid-smoke att köpa, som är en rökessense som ger sjukt god rökig/grillad smak till kött.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

hur gör man bra burgare med nötfärs?

 

Man kryddar bara köttet sparsamt samt undviker allt trams i hamburgerpucken, typ ägg och annat skit som många gärna drar ner i "smeten". Man ska heller inte knåda för mycket med färsen, då hamburgaren lätt blir alldeles för kompakt och tråkig att äta. Men detta ger ju inte en bra hamburgare utan bara en bättre än den vanliga frysta hamburgerpucken man hittar på ICA.

 

Vill man ha en god burgare så mal egen färs av högrev, samt ber sin slaktare om lite rent fett vid sidan av, som även det mals ner i färsen. Fet ska färsen vara, och givetvis inte genomstekt och torr. Krydda med salt och peppar. Finns även liquid-smoke att köpa, som är en rökessense som ger sjukt god rökig/grillad smak till kött.

 

 

Jag kör faktiskt inte som du här. Och jag har ingen teori att stödja mitt recept med, utan det har alltid smakat riktigt jävla fantastiskt med dessa svettiga, underbara skapelser jag kallar mina egna.

 

blanda hackad gul-lök, nötfärs, ströbröd, ett ägg samt salt och peppar. Höfta lite så blir det roligare, som matlagning ska vara.

Se till att alla ingredienser är väl mixade och ta upp en handfull, rulla till en boll, platta ut och lägg i schtekpanna.

Smakar afrodites fitta var gång!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...