davelin Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Det verkar ju vara gott om matintresserade här, så jag tänkte se om man kunde få nåt bra tips hur man kan krydda kycklingfilé gott. Och kanske nåt bra tips på vad som kan vara lämpligt till. Citera
Appel Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Jag marinerar gärna mina kycklingfileér tillsammans med vitlök och timjan. Fileérna steks sen i antingen en vanlig stekpanna eller ännu hellre en grillpanna. Sen klyftar du potatis och palsternacka (gärna även morätter). In med det i ugnen med lite olja och kanske ngn krydda på (så som mer timjan eller varför inte en blandning av lagerblad och dragon) Ugnen på sådär 225grader (kommer aldrig ihåg) tills det är sådär halvklart. Då slänger du även med morötterna, för de blir annars allt för mjuka. Till detta gör du en liten dressing av grekisk yoghurt (som man låter rinna av lite genom en tunn kökshandduk. Behövs inte, men dressingen blir krämigare då. Tillsätt finhackad vitlök och en liiiten gnutta olja. Blanda gärna ihop en liten grönsallad på rockula tomater och rödlök. Serveras gärna med vatten (eller rödvin om sånt gillas). Men som både jag och Gdaily skulle säga: Det går lika bra med coca-cola. Smaklig måltid. Citera
thestonk Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Enkelt: (flytande) honung och soja. blanda o smeta. stek (tillsammans med filéerna, då). pasta till. grön pesto kan funka till, även utan honungen & sojan. Fräscht: örter, blanda pressad citron med färska hackade örter typ dragon, timjan, rosmarin. i med soja, smör, salt, peppar etc och smeta över filéerna. in i ugnen. kanske en currysås & ris till det. nu blev jag hungrig. Citera
Djens Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Jag gillar mina med svartpeppar, citronpeppar och pizzakrydda. Snabbt, smidigt och gott. Filéa upp lagom stort och stek. Citera
tetris Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 slicea upp filén i mindre bitar och stek. Tillsätt sedan vatten och soja, låt det koka bort. Tillsätt ytterliggare en omgång vatten och soya, denna gången tillsätter du även sweet chilli sås och rödvin. Låt detta puttra på låg värme tills det är tjockt som flytande honung. Citera
Albert Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Marinera med kiwi! Spelar ingen roll vad för slags kött det är men om man marinerar med kiwi blir det hur mört som helst. Citera
hampulito Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Skär kycklingen i bitar stek den sedan tillsamans med ananas,paprika,färska champinioner, rödlök och färsk chilli. sedan lägger du allt i en gryta och häller på kokosmjölk låt koka en stund, serveras med valfritt ris. Citera
kurtan Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Jag fick ett recept på libanesisk kyckling som jag tycker är bra. Skär kycklingen i lagomt stora bitar och marinera i olja, citron, peppar, kryddpeppar och lite kanel. Jag tyckte först att det lät lite skumt med kanelen, men resultatet är bra och uppskattat. Till detta passar det bra med någon sorts ris eller vetekorn. En varm sommardag kanske en lätt sallad är ett alternativ till ris. Och glöm inte bort att dricka rikligt av ett gott vin därtill! Citera
Bibben Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 matolja, grillkrydda, vitlök, soya.. marinera och servera Citera
Snabelguy Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 matolja, grillkrydda, vitlök, soya.. marinera och servera Rått?? Citera
hampulito Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 matolja, grillkrydda, vitlök, soya.. marinera och servera Blää jag har hört att det kan vara farligt. Citera
greywolf Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Marinera med vitt vin, charlottenlök peppar och salt. Bryn i stekpanna för att få lite färg. Linda spansk skinka runt om och Ställ in i ugnen tills det är klart. Bacnonskivor funkar också. OBS kör det inte för länge. Kycklingkött är klart när det är klart, Det finns knappt några marginaler alls. Det största felet folk gör är att steka på kycklingkött för länge för att dom e rädda för salmonella. Citera
Samedi Postad 11 September , 2007 Rapport Postad 11 September , 2007 Blanda lika delar tandoori paste (köp helst på asiatbutik) och tjock yoghurt (typ turkisk) till en marinad. Lägg lite marinad som bottenskyl i en plastpåse, lägg i en kycklingfile, fyll på med marinad osv. Knyt sen ihop påsen och låt stå i kylen minst 30 min. Grilla sen kycklingen i ugnen eller på grill, servera med mango chutney och/eller sweet chili-sås ihoprörd med yoghurt. Citera
Sjogren Postad 12 September , 2007 Rapport Postad 12 September , 2007 Något jag brukar göra med kycklingfileer är att jag brukar skära en "ficka" mitt i och fyller den med lite fetaost och lite örter, brukar ta rosmarin och timjan. Brukar också köra i lite soltorkade tomater ibland. Steker den sen och kör den färdig i ugnen lagom länge så den inte blir torr. Men man kan fylla den med i princip vad som helst men ja tycker det blir riktigt bra! Citera
tommie88 Postad 12 September , 2007 Rapport Postad 12 September , 2007 En gryta med med ingefära är Nöten... Citera
zasabi Postad 12 September , 2007 Rapport Postad 12 September , 2007 En gryta med med ingefära är Nöten... Absolut! Hittade det här för ett tag sen på flashback: Indisk kycklinggryta med kardemummabasmatiris. 2 portioner 300G kycklingfile, skuret i munstora bitar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor 1 msk sambal oelek. (eller mer om man vill) ca 2 cm stor ingerfärsbit. (skala den) 1 kycklingbuljongstärning. (eller hönsbuljongtärning) 1 burk krossade tomater saften från 1/2 citron 2 msk rapsolja 1/2 msk curry 1 tsk kanel 2 klickar yougurt naturell (till serveringen EJ i grytan) RIS: 2 dl basmatiris 1 tsk malen kardemumma salt 1 msk rapsolja Börja med att mixa lök, vitlök, chili och ingerfära tills du får en slät massa. Hetta upp oljan och fräs mixblandningen i ca 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 40 minuter. Hetta upp oljan och fräs kardemumman i ca 30 sec. Tillsätt riset och fräs i ytterligare en minut. Häll på vatten och salt och låt riset bli klart. Servera med kycklingen och en liten klick youghurt naturell. Riktigt gott (och enkelt trots en hel del ingredienser)! Citera
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.