Gå till innehåll

Dela med er av era matrecept!


drc

Recommended Posts

Okej nu är det dags att dela med er av era kökskunskaper.

 

Kan ni inte bjuda på era recept som tex:

 

Parres Köttfärslimpa

 

Nussemans söndagsmuffins

 

Johan Hjort's rådjursmealjonger

 

Trolldegs fikonröra

 

Liggats fiskgryta

 

ICA_Kassen:s skomakarlåda

 

eler QooooooS chokladpudding.

 

jag behöver inspiration i köket !!

 

* RP, igen då ;) - QoS *

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Okej då!

 

Köttbit på Parres vis:

 

Ett stycke valfritt filékött, typ kyckling eller svin (fläskfilé)

Grillkrydda

Thai Fish Sauce

Rosmarin, timjan, oregano, andra såna kryddor man gillar

 

Lägg det (förhoppningsvis) livlösa köttstycket på en plåt smord i olja. Ha gärna klyftpotatisen (som ska ätas till!) på samma plåt. Häll på en massa kryddor. Stänk sedan ner hela köttstycket o plåten med Thai Fish Sauce. In i ugnen i 35-45 min på 200 grader, voilá, ett perfekt stycke middag!

 

Om man vill kan man även linda in köttbiten i bacon. Om man har tillgång till fryst scampi fungerar det utmärkt att lägga på ett par sådana på köttet för att lyxa till det!

 

Parre's delikata Thaimat:

 

Fixa en påse fryst scampi, kan ibland fås billigt på någon livsmedelsaffär. Låt det antal räkor du vill käka tina upp under dagen. Dra av stjärtarna.

 

Hacka sedan lök och en vitlöksklyfta eller två. Skär upp paprika (röd, gul eller grön). Hacka en eller två chilifrukter. Bryn löken och vitlöken ett tag så att den blir mjuk. Stek sedan ihop grönsakerna. Krydda gärna med salt, pepper, och andra kryddor man vill ha med. Häll sedan i kokosmjölk och låt det puttra ett tag.

 

Hetta upp en panna med olja jävligt hett. Värm samtidigt lite konjak. Fräs räkorna i pannan i 10-20 sekunder. Ta sedan bort pannan från värmen och häll över konjak över räkorna. Tänd på! När elden slocknat så hällar du i allt i grytan med grönsaker och kokosmjölk. Låt det puttra ett par minuter. Smaka av med diverse kryddor vid lust! Självklart kan man ha andra grönsaker med också.

 

Käka tillsammans med ris eller nudlar. Faktiskt djävulsk gott!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

QooooooS chokladpudding.

Köp Jackys chokladpudding, lägg upp den på en tallrik, en klick messmör och två matskedar cayennepeppar - QooooooS chokladpudding! :mrgreen:

 

Däremot skulle jag behöva lite recept på tonfisk, köpte typ 4 pack för det var en sån fin kampanj med 4 för 3, gjorde pasta sås på två burkar, sen dog kreativiteten. :)

 

- QoS

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pall(a)e's Äppelpaj

 

Först går du och pallar äpplen. Hur enkelt som helst. Ta typ 5 stycken innan du blir upptäckt. SPRING.

 

Väl hemma så börja baka kaka, ehh paj menar jag. Men först sätter du på ugnen, 225 grader blir fint, varken mer eller mindre, jo 200 kanske för lite fnasigare yta. Ta en tillräckligt stor form och smörj in med smör.

 

Ta 2 dl vetemjöl, lika mycket socker och 75-225 g smör (allt beroende på hur mätt du vill bli...). Blanda ihop till en fin smuldeg.

 

Ta dina införskaffade äpplen, skala och kasta bort kärnorna. Finfördela dessa äpplen till lagom (bra ord) stora bitar. Leta upp lite kanel, nån deciliter socker och en tesked salt och kasta i formen.

 

Lägg smuldegen över äpplena, sockra på lite och kasta in till den ser härligt ljusbrun ut. 18-23 minuter.

 

Servera med lite gammal kaffeglass.... Voila!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

RaMz kebabpizza:

 

Duka bordet med bestick, tallrik, glas och underlägg. Vänd tvn mot bordet och placera dosan strategist på bordet. Plocka upp luren. Slå numret 08-59084525. När du hör en mörk röst svarar "Lindas Pizzeria" på bruten svenska så säger du: En kebabpizza tack. Sen levereras den tll din dörr inom 60 minuter med en rake på 25kr.

 

Smaklig måltid

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

eurythmechs utnyttja det mesta i skafferiet och köp bara det nödvändigaste-gryta (nödvändiga inköp är alltså sånt som måste vara färskt, dvs kött). Korv t.ex är billigt och klarar sig även om du glömmer att lägga in den i kylen ifall du handlar till nästa dag eller dagen efter det eller så.

 

Stek sen dina korvar i olja, fräs gärna lite annat som går att steka, exempelvis om du skulle råka ha lyxmat såsom lök eller paprika hemma, även champinjoner går bra (konserverade så klart!). När det ser ut att vara lagom svärtat häller du i ett par burkar vita bönor i tomatsås, låter det puttra på tvåan eller trean i kanske 10 min och passar samtidigt på att krydda.

Förslag på kryddning: Vitlök, paprikapulver, svartpeppar, oregano.

 

Häll skiten på en tallrik och njut.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Följer upp med något som faktiskt är ätbart också till skillnad från QooooS pudding :D

 

Prylar som behövs:

Kycklingfileer, Paprika, Morötter, Lök, diverse andra grönsaker du gillar, Buljong (höns), kokosmjök, ris, Curry mfl kryddor, majzena

 

Fräs på curryn i olja och kasta sen i hackade grönsaker och låt de steka lite lagomt. Ta ur grönsakerna och stek på kycklingbitarna (inte hela fileer nu). På med lite buljong och kokosmjölk och i med grönsakerna igen. Puttra ett tag med lock och red sedan till valfri konsistens med majzena om du vill det.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Följer upp med något som faktiskt är ätbart också till skillnad från QooooS pudding :D

 

Prylar som behövs:

Kycklingfileer, Paprika, Morötter, Lök, diverse andra grönsaker du gillar, Buljong (höns), kokosmjök, ris, Curry mfl kryddor, majzena

 

Fräs på curryn i olja och kasta sen i hackade grönsaker och låt de steka lite lagomt. Ta ur grönsakerna och stek på kycklingbitarna (inte hela fileer nu). På med lite buljong och kokosmjölk och i med grönsakerna igen. Puttra ett tag med lock och red sedan till valfri konsistens med majzena om du vill det.

 

låter nästan godast hittils

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är en stor älskare av porterstek serverad under en bädd av ruccolasallad som är blandad med rivenparmesan och en gnutta vinäger. Givetvis skall det vara en god sås till detta och då föreslår jag rödvinssås (köp ingen färdig ICA sås eller dyl.) eller bechamélsås (med citron!). Till detta serveras klyftpotatis som efter att ha varit i ugnen gnids mot vitlöksklyftor. Godare maträtt får man leta efter.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur gör man en porterstek och rödvinsås då? :D

 

Ah, en lätt match! :D

 

 

I princip så här:

http://w1.865.telia.com/~u86523901/docs/porterstek.htm men glöm inte att lägga till mina ingredienser! :)

 

Men ta inte rostbiff då det oftast brukar vara segt utan ta en fransyska (akta dig dig dock för blåa belgare) ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

fisk kan jag ingenting om (i matväg that is) jag e en landkrabba ;)

 

grym hamburgertallrik!

 

tjacka klyftpotatis (alt gör själv om du orkar)

mosa några vitlöksklyftor i en mortel och blanda med en bra olivolja.. ös skiten över klyftpotatisen på plåten och gnugga in oljan. därefter tar du en rejäl dos rosmarin och slänger på potatisen.

 

burgaren:

 

stek på lammfärsbiffar, peppra o salta.

 

köp stora hamburgebröd alt. stora formfranskor i brödrosten.

 

dressing:

 

köp en rejäl bit chevre (getost) blanda ihop det med creme fraiche tills du får en lagom seg röra. peppra o salta.

 

sallad:

 

rödlök och tomat är ett måste, sen kan du välja valfritt tilltugg ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

inget orginellt men dock grymt god pasta som går fort

 

koka upp vatten (lämpligtvis i vattenkokaren) och släng i en näve barilla i 7 1/2 minut. Knaperstek "nerklippt" bacon på hög värme. Under tiden hackas en mozarella upp (buffelmozarella om pokern gått bra) och när pastan är klar är det bara att köra i baconet och mozarellan i pastakastrullen igen och blanda ihop med 4 mycket rågade teskedar pesto genovese (barilla igen). Toppa med riven parmesan eller grana padano och om det är lördag kan man hacka ner några soltorkade tomater också.... enjoy!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Äntligen ett ämne där jag kan vara med och begripa det mesta! Det där med poker verkar svårt... :-)

 

Essets pokerkäk:

 

Ta en stekpanna, ställ den på en het spisplatta. Gå till barskåpet, slå upp en single malt (valfri, men inget blaskigt). Sätt dig framför datorn, börja spela onlinepoker.

 

När brandvarnaren tjuter och stekpannan ryker - gå all-in med vad f-n som helst och spring och slit ner brandvarnaren - slå sedan av spisplattan och öppna fönstret för att vädra. Använd vid behov brandsläckare.

 

Gå tillbaka till ditt onlinespel och konstatera att du förlorade din pre-flop all-in med 72o. Gå till barskåpet och ta en whisky till. Fortsätt spela - in med nya pengar.

 

När grannen ringer på och undrar om det brinner och vad det är som luktar - gå all-in och bjud in grannen på ett glas eller två.

 

Konstatera att även denna pre-flop all-in gick åt h-vete. Ring flickvännen/mamma och beklaga dig. Sprit är bra när man pratar i telefon.

 

Tillbaka till datorn: Allt har ju gått åt h-vete hittills så vad f-n... lite tur måste man ju ha... om man bara går all-in med kort som är under T och dessutom av olika färger så borde ju ingen annan ha liknande kort... då kan man nog vinna... all-in på alla jäkla varianter med kort alltså. Fortsätt fylla på med pengar... någon gång måste det ju vända...

 

När pengarna är slut: Det finns något grönt längst in i kylskåpet... fortfarande hungrig? Ät! Annars finns det bättre saker i barskåpet... :-)

 

 

Disclaimer: Om du är så j-vla dum så att du följer ovanstående recept så får du f-n skylla dig själv. ;-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...