Så gott som giftfria chokladbollar
När sötsuget smyger sig på är dessa perfekta att ta till som snask!
Har inte testat att minska antalet dadlar men kan tänka mig att det går att mixtra lite med. Dadlarna ger sötman men bidrar även till en kletigare konsistens, skulle rekka att öka mängden kokosfett om man vill ta bort någon/några dadlar.
1 dl naturella cashewnötter
4 msk riven kokos
6 dadlar utan kärnor (kolla så de är sirap- och sockerfria, jag använder färska dadlar och pillar ut kärnorna själv)
1 msk kokosfett (jag kör på kokosolja, den är fast i konsistensen så länge den inte står för varmt)
4 msk kakao
3 msk malda linfrön
1/2 tsk vaniljpulver (går med vaniljsocker)
En gnutta salt
Kokos att rulla dem i
Kör cashewnötterna och 4 msk kokos i en matberedare/mixer tills allt är som pulver. Häll i resten av ingredienserna och kör tills det blir en smet/deg. Forma bollar (rätt så små) och rulla i kokosen. Smakar bäst när de har fått stå i kylskåpet en stund och ihop med en kopp kaffe.