Det här med procenterna är ganska enkelt. För att få en öl att inte smaka sprit över 5%, krävs mer humle eller kryddor. Mörk öl kan ofta vara hur jävla stark som helst, utan att fyllot(jag) känner någon bismak.
Ska jag dricka starköl från Bolagets sortiment så föredrar jag Mariestad. Om man ska bli full alltså. Annars finsmakar jag gärna olika sorter och blir full vid den sista.
Ungefär samma med brännvin. Som gammal hembrännare, med åtskilliga medaljer på bästa sprit,(på olika hojträffar då) så kom jag på hemligheten med brännvin. Här går kräksgränsen på 40%. Under det kan man dricka skiten rent utan att få kväljningar.
Ex. Explorer går på 43% och är bland det äckligaste jag vet.
Kosken håller 38% och dricks utan problem från vanliga dricksglas.
Jag tror att finnarna har fått en oförtjänt stjärna i kanten på att tåla brännvin. De dricker ju för bövelen Kosken 38% och inga kräkningar...
Sen gjorde ju ett gäng från England, något universitet, en studie på hur testosteronhalten förändrades vid bastubadande och hopp i sjön/rulla i snö..
Testot steg dramatiskt vid nedkylning. Ren Kosken på det så har man ett gäng mordmaskiner i bastun. Kniven är bara en bonus.