Gå till innehåll

Allt om whiskytips!


TotalFarsa

Recommended Posts

  • Svars 86
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...
Sådär, nu har man fått tag på en flaska Mackmyra :) Några fler som varit ute och väntat på att bolaget skulle öppna för att få de eftertraktade flaskorna :) Tog slut i ett nafs där jag var iaf.

 

Japp! 12 flaskor på det lokal systembolaget, fick kölapp 10!

 

Brorsan var på sitt där de skulle ha 6 flaskor och han fick kölapp 4. Dock så fick de för sig att låta folk köpa 2 per person! Han vart inte glad..

 

Hur var det för er andra, fick man köpa 1 eller fler per peson?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hade väl inte förväntat mig nån smakupplevelse utöver det vanliga men var ändå sugen på en flaska bara för att...

/TF

 

60301 - Bengt-Göran Kronstam rekommenderar Preludium:01

I senaste numret (nr 3) av tidningen Allt om vin, ger den välkände dryckesskribenten Bengt-Göran Kronstam Mackmyra Preludium:01 fyra av fem stjärnor. Under rubriken "Rekommenderas" skriver han:

 

"Mackmyra Preludium:01 har mild, ung, fruktig smak med diskreta mäsk- och sädestoner och knappt märkbar rökighet. Ytters ung, extremt spritig smak med enorm intensitet och framträdande fruktighet i potent, spännande, lite glycerolfet stil med fin sädessötma i mer brännvins- än whiskystil"

 

Sur sa räven? :twisted:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Mackmyra Preludium:01 har mild, ung, fruktig smak med diskreta mäsk- och sädestoner och knappt märkbar rökighet. Ytters ung, extremt spritig smak med enorm intensitet och framträdande fruktighet i potent, spännande, lite glycerolfet stil med fin sädessötma i mer brännvins- än whiskystil"

 

Sur sa räven? :twisted:

Nä, inte speciellt...

 

/TF - bowmore, ardbeg, lagavulin & laffe-fantast ;)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har börjat köra MacAllan Elegance.

Lagrad 12 år. 10 år lagrad på fat och 2 år på flaska.

Väldigt mild i smaken och len i munnen. Rekomenderas.

 

Mackmyra provade jag på Öl mässan i höstas och tyckte den smakade som Laphroaig blandat med hembränt. Tror den behöver lagras längre.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

3 år kanske är i minsta laget :-) Mitt exemplar skall allt få gotta till sig i källaren..

 

Tyvärr så lagar inte whisky på butelj utan den måste vara kvar i fatet för att lagras. Sen har inte whisky samma lagringsegenskaper som vin. Vin blir oftast bättre för varje år som går, medans lagringen för whisky ser ut mer som min winrate i pokern det går upp och ner.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...