Gå till innehåll

Dela med er av era matrecept!


Recommended Posts

Postad

hemligheten med en god potatisgratäng är att använda en del creimfreish och en del grädde istället för bara grädde/mjölk. Sen gäller det att dundra på med vitlöksaltet.

 

Något som är väldigt gott är att byta ut hälften av potatisen mot rotselleri, palsternacka och morötter, lika stora delar av varje men lite mindre av palsternackan. Perfekt rotfruktsgratäng i dessa juletider. Tunna skivor är bra för då vissa ingridienser tar lite längre tid än potatisen.

Postad
Du kan ju alltid testa min fikonröra annars.

 

 

Snyggt att du återuppliva tråden också.

 

Fikonröra kan vara livet. Sjukt att en sådan här viktig tråd kan bli bortglömd. Blev lite sugen på potatisgratäng efter senaste inlägget också.

 

Potatisgratäng med mte:s kyckling och fikonröra. Don't you just love christmas ?

Postad
hemligheten med en god potatisgratäng är att använda en del creimfreish och en del grädde istället för bara grädde/mjölk. Sen gäller det att dundra på med vitlöksaltet.

Det går faktiskt att göra en krämig potatisgratäng med bara mjölk/grädde. Du skivar potatisen och kokar upp i en kastrull med mjölk och grädde. Låt koka några minuter så att stärkelsen i potatisen fälls ut och reder mjölkblandningen. Häll upp i gratängform och kör klart i ugnen.

Postad

Kul tråd. Det man vanligtvis saknar i vanliga recept är info som denna:

 

koka upp vatten (lämpligtvis i vattenkokaren)

 

Ofta då man följer ett recept och tror att man i stort sett är klar så kommer ett långt moment till på slutet. Typ bjud kokt potatis till. Vilken potatis? Now u tell me...

 

Jag ska väl dela med mig av ett recept oxå. En god förrätt.

 

Behövs till en portion

1 ungsfast fat (typ 15 cm i diameter)

 

15 st räkor

1 snapsglas olivolja (4cl)

1,5 snapsglas vatten (6cl)

1,5 snapsglas chilisås (6cl)

1-2st vitlöksklyftor

0,5 kryddmått sambal Olek

lite salt

lite svartpeppar

basilika (frusen går finfint)

Gott bröd (typ franskt lantbröd)

 

 

1) Sätt ugnen på 225 grader

2) Skala räkorna

3) Ta fram ugnsfasta formen och snapsglaset. Häll i olja 1 glas olivolja, 1,5 glas chillisås, 1,5 glas vatten samt 0,5-1 kryddmått sambal olek.

4) Salta och peppra försiktigt

5) Rör om

6) Skiva vitlöksklyftorna och lägg i fatet.

7) Lägg i skalade räkor samt basilika (typ 1 tesked)

8) Rör om

9) In i ugnen tills det småkokar lite

10) Skär upp bröd

 

Faten är mycket heta. Ställ gärna fatet på korkunderlägg. Servera med bröd och tesked.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...