Gå till innehåll

Allt om Casino Cosmopol Stockholm!


Recommended Posts

Trodde jag hade koll på showdownreglerna men tydligen inte enligt en dealer igår...

 

Situation: Tomte på knappen, jag i blindsposition, HU-action. Tomten täcker mig, och på turn betar tomten mig all-in (dock går tomten ej all-in vad det nu har för betydelse), jag synar.

Vid showdown hävdar dealern att jag ska visa handen först då det var jag som gick all-in och är aggresorn? :shock:

 

Jag protesterade, men innan det hann bli något av det, visade tomten upp sin hand, så diskussionen dog ut. Kan dock vara värt att veta reglerna till nästa gång, så vem hade rätt, dealern eller jag?

 

Förövrigt, efter att ha varit på CC 5-6 ggr nu, är det en regel jag saknar där, och det är tidsutvisning på de idioterna (= sist på väntelistan då) som ska tracka ner på andras spel.

Okej att beklaga sig "hur fan kan du syna mig på turn?" om man blivit utdragen eller liknande, men det borde inte vara lugnt att göra längre utläggningar om hur kassa folk är, kalla någon för jävla idiot, under en aktiv flervägshand åma sig "fyfan vad dålig raise du gör" eller komma med hån som "stick från bordet medan du ännu har pengar kvar" till en lirare som är stuck en flera hundra bb's.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • Svars 1,3k
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nu har det snart gått ett år sedan CC stängde. Vad tror ni, öppnar de CC i sommar? Jag gissar runt månadsskiftet juni-juli. Hoppas kan man ju! Nu är jag grymt spelsugen! Man blir less på att spela int

Så fort dom dragit igång kvällens turnering så öppnar de två cashgamebord. Texas NL 10-10 på bord 2 och 25-25 på bord 3. Sen rullar det på ganska snabbt. Dom tycks ha ganska mycket dealers att tillgå

Jag äter lunch eller spelar en stund roulette. Sedan åker jag hem.

Eftersom ni gick allin på turn resonerar de som att den som sitter ur position ska visa först för att denne betar 0 på river och knappen synar det. De bryr sig inte om vem som egentligen varit aggresator på övriga gator.

 

Det är fel, leon har rätt

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Förövrigt, efter att ha varit på CC 5-6 ggr nu, är det en regel jag saknar där, och det är tidsutvisning på de idioterna (= sist på väntelistan då) som ska tracka ner på andras spel.

Okej att beklaga sig "hur fan kan du syna mig på turn?" om man blivit utdragen eller liknande, men det borde inte vara lugnt att göra längre utläggningar om hur kassa folk är, kalla någon för jävla idiot, under en aktiv flervägshand åma sig "fyfan vad dålig raise du gör" eller komma med hån som "stick från bordet medan du ännu har pengar kvar" till en lirare som är stuck en flera hundra bb's.

Cashgame är ett spel för män...

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Måste fråga om en hand som utspelade sig på CC igår.

jag satt i mittpos med KK. Bordets fisk limpar och några till limpar fram till mig. Jag höjer till 170 (vi kör 10/10 Texas) Fold fram till fisken som säger "All-in" (1000kr) Dom andra blixfoldar till mig. Men efter att han sagt all-in så slänger han sina 2 kort över linjen (antar han tänkte kasta in markerna men det blev fel pga han var full). Jag tyckte hans hand borde vara död och jag ska få markerna här. Jag ropade på brush och han konstatera att han kan inte mucka sin hand när han redan sagt all-in :shock: Han fick alltså spela vidare sin hand.. jag synade så klart och han visade 2,5o. Han fick tvåpar och drog ut mig :-(

Gjorde brush verkligen rätt?

Är inte handen alltid död om man slänger sina kort över linjen när inte alla har agerat ännu?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Måste fråga om en hand som utspelade sig på CC igår.

jag satt i mittpos med KK. Bordets fisk limpar och några till limpar fram till mig. Jag höjer till 170 (vi kör 10/10 Texas) Fold fram till fisken som säger "All-in" (1000kr) Dom andra blixfoldar till mig. Men efter att han sagt all-in så slänger han sina 2 kort över linjen (antar han tänkte kasta in markerna men det blev fel pga han var full). Jag tyckte hans hand borde vara död och jag ska få markerna här. Jag ropade på brush och han konstatera att han kan inte mucka sin hand när han redan sagt all-in :shock: Han fick alltså spela vidare sin hand.. jag synade så klart och han visade 2,5o. Han fick tvåpar och drog ut mig :-(

Gjorde brush verkligen rätt?

Är inte handen alltid död om man slänger sina kort över linjen när inte alla har agerat ännu?

 

Satte han ett knä i skrevet på dig efteråt? Om nej, varför?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Skönt att de inser att de inte ska gå på reglerna så jävla hårt..

 

Hyfsat smutsigt att ropa efter brush i det läget.

 

Tycker dom alltid är hårda och man själv har flera gånger torskat en del pengar p.g.a. det

 

Väldigt många spelare på CC skulle ropa på brush i det läget och andra liknande lägen. Varför ska jag vara snällare än dom?

Det ska vara samma regler för alla!

Jag tänker inte sitta och vara snäll mot alla på bordet som gör fel, dom ska få lära sig den hårda vägen precis som man själv fick göra.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker att brushen gjorde rätt beslut, skönt att se att de inte enbart går efter den "formella" regelboken.

 

Tycker det är illa att fråga efter brush här! Är ju uppenbart att han inte vill slänga korten och alla gör ju faktiskt misstag emellanåt. Trist dock om du suttit på motsatt sida vid annat tillfälle och blivit straffad.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

haha, får väl börja nicka Skitenhielm då..

Nej men seriöst man måste ju se ekonomiskt på det.

Jag kan ju inte sitta och alltid vara på "den förlorande sidan".

När jag gör bort mig på liknande sätt så får jag mucka handen.

När någon annan gör så, får dom behålla handen.

ev-

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
haha, får väl börja nicka Skitenhielm då..

Nej men seriöst man måste ju se ekonomiskt på det.

Jag kan ju inte sitta och alltid vara på "den förlorande sidan".

När jag gör bort mig på liknande sätt så får jag mucka handen.

När någon annan gör så, får dom behålla handen.

ev-

Har du gjort bort dig på samma sätt någon gång? Han har ju ändå adresserat en all-in och du sitter med näst bästa starthanden och är 100% på att du leder. Tycker du det är värt dom ca 400:- det kostar i EV-diff att spela handen för att framstå som ett rövhål?

 

Personligen tycker jag det är mer värt att bara låta bli att säga något, vinna handen 80% av gångerna och vara nöjd med att han är jättedålig, och att 9 personer i lokalen inte tycker du är en trött jävel.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Tycker dom alltid är hårda och man själv har flera gånger torskat en del pengar p.g.a. det

 

Väldigt många spelare på CC skulle ropa på brush i det läget och andra liknande lägen. Varför ska jag vara snällare än dom?

Det ska vara samma regler för alla!

Jag tänker inte sitta och vara snäll mot alla på bordet som gör fel, dom ska få lära sig den hårda vägen precis som man själv fick göra.

 

 

Jag är väl för elak men varför förstöra nöjet för "fisken" ? I ett homegame hade det inte ens diskuterats.

 

Sen är jag helt ense om att handen är död enligt CC:s regler, har gjort betydligt mindre förseelse själv och fått den dödad.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Har du gjort bort dig på samma sätt någon gång? Han har ju ändå adresserat en all-in och du sitter med näst bästa starthanden och är 100% på att du leder. Tycker du det är värt dom ca 400:- det kostar i EV-diff att spela handen för att framstå som ett rövhål?

 

Personligen tycker jag det är mer värt att bara låta bli att säga något, vinna handen 80% av gångerna och vara nöjd med att han är jättedålig, och att 9 personer i lokalen inte tycker du är en trött jävel.

 

Antagligen tyckte jag inte att de va helt värt det, hade isåfall ropat på en till brush för det kändes som det var olikt CC att ta ett sånt beslut. Jag ville mest i stunden veta vad som gäller. Jag hade ju ändå bestämt att jag skulle syna så klart.

Jag var inte ensam vid bordet om att tro att handen var död, så uppfattningen om ett rövhål verkade inte dom på mitt bord hålla med om iaf.

Btw spelar det någon roll vilken hand jag har när det här sker? Hade du sagt till om du haft 2,4o där istället?

Hade du låtit bli att säga något om potten gällde en miljon?

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Antagligen tyckte jag inte att de va helt värt det, hade isåfall ropat på en till brush för det kändes som det var olikt CC att ta ett sånt beslut. Jag ville mest i stunden veta vad som gäller. Jag hade ju ändå bestämt att jag skulle syna så klart.

Jag var inte ensam vid bordet om att tro att handen var död, så uppfattningen om ett rövhål verkade inte dom på mitt bord hålla med om iaf.

Btw spelar det någon roll vilken hand jag har när det här sker? Hade du sagt till om du haft 2,4o där istället?

Hade du låtit bli att säga något om potten gällde en miljon?

Hade ej synat en all-in med 2,4o men nej hade jag bestämt mig att göra ett spel och den andra personen gör ett ärligt misstag så skulle jag inte orka hålla på och tjafsa om regler för att skaffa mig några procents fördel.

 

Visst, du har förmodligen rätt i att hans hand ska muckas även om han sagt all-in och korten åker över linjen, men min åsikt är att vi spelar ett spel och sålänge ingen avsiktligen försöker fuska eller göra en angelshoot som ger honom nån slags fördel så håller man inte på och försöker sätta dit folk som gör ett såpass litet misstag, pengarna är inne, soklart vilken hand han hade och han råkade bara kasta in korten åt fel håll. Han har inget att vinna på det han gör och det förändrar inte utgången av handen.

 

Hade jag haft råd att spela för en miljon skulle jag tycka precis samma sak.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 4 weeks later...
Måste fråga om en hand som utspelade sig på CC igår.

jag satt i mittpos med KK. Bordets fisk limpar och några till limpar fram till mig. Jag höjer till 170 (vi kör 10/10 Texas) Fold fram till fisken som säger "All-in" (1000kr) Dom andra blixfoldar till mig. Men efter att han sagt all-in så slänger han sina 2 kort över linjen (antar han tänkte kasta in markerna men det blev fel pga han var full). Jag tyckte hans hand borde vara död och jag ska få markerna här. Jag ropade på brush och han konstatera att han kan inte mucka sin hand när han redan sagt all-in :shock: Han fick alltså spela vidare sin hand.. jag synade så klart och han visade 2,5o. Han fick tvåpar och drog ut mig :-(

Gjorde brush verkligen rätt?

Är inte handen alltid död om man slänger sina kort över linjen när inte alla har agerat ännu?

 

 

Jag råkade ut för nästan samma sak på cc sthlm.

Satt en full tomte vid bordet som gjorde fel om och om och om igen, han hade fått ett 20tal tillsägelser från både brush och dealern. (Vid ett tillfälle blev det tom så hetskt att dealern och fyllot rök ihop och skrek glåpord till varandra, slutade med att fyllot avvisades av vakterna men fick sedan komma tillbaks och fortsätta av nån märklig jävla anledning.) Iaf, var sjukt irriterande att ha honom vid bordet så kan inte fatta att han inte blev utslängd.

Iaf, till handen.

Jag hade floppad oesfd, det var action hela vägen fram till rivern flerhandat. Rivern nötar jag och skjuter ~3K, fyllot har 2K bakom. Han kastar in markerna OCH korten över linjen och säger att han vill syna. (Han la markerna på korten och stoppade in allt samtidigt med intention att syna verbalt).

Dealern som vid det här laget hatar fyllot dömmer till min fördel, dvs showdown, nån ropar dock på brush och han ger följande dom:

Fyllots hand är död OCH han får behålla sina 2k.

 

Helt sjukt imho.

Något annat jag stör mig på är att de neglegerar "intention" när det passar. Ex så skulle jag ställa en gång, förde hela stapeln över linjen och enligt dealern så nuddade den understa marken bordet först och då var det one chip rule och enbart syn när man måste ha varit blind dum och döv för att inte förstå att min intention var att ställa.

Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...