Gå till innehåll

Monsterboken


GTOBåten

Recommended Posts

6 timmar sedan, säger bomanlol :

Ja, det kanske är bra att ta det därifrån. Tjejen gillar vegetariskt men äter allt förutom fisk, påstådd allergi. Jag äter allt med tillagad fisk som favorit. Tartaren på Hantverket låter bra, oxå menyn tillgänglig på hemsidan och låter allmänt som en bra match. Äter oxå mer än gärna sushi men inte värt i Umeå. Tar gärna sushirek om det finns något gott inte långt från centralen. Så låter Barrels som stället för hamburgare. Kan man ta med barn dit? 

Tack för hjälpen, det blir en rejäl upplevelse och ett minne för livet

 

Svarar blint att en kan ta med barn på barrels. Hamburgare måste ju vara barnvänligt hak kan jag tycka. 

Tycker sushi är piss i Stockholm. Sushi Sho är väl ok typ, men relativt dyrt och lite mat vill jag minnas. 

Men återigen bortskämd från att bo i London då det finns oändligt med high end sushi restauranger.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

8 timmar sedan, säger bomanlol :

Ja, det kanske är bra att ta det därifrån. Tjejen gillar vegetariskt men äter allt förutom fisk, påstådd allergi. Jag äter allt med tillagad fisk som favorit. Tartaren på Hantverket låter bra, oxå menyn tillgänglig på hemsidan och låter allmänt som en bra match. Äter oxå mer än gärna sushi men inte värt i Umeå. Tar gärna sushirek om det finns något gott inte långt från centralen. Så låter Barrels som stället för hamburgare. Kan man ta med barn dit? 

Tack för hjälpen, det blir en rejäl upplevelse och ett minne för livet

 

För Sushi är det väl Sushi Sho eller Minako som är något att ha i närheten av Centralen av det jag testat. Sedan finns det en massa ställen som man kan gå till för en skaplig lunch iallafall.

Absolut kan man ta med barn till Barrels. Så länge det inte är alltför sent och man inte har problem med alltför mycket hipsters så är det launa!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Var på Hantverket igår och det var super, tog laxtartar till efterrätt, var nöjd med allt annat, var inte full och är inte mkt för dessert så körde det. Jag förstår dock inte varför man saltar en så god fisk så. Allt annat var ruggigt gott och utan att veta ett skit så kändes det mkt prisvärt. Helt OK service men man lämnas ju som alltid med enstaka funderingar, hur svårt ska det vara? Jag betalar, du får betalt. Kanske svårare om man är född med sked i mun.

Barrels idag och finnen gjorde nog misstaget att ta 3x80 islt för 2x120. Känns som att den typen av burgare lämpar sig bättre för lite tyngre biffar? men penotorsk och dum i huvet som man är med ungar i hasorna. Mycket skön upplevelse, söta(utländska) tjejer alldeles i början på arbetspasset efter 12.

Tack för tipsen! ? Blir sushi imorgon på Itamae på Odengatan förutsatt att det är öppet och hoppas isåf bara på få smaka på ordentlig fisk.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den 2021-08-14 kl 22:10, säger bomanlol :

 Helt OK service men man lämnas ju som alltid med enstaka funderingar, hur svårt ska det vara? Jag betalar, du får betalt. Kanske svårare om man är född med sked i mun.

 

Tycker personligen servicen på de flesta svenska restaurangerna är riktigt dålig. Även på finare ställen i Stockholm är den bedrövlig. Jag tror det är en kombination av att gemene svensk anser sig vara för fin för att jobba inom service och att folk helt enkelt inte är beroende av dricks.

Kanske är relativt förvisso, men det är fan svårt att hitta ett land med sämre service än Sverige imo.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

3 timmar sedan, säger brusig1 :

Tycker personligen servicen på de flesta svenska restaurangerna är riktigt dålig. Även på finare ställen i Stockholm är den bedrövlig. Jag tror det är en kombination av att gemene svensk anser sig vara för fin för att jobba inom service och att folk helt enkelt inte är beroende av dricks.

Kanske är relativt förvisso, men det är fan svårt att hitta ett land med sämre service än Sverige imo.

Håller verkligen inte med…tycker i princip alla medelhavsländer har sämre service än Sverige. De flesta tar ett påstående eller klagomål personligt och brusar upp för ingenting. Sen ska vi inte tala om Bulgarien eller andra mer fattiga europeiska länder…

Klart vi har lång väg att gå om vi jämför oss med USA men påståendet om att Sverige har sämst service i världen har jag svårt att hålla med om…

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

2 timmar sedan, säger 33sunshine :

Håller verkligen inte med…tycker i princip alla medelhavsländer har sämre service än Sverige. De flesta tar ett påstående eller klagomål personligt och brusar upp för ingenting. Sen ska vi inte tala om Bulgarien eller andra mer fattiga europeiska länder…

Klart vi har lång väg att gå om vi jämför oss med USA men påståendet om att Sverige har sämst service i världen har jag svårt att hålla med om…

Sämst matkultur i hela världen måste ju i alla fall Malta ha - "lata greker" som lagar dålig engelsk mat (jaja, nu kommer någon komma med bästa motexemplet, men random restaurang är verkligen superdålig...)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

17 timmar sedan, säger 33sunshine :

Håller verkligen inte med…tycker i princip alla medelhavsländer har sämre service än Sverige. De flesta tar ett påstående eller klagomål personligt och brusar upp för ingenting. Sen ska vi inte tala om Bulgarien eller andra mer fattiga europeiska länder…

Klart vi har lång väg att gå om vi jämför oss med USA men påståendet om att Sverige har sämst service i världen har jag svårt att hålla med om…

Länderna du nämner och upplevelsen låter som du syftar på klassiska turistorter/turistrestauranger? Man kan ju inte dömma spanien utöver upplevelsen man har i Magaluf t.ex.. Mat och service förblir dålig världen över på turist-ställena, med undantag Vegas.

Det finns givetvis undantag i Sverige, men tycker det är sällan man får en service över average.

 

Redigerad av brusig1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Aldrig personligen tyckt att det varit superdålig service i Sverige men knappast superbra heller. Det blir ju lite som modersmjölken dock också där man känner sig ytterst besvärad om servitrisen kommer till bordet för ofta med det man själv är van med. Inte turistat överdrivet mycket någon annanstans heller utom Vegas ett flertal gånger där servicen är betydligt bättre.

Sorry för att deraila er argumentation men började randomly tänka på det här igår kväll och när man snackar med genomsnittlig jänkare så är ju svaret alltid glasklart (det mest machoaktiga). Som jag förstått det förväntas man dricksa i USA 10%. Alltså för mig låter det helt absurt. Så om jag käkar på en restaurang i Vegas till exempel (där snittpriserna ändå är relativt dyra) och vi säger att notan går upp till 1300 usd så förväntas hon som burit ut maten få 130 usd? Tycker detta låter helt absurt :D

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

3 timmar sedan, säger afghan_balla :

Aldrig personligen tyckt att det varit superdålig service i Sverige men knappast superbra heller. Det blir ju lite som modersmjölken dock också där man känner sig ytterst besvärad om servitrisen kommer till bordet för ofta med det man själv är van med. Inte turistat överdrivet mycket någon annanstans heller utom Vegas ett flertal gånger där servicen är betydligt bättre.

Sorry för att deraila er argumentation men började randomly tänka på det här igår kväll och när man snackar med genomsnittlig jänkare så är ju svaret alltid glasklart (det mest machoaktiga). Som jag förstått det förväntas man dricksa i USA 10%. Alltså för mig låter det helt absurt. Så om jag käkar på en restaurang i Vegas till exempel (där snittpriserna ändå är relativt dyra) och vi säger att notan går upp till 1300 usd så förväntas hon som burit ut maten få 130 usd? Tycker detta låter helt absurt :D

Maten är mycket billigare i USA (bl. a) p.g.a. den låga kostnaden att ha servicepersonal. Utan dricks finns det ingen som kan leva på att jobba i servicebranschen. 10% är i lägsta kant av vad man "ska" dricksa. Är du extremt nöjd med hela upplevelsen exempelvis så är 25% dricks mer rimligt.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

6 timmar sedan, säger brusig1 :

Länderna du nämner och upplevelsen låter som du syftar på klassiska turistorter/turistrestauranger? Man kan ju inte dömma spanien utöver upplevelsen man har i Magaluf t.ex.. Mat och service förblir dålig världen över på turist-ställena, med undantag Vegas.

Det finns givetvis undantag i Sverige, men tycker det är sällan man får en service över average.

 

Nej, magaluf eller random turistort var inte i åtanke utan en generell upplevelse från när jag bott i både Frankrike och Spanien. Men ah antar att det är subjektivt i slutändan ändå.

Magaluf väcker ändå minnen från 2007 när ens största beslut var vilket Wife-beater linne man skulle ha för att framhäva bicepsen bäst och vilket hårvax man skulle ha för att se ut som random mangafigur eller som tyskarna retade oss för, the tokio hotel swedes.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

21 timmar sedan, säger Ola Brandborn :

Sämst matkultur i hela världen måste ju i alla fall Malta ha - "lata greker" som lagar dålig engelsk mat (jaja, nu kommer någon komma med bästa motexemplet, men random restaurang är verkligen superdålig...)

Efter att ha bott på Malta så kan jag delvis hålla med. Maltesisk mat är typ ett mischmasch av brittisk, italiensk och arabisk mat. Samt att de verkar gilla att käka bläckfisk och kanin av någon jäkla anledning. Finns typ en skaplig restaurang som serverar "traditionell" maltesisk mat på hela ön.

Malteserna är dock rätt vassa på fisk. Åker man dit på sommaren ska man absolut besöka någon av fiskebyarna och käka vadhelst de dragit upp under dagen. Lampuki är väldigt populärt. (Guldmakrill enligt wiki?)

Sen har de en del ostar, korvar och viner som är rätt skapliga. Men det är knappast unikt för ett medelhavsland.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 timme sedan, säger Rhetoric :

Maten är mycket billigare i USA (bl. a) p.g.a. den låga kostnaden att ha servicepersonal. Utan dricks finns det ingen som kan leva på att jobba i servicebranschen. 10% är i lägsta kant av vad man "ska" dricksa. Är du extremt nöjd med hela upplevelsen exempelvis så är 25% dricks mer rimligt.

 

Jo det förstår jag med men det måste ju vara relativt på något plan snarare än absolut. Tycker det låter rätt orimligt även om kostndaen är lägre för personalen om vi säger på en 1300 usd nota att om jag är mycket nöjd med servicen för en 45 min - 1 timme meal ska man betala motsvarande 3 dagslöner i Sverige för servicen (325 usd)? Menar vad är endmålet här - att dom ska få en decent levnadsstandard eller att varje servitris / kitchen staff för ett upclass ställe ska bli dollarmiljonärer inom ett par år?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Nu när restriktionerna släpps på svs hade jag gärna velat börja med en ny grupp elever om möjligt. Som nämnt tidigare har både jag och båten filat på vår studieteknik senaste året. Det har varit fokus på att effektivisera mängden timmar vi lägger ned på det absolut viktigaste delarna som kommer generera mest winrate. 

I mitt fall på NL-sidan så har vi jobbat med en kursplan skulle man säga som inkluderar 3 x 1h ish studiepass per veckan i en mindre grupp på 3-4 personer.  Utöver det så finns det tiłlgång till diverse hh reviews med mig/gruppen. Individuella sessioner som är mer på specifika ämnen anpassat för eleven (i.e databas-analyser i h2n, pool tendencies).

Helt klart primärt vilken mängd timmar man är villig att lägga ned. Jag har sett en tydlig korrelation under året mellan folks resultat och närvaro. Så jag skulle nog kunna tänka mig att göra ett undantag potentiellt att ta in någon som spelar så lågt som 2/4kr om personen är driven och har tid nog.

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

9 timmar sedan, säger brusig1 :

Nu när restriktionerna släpps på svs hade jag gärna velat börja med en ny grupp elever om möjligt. Som nämnt tidigare har både jag och båten filat på vår studieteknik senaste året. Det har varit fokus på att effektivisera mängden timmar vi lägger ned på det absolut viktigaste delarna som kommer generera mest winrate. 

I mitt fall på NL-sidan så har vi jobbat med en kursplan skulle man säga som inkluderar 3 x 1h ish studiepass per veckan i en mindre grupp på 3-4 personer.  Utöver det så finns det tiłlgång till diverse hh reviews med mig/gruppen. Individuella sessioner som är mer på specifika ämnen anpassat för eleven (i.e databas-analyser i h2n, pool tendencies).

Helt klart primärt vilken mängd timmar man är villig att lägga ned. Jag har sett en tydlig korrelation under året mellan folks resultat och närvaro. Så jag skulle nog kunna tänka mig att göra ett undantag potentiellt att ta in någon som spelar så lågt som 2/4kr om personen är driven och har tid nog.

 

Jag skippar pm då det är modigare att skriva publikt. Tar gärna nån grisig deal då jag kört fast och behöver hjälp. Är tjurig, kan lägga Zanka-timmar och älskar spelet. Tycker ingen bollar med mig på svs men det svarar naturligtvis mina motståndare bäst för. Rent personligt har jag ju varit öppen i min dagbok.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...