Gå till innehåll

Monsterboken


GTOBåten

Recommended Posts

Lol, såg att det öppnat något nytt steakhouse i gbg som säljer 250g wagyu för 400kr, vad i helvete? Prime grill heter stället, någon får gärna utforska! Låter för billigt tbh så förväntar mig att det smakar därefter.

 

28 minuter sedan, säger en_stor_keps :

Efter all high-end mat, kan ni fortfarande uppskatta samma mat som ni uppskattade när ni var tonåringar (kebabpizza, mammas mat osv, vad vet jag)?

Ställer frågan med reservation för att ni kanske var gourmeter redan då. 

Var inte en gourmet-ätare i tidig ålder, det har kommit på senare dagar. Även när jag började resa under första 1.5 året åt jag mest väldigt simpel mat. Men sen när man väl fick blodad tand så var det ganska kört. Rolig fråga f.ö, för jag har tänkt på det rätt mycket och pratat med andra om det också som är i en liknande situation.

Mammas mat kommer jag alltid uppskatta extremt mycket, det kan i många fall var mycket godare än restauranger i världsklass tbh. Och då är det ändå väldigt basic mat jag pratar om, inget avancerat egentligen.

Kebabpizza uppskattar jag betydligt mindre idag än vad jag gjorde förr (båten kan vara kebabpizzans största hatare i världen typ?).. Uppskattar nog inte svensk pizza öht tbh, föredrar att äta napolitansk pizza om jag väl äter det vilket är milvis godare imo. Tycker det är så vidrigt låg kvalitet på alla ingredienser på svenska pizzerior, så det makear ju sense att man behöver dränka dom i kebabsås och skit för att det ska smaka någonting iaf.

däremot så skulle jag säga att jag börjat uppskatta all form av snabbmat mycket mer. Det känns som att det är rätt polariserat mellan folk som gillar snabbmat att det antingen är folk som är dunder-wt eller folk som kan mycket om mat. Bland vanliga svenssons känns det nästan tabu att säga att man uppskattar att käka snabbmatsburgare. Tror många som inte kan mycket om mat skulle tycka att en burgare från olearys/texas longhorn-liknande restauranger är godare än en burgare från t.ex mcdonalds. Vilket imo inte ens är close att donken är mycket mycket godare. Det är sjukt många kändiskockar som är stora fans av t.ex in-n-out. Innan fanns det nog någon stolthet att inte tycka om skräpmat, men numera gör jag det. Med det sagt så käkar jag det ändå väldigt sällan imo.

Men vad gäller low / mid-tier restauranger (Också den här kategorin jag placerar typ 95% av svenska restauranger) tycker jag det är nästintill vidrigt tbh..Käkar väldigt sällan oxfilé på annat än ett väldigt bra steakhouse/liknande fin restaurang, råvarorna är bara under all kritik generellt på sånna här ställen. Föredrar hellre generellt att käka på thai/indiska/italienska/burgare restauranger osv när jag är i sverige för att råvarorna där är inte fullt lika viktiga.

Så typ svensson-restauranger uppskattar jag verkligen inte iaf... Känns som en sån sjukt irl/svensson-sak att gå på sånna hak och säga att maten är kanongod alltid. 99% av svenssons verkar tycka all restaurangmat är god varje gång...

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det är gamla Miss Sophie om du testade det. 
Jag var där i helgen och käkade och jag upplever det som bättre än Miss Sophie.

Jag och ena polarn tog svenska entrecoten 200g för 280kr och tredje vännen tog burgare.
Köttet fick helt klart godkänt, var riktigt fint och även sidesen var fina (potatisgratäng och hericot verts).

Tog in samtliga desserter och då var den bästa "kaffeglas" eller något i den stilen.
Dodgeade även notaflippen vilket gjorde att allt blev liiiite godare. 

För din skull testar jag wagyun nästa gång och återkommer med recension.

------

Hoppar in i diskussionen ang att man äter fine dining och kunna uppskatta annan mat. 
Jag äter väldigt mycket ute och på fine restauranger, kanske inte riktigt uppe i Krillbåtens nivåer men definitivt över avg svensson.

Jag älskar fortfarande att äta hemma hos min morsa, hon är grym på laga mat.
Jag älskar även att laga mat hemma och testa olika saker så jag känner inte att det har förstört mig på den fronten. 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nån som testat Jesper Blomqvists pizzeria på Lidingö? Btw stor humor när kvällspressen körde en "DÅ: fotbollsproffs, NU: pizzabagare" på Blomqvist som om han skulle behöva ta jobb på en vanlig pizzeria haha. 

https://www.instagram.com/explore/locations/795916266/450-gradi/ Även hört det finns en pizzeria i Falkenberg som kör riktiga napoletanska. 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

13 minuter sedan, säger PIMM95 :

Nån som testat Jesper Blomqvists pizzeria på Lidingö? Btw stor humor när kvällspressen körde en "DÅ: fotbollsproffs, NU: pizzabagare" på Blomqvist som om han skulle behöva ta jobb på en vanlig pizzeria haha. 

https://www.instagram.com/explore/locations/795916266/450-gradi/ Även hört det finns en pizzeria i Falkenberg som kör riktiga napoletanska. 

Käkat på 450 gradi väldigt mycket och kan intyga att det är väldigt bra! Har hittills inte hittat någon bättre pizza runt Stockholm. Väldigt svårt att uppskatta de klassiska "slaskpizzorna" efter man provat på dessa skönheter.

För övrigt brukat herr Blomqvist himself stå i kassan/servera och är alltid supertrevlig. Vet inte om han gör det för pengarna eller genuint intresse (eller både och?) men det är ju rätt känt att han inte hanterat sin ekonomi särskilt bra efter fotbollskarriären.

Redigerad av FRAEEN
  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

9 minuter sedan, säger FRAEEN :

För övrigt brukat herr Blomqvist himself stå i kassan/servera och är alltid supertrevlig. Vet inte om han gör det för pengarna eller genuint intresse (eller både och?) men det är ju rätt känt att han inte hanterat sin ekonomi särskilt bra efter fotbollskarriären.

Han har ju varit proffs i både Parma och Milan så det är nog genuint intresse från att ha levt och ätit bra där nere. Och inte bara business då. :)

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pizzorna ser magiska ut på bäge ställena som länkades! Plussar som fan på @FRAEEN också att det är helt orimligt att äta slaskpizzor när en är van vid napolitanska med riktiga råvaror. Skinkan på sunkpizzerior är ju praktiskt taget oätbar medan man på finare ställen kan få magiska skinkbitar.

Ser fram emot wagyu-review också!
 

2 timmar sedan, säger BennyGuldfot :

Finns olika grader och klacificeringar på Wagyu, så en av sämre beteckning är inte orimligt att sälja för 400 och ändå ha lite täckning kvar som krögare. Sen beror det givetvis på vad det är för detalj.

Jo är medveten om att det finns olika grader, har ätit wagyu och kobe otroligt mycket i mina dagar.. Men i särklass den sämsta jag har ätit har ändå varit på meet i göteborg där en får 250g new york strip steak för ca 600kr enligt minibiff.. Jag minns tbh inte priset någon av de tre gångerna jag har varit där (Även fast jag brukar köra 350g) och enligt deras hemsida ska priset variera. Det låter ju hemskt att den redan sämsta wagyun jag ätit ska kunna ha en ännu sämre variant som kostar 400kr lol. För 400kr kan du lätt få en schysst köttbit i många delar av världen så vad är poängen med att äta wagyu om det är avsevärt sämre. Känns som det bara är dumsvenskar som gör det för brags, saknas bara att de benämner det kobe istället för wagyu.

Min power rankings f.ö vad gäller wagyu/kobe är definitivt alltid att gå efter följande ordning om en har möjlighet att välja del av djuret:

1) filé
2) entrecote/ribeye
3) skirt steak/entraña (Mellangärde ska det heta på svenska? Kan aldrig minnas att jag har sett det på någon restaurang i sverige)

4) New york strip/ryggbiff
5) Flankstek.

Är f.ö väldigt stolt över att fått båten att börja regga skirt steak wagyu, skirt steak överlag är en så sjukt underskattad köttdetalj av dumsvenskarna. Bidrar med en video från kanalen binging with babish (MEGAFACIT), där han tilläggar skirt steak. Om någon vill vara baller on a budget så är det ett sjukt billigt / coolt sätt att impa på middagsgäster att följa hans tips!
 

Edit: Gör en killerwolf och rekar ett lokalt ställe, Der elefant (gamla sinclairs steakhouse) i Linné har en med svenska mått extremt bra ribeye. Sen är det väldigt billigt med. Menyn är typ sportbar ish, men allt förutom new york stripen har jag gillat iaf. Mycket prisvärt och man slipper boka bord osv. Tycker köttbiten kunde vara bättre tillagad, men själva biten är väldigt fin.

Redigerad av brusig1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har en väldigt stort grillintresse. 

Fyllde 35 i lördags, frugan hade bokat hotell i huvudstaden, bokade bord på grill. 

Beställde en wagyu ryggbiff A5 för 1300 pistoler. 

Prisvärt eller ej, gott som fan var det iaf. 

Man lever fan bara en gång! 

Tillbehören och servicen var väl sådär om man tänker på att den är ett ”känt” ställe. 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 minut sedan, säger puppets :

Har en väldigt stort grillintresse. 

Fyllde 35 i lördags, frugan hade bokat hotell i huvudstaden, bokade bord på grill. 

Beställde en wagyu ryggbiff A5 för 1300 pistoler. 

Prisvärt eller ej, gott som fan var det iaf. 

Man lever fan bara en gång! 

Tillbehören och servicen var väl sådär om man tänker på att den är ett ”känt” ställe. 

Kan väl tillägga att den var första gången jag provade wagyu, men det fattade ni säkert :) 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sjukaste köttet jag käkat & jobbat med var när vi stöpte en lokal entrecote av fjällko i talg och lämnade i mörningskåpet 9 månader. 

 

Slår annars ett slag för lite mer oädla detaljer förutsatt att köket vet vad dom gör. Högrev, bringa, picanha. Sen är jag själv en sucker för bra gris och fina fåglar.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Den 2019-01-16 kl 01:35, säger BennyGuldfot :

Sjukaste köttet jag käkat & jobbat med var när vi stöpte en lokal entrecote av fjällko i talg och lämnade i mörningskåpet 9 månader. 

 

Slår annars ett slag för lite mer oädla detaljer förutsatt att köket vet vad dom gör. Högrev, bringa, picanha. Sen är jag själv en sucker för bra gris och fina fåglar.

Snyggt.. Jobbat med? Vad gör du till vardags? Picanha håller jag med dig är sjukt underskattat, jag är ju Rio De Janeiro som sagt och här är ju Picanha mer eller mindre deras favorit cut och generellt den finaste biten på steakhousen. Det finns tyvärr inget wagyu på restaurangerna här så blir generellt Picanha , ribeye eller prime rib (tomahawk eller vad man vi kalla det).. Ska göra en matpost i dagarna tänkte jag.

Men en annan sak som jag grubblat lite på, tänkte skriva ett downswingsinlägg då det brukar få bra respons och jag tycker det är lite av en win/win för mig att bara tänka högt när jag har tuffa tider. Mitt år har inte börjat så bra, det är en av dem större downswingsen på väldigt länge. Inget knasigt dock då jag spelar med vårdslöst table selection och variansen bör vara relativt hög. Lik förbannat tar det på självförtroendet och lite på grindmoralen. Jag har onekligen sprungit dåligt, men det värsta är att jag missar alla dom fina/stora gamesen hela tiden.

Men färdigwhinat och till poängen, tänkte ta upp några saker som jag tycker folk har missförstått i min mening vad gäller downswings. En sak som är väldigt underskattad i poker är att kunna prestera sitt bästa. Jag tror inte någon pokerspelare kan argumentera emot att man har dagar då man spelar händer annorlunda, ibland tar man den där slaskiga riversynen även fast man innerst inne vet att det är en fold, man ger upp den där bluffen för man inte orkar skjuta in det eller vice versa. När man downswingar under en längre period kombinerat med intensiv miljö blir det bara fler och fler spots för mig personligen likt dem ovan. Många spelare verka hävda att man ska spela så mycket som möjligt när man downswingar, jag förespråkar motsatsen. Då menar jag inte att man ska sitta och häcka o göra ingenting, men man borde lägga tid på något annat i livet som man värdera (flickvän, familj, vänner, sport/träning eller gå på bio whatever). I mitt fall innebär det i dagsläget att ligga på stranden, gå ut och springa längs rio de janeiros strandpromenad i zona sul, dejta damer eller köra fine dining med polare. Min fokus är helt enkelt bara att komma in i ett mode där jag slutar ta dåliga beslut. Oerfarna spelare på lägre nivåer kan lätt blåsa sina rullar i situationer som dessa för de blir utbrända och inte klarar av det. Jag har sett det mer gånger än vad jag kan räkna och framförallt på svs där varenda regg är så vansinnigt envis och vägrar erkänna för sig själva att de är ute och cyklar. Behöver inte nämna några namn, men det finns en drös. Desto mindre erfaren och desto lägre man spelar tycker jag man borde lägga mer och mer tid på teori i dessa tider. Men för oss gamla gubbregs så vet jag inte riktigt om teori är lösningen, vill ändå påstå att jag (vi?) är sjukt consistent vad gäller teori oavsett hur bra/dåligt det går och jag upplever att jag är i toppskiktet av spelare vad gäller att grubbla i duschen. Sen är det nog säkert indviduellt vad en behöver göra för att prestera sitt bästa, men någon form av balans är det som krävs oftast iaf.

TLDR: Spela färre timmar när en downswingar, fokusera mer på livskvalitet.

Ett annat tips är att också försöka städa upp i andra områden av livet. Det är obv superlägligt att man downswingar livet efter att ha fått en lång kniv i ryggen av lotterinspektionen och staten. Jag tycker vad de har gjort mot oss är extremt fel, mtp att många av oss här inne bokstavligt talat har rejkat miljoner i den särklass sämsta klienten i världshistorien som inte uppdaterades på över 10 år. Men det är ju vad det är såklart. Jag hade någon dag då jag satte mig och grubblade lite på det vad min plan kommer vara i fortsättningen. Planen är bestämd, jag vet vad jag ska göra och när mer eller mindre. Kommer bara behöva hjälp av en jurist obv, men det lättare jävligt mycket att faktiskt sätta sig och ta tag i problem istället för att låta det sitta som en blåsa på foten eller något som bara irriterar en konstant som i sin tur går ut över sin spelkvalitet.

Det tredje och sista tipset är ett missförstånd som jag ser rätt ofta.. Det är väldigt många spelare som inte kollar resultat, och tycks generellt klappa sig själva på axeln och vara stolta över det. Jag kan respektera ett en i inte vill kolla resultat, men samtidigt tycker jag man borde fundera på varför man inte gör det. Om det är så att det skapas en explosion av negativa känslor varje gång man får se verkligheten så tycker jag det är ett ganska stort problem i sig. Det var en slags pod/intervju från bitb där en 500z regg som även är utbildad psykolog pratade om det. Att strunta i att kolla på resultat är en bra kortsiktig lösning (för vissa), men samtidigt är det svårt att vara accountable med ögonen stängda.

Bidrar med en bild på strandpromenixen där jag brukar gå ut och springa

image.thumb.png.ceb78c76da93f676875927c1ee32eaa1.png

 

 

  • Like 13
  • Thanks 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Riktigt bra inlägg ovan!

Långa perioder av downswings kan verkligen få en ur balans och göra precis som du säger, slaskigare calls som egentligen bör vara fold, river bluffar man skiter i för man springer dåligt osv...listan kan göras lång.

Det som antagligen är jobbigast när man är i en downswing är själva känslan som infinner sig, iaf för mig själv, att det inom 5-10min kan komma en stor djup "suck" mitt i en hand, för brädan springer dåligt eller liknande, och man får en känsla av "varför händer detta alltid mig??, och man retar upp sig själv i onödan och irritationen byggs upp.

Tror det är extremt viktig att vara ärlig mot sig själv gällande resultat, och analyseringar av sina händer efter varje session. Kika igenom största vunna/förlorare potter, använda pio till hjälp om man blir det minsta osäker på vad som är bäst.
Vara med och notera stora som små potter i situationer man inte känner sig helt 100% ifall det är syn/call/raise.
Det hjälper självförtroendet lite grand i downswings om åtminstone PIO tycker man spelar korrekt, varje liten tröst är värd mycket under svåra perioder!

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kan du rekommendera Rio? Känns det säkert? Hur är engelskan?

Var i Brasilien för 2 år sen men då bara i nordöstra delen, där hade det varit riktigt svårt att klara sig utan att kunna portugisiska (hängde med andra turister som kunde det)

Varit sugen i flera veckor på att boka en ny resa till Brasilien å dra iväg, känns som  att jag "måste" besöka Rio denna gången isåfall men lite orolig att jag kommer vara helt lost pga språket.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

7 timmar sedan, säger Timie :

Kan du rekommendera Rio? Känns det säkert? Hur är engelskan?

Var i Brasilien för 2 år sen men då bara i nordöstra delen, där hade det varit riktigt svårt att klara sig utan att kunna portugisiska (hängde med andra turister som kunde det)

Varit sugen i flera veckor på att boka en ny resa till Brasilien å dra iväg, känns som  att jag "måste" besöka Rio denna gången isåfall men lite orolig att jag kommer vara helt lost pga språket.

Rio är en väldigt internationell stad så man klarar sig utan portugisiska. Jag hänger ju generellt bara i de finare delarna så där är det betydligt säkrare och högre nivå av engelska. Men generellt och även här är det rätt osäkert.

Jag gillar det väldigt mycket i vilket fall, men samtidigt tycker jag det är en plats där det inte håller att vara på någon budget. Både i form av säkerhet/nöje så suger nog rio stenhårt imo om en inte har det gott ställt. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

4 timmar sedan, säger brusig1 :

Rio är en väldigt internationell stad så man klarar sig utan portugisiska. Jag hänger ju generellt bara i de finare delarna så där är det betydligt säkrare och högre nivå av engelska. Men generellt och även här är det rätt osäkert.

Jag gillar det väldigt mycket i vilket fall, men samtidigt tycker jag det är en plats där det inte håller att vara på någon budget. Både i form av säkerhet/nöje så suger nog rio stenhårt imo om en inte har det gott ställt. 

Ja ok, lever inte på en backpacker-budget direkt men samtidigt har jag förmodligen inte råd/lust att spendera de pengar som du gör :P  Får se om det blir av, semitrött på asien som jag spenderat betydligt mer tid i genom åren!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har jobbat som kock & köksmästare under dom senaste åren av mitt liv, och nu jobbar jag lite undercover från branschen och producerar käk mot internationell turism mot asien ute på en camping:) Inte så inspirerande alltid, men passar fint in i livet och tiden man frigör gör att det blir en fin lösning ekonomiskt när man kan spela poker vid sidan om.

 

Jäkligt inspirerande inlägg om downswings. 

 

Som alternativ tankegång till dom rejkade miljonerna till staten så tänker jag att proffsen trots allt tar pengarna från fisken som annars placerar dom någon annanstans, trav, oddset, stryket etc, och ofta i en hastighet som gör att den rejkade intäkten blir minimal än om samma spelare sitter och fäktas runt ett 5-max bland likasinnade.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

42 minuter sedan, säger BennyGuldfot :

Jag har jobbat som kock & köksmästare under dom senaste åren av mitt liv, och nu jobbar jag lite undercover från branschen och producerar käk mot internationell turism mot asien ute på en camping:) Inte så inspirerande alltid, men passar fint in i livet och tiden man frigör gör att det blir en fin lösning ekonomiskt när man kan spela poker vid sidan om.

 

Jäkligt inspirerande inlägg om downswings. 

 

Som alternativ tankegång till dom rejkade miljonerna till staten så tänker jag att proffsen trots allt tar pengarna från fisken som annars placerar dom någon annanstans, trav, oddset, stryket etc, och ofta i en hastighet som gör att den rejkade intäkten blir minimal än om samma spelare sitter och fäktas runt ett 5-max bland likasinnade.

Köper inte det sista resonemanget, dom riktigt stora fiskarna är väldigt sällan intresserade av sportsbetting. Sen antar jag att det är mycket svårare för en fisk att lägga ett bet på 200k sek än vad det är att dumpa 200k i klienten på en kväll. Har aldrig använt svs-klienten för betting men antar det finns caps hur mycket du kan betta osv?

Sen om man kollar på lägre nivåer antar jag flera av heltidsspelarna rakear mer än vad de vinner på spelet. Och i slutet av dagen är ändå rake menat att vara något man betalar i utbyte mot en bra produkt. Vilket vi inte har fått.

Missförstå mig inte, det är inte så att jag tycker synd om mig själv och andra för situationen vi har hamnat i, jag tycker bara det är extremt fel och det sköttes väldigt oprofessionellt. Man kunde krävt lite snyggare instruktioner och mer klarhet vad som skulle gälla kan jag tycka.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...