Gå till innehåll

Monsterboken


GTOBåten

Recommended Posts

1 timme sedan, säger kempe4ever :

Berätta gärna hur ni tänker kring carnivore dieten och varför ni följer den. Evidensen för att hög konsumtion rött kött leder till ökad mortalitet är väldigt stark och det finns idag nog inte många forskare som skulle motsätta sig det.

Hur tänker man etiskt med en diet som antagligen är det absolut sämsta för miljön och världen i stort? 

 

Glhf med 2019!

Tvärt om har jag inte sett någon rimlig sammanställning av studier som visar på kausalitet. Att det finns en korrelation råder det ingen tvekan om däremot men det säger imo i princip ingenting. Baserar det helt på mina egna upplevelser och påstår inte att man får alla olika näringsämnen man behöver genom kött. 

Etiken är en intressant fråga och någonting jag diskuterar rätt friskt i hemmet då frugan är vegetarian av etiska skäl. Tror ingen förnekar att factory farming är en väldigt smutsig industri. Jag ser det som en form av avvägning mellan mitt egna personliga välmående och en mer global point of view.

Sweet-spotten för mig personligen är att endast köpa djurprodukter som är lokala, organiska och så humana som möjligt (uppenbarligen är vad som är humant när det kommer till att föda upp, avliva och äta någonting uppe för diskussion). Jag är den första att medge att det inte är en perfekt lösning och om det fanns en skala där man prioriterade mellan globalt välmående och eget välmående så lutar jag definitivt åt det senare, vilket jag tror i princip alla människor gör (särskilt pokerspelare).

Skulle kunna lista en rad rationaliseringar om varför jag inte är sämre än någon annan när det kommer till miljön, men tror de flesta som är ärliga mot sig själva inser att de gör saker som påverkar världen globalt på ett negativt sätt för sin egen vinning till och från, om det är resande, bilkörning, fast-fashion shopping eller kött-ätande.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

7 timmar sedan, säger GTOBåten :

Tvärt om har jag inte sett någon rimlig sammanställning av studier som visar på kausalitet. Att det finns en korrelation råder det ingen tvekan om däremot men det säger imo i princip ingenting. Baserar det helt på mina egna upplevelser och påstår inte att man får alla olika näringsämnen man behöver genom kött. 

Etiken är en intressant fråga och någonting jag diskuterar rätt friskt i hemmet då frugan är vegetarian av etiska skäl. Tror ingen förnekar att factory farming är en väldigt smutsig industri. Jag ser det som en form av avvägning mellan mitt egna personliga välmående och en mer global point of view.

Sweet-spotten för mig personligen är att endast köpa djurprodukter som är lokala, organiska och så humana som möjligt (uppenbarligen är vad som är humant när det kommer till att föda upp, avliva och äta någonting uppe för diskussion). Jag är den första att medge att det inte är en perfekt lösning och om det fanns en skala där man prioriterade mellan globalt välmående och eget välmående så lutar jag definitivt åt det senare, vilket jag tror i princip alla människor gör (särskilt pokerspelare).

Skulle kunna lista en rad rationaliseringar om varför jag inte är sämre än någon annan när det kommer till miljön, men tror de flesta som är ärliga mot sig själva inser att de gör saker som påverkar världen globalt på ett negativt sätt för sin egen vinning till och från, om det är resande, bilkörning, fast-fashion shopping eller kött-ätande.

Ja det problemet kommer alltid finnas när man tittar på riskfaktorer/skyddsfaktorer när det gäller kost, kommer aldrig gå att göra  studier som kan visa 100% kausala samband, men att säga att den mängd observationsstudier som finns med det stora studiematerialet inte skulle säga något, ja det är helt enkelt fel och nästintill efterblivet. 

Är man osäker på kost och forskning så gå in och läs Livsmedelsverkets rekommendationer som är de mest evidensbaserade råd vi har.

 

Redigerad av kempe4ever
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 minut sedan, säger kempe4ever :

Ja det problemet kommer alltid finnas när man tittar på riskfaktorer/skyddsfaktorer när det gäller kost, kommer aldrig gå att göra  studier som kan visa 100% kausala samband, men att säga att den mängd observationsstudier som finns med det stora studiematerialet inte skulle säga något, ja det är helt enkelt fel och nästintill efterblivet. 

Är man osäker på kost och forskning och tycker pubmed är tråkigt så gå in och läs Livsmedelsverkets rekommendationer som är de mest evidensbaserade råd vi har.

 

Ja, fast nu visar de studier jag hittat på 0% kausalitet då ingen följt individer under en längre period utan endast kontrollerat konsumtionen av kött kontra diverse sjukdomar. 

Försöker hålla min spydighet ett par snäpp över din nivå så drar mig för att förklara skillnaden mellan de två begreppen och utgår från att du förstår den utan att jag behöver exemplifiera. 

Vet inte om du trollar när du rekommenderar livsmedelsverket men om jag ville framstå credible när jag diskuterar diet skulle jag dra mig för att rekommendera tallriksmodellen för folk. 

Jag är inte här för att övertyga någon om någonting, och om du väljer att äta mer vegetariskt och miljövänligt än mig, all power to you, men om du är ute efter att kalla folk efterblivna för att de ifrågasätter normer inom ett väldigt outforskat ämne får du gärna göra det någon annanstans. 

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kempe,

Urvalet i dylika studier är pga vår moderna livsstil i genomsnitt överviktigt, stillasittande, har problem med antingen tobak och/eller alkohol, äter alldeles för mkt raffinerat socker (vilket är särskilt skadligt i kombination med mättat fett). Tittar man på undergrupper med sund livsstil och form så blir det inte bara en liten justering i styrkan i korrelationen utan den går helt och hållet upp i rök. 

Med andra ord vet man bara att kött är dåligt för redan kroniskt inflammerade individer, vilket tyvärr är de flesta idag. Men käkar man bra i övrigt och håller sig i form finns det inte mkt som tyder på att man behöver oroa sig över köttet för hälsans skull, det blir liksom underordnat de större pusselbitarna. 

Sen äter jag själv inte mkt kött men det är mer för att jag försöker styra undan det som är uppdraget på sojapellets och antibiotika. Då blir det lite dyrare och lite mer sällan.  

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Började året med semester från grinden och åkte istället till machu pichu som är ganska coolt, kan rekommendera det till alla som är hurtiga nog att röra sig mot sydamerika. Väl tillbaka på grinden har jag börjat med rekordback utan dess like, var typ 1.75x så stor som min f.d backdag följt av att stucka 7.5 bi dagen därpå. Är med andra ord inne i den årliga "är jag bra nog?" ... "slår jag verkligen gamesen" .. "är x verkligen inte så dålig som jag trodde"

Som justeringar kommer jag:

1) spela lägre
2) snortight table selection
3) färre bord
4) Whina mer på pf? allmänt känt att desto mer man whinar desto bättre springer man. (Också anledningen till denna posten)

Kanske är värt att tillägga att november+december slutade med lillplus också trots ohygglig volym och jag höll lobbyn hela julafton/juldagen och nyår europeisk tid. Mao har mina resultat senaste månaderna varit långt under par.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

16 minuter sedan, säger brusig1 :

Började året med semester från grinden och åkte istället till machu pichu som är ganska coolt, kan rekommendera det till alla som är hurtiga nog att röra sig mot sydamerika. Väl tillbaka på grinden har jag börjat med rekordback utan dess like, var typ 1.75x så stor som min f.d backdag följt av att stucka 7.5 bi dagen därpå. Är med andra ord inne i den årliga "är jag bra nog?" ... "slår jag verkligen gamesen" .. "är x verkligen inte så dålig som jag trodde"

Som justeringar kommer jag:

1) spela lägre
2) snortight table selection
3) färre bord
4) Whina mer på pf? allmänt känt att desto mer man whinar desto bättre springer man. (Också anledningen till denna posten)

Kanske är värt att tillägga att november+december slutade med lillplus också trots ohygglig volym och jag höll lobbyn hela julafton/juldagen och nyår europeisk tid. Mao har mina resultat senaste månaderna varit långt under par.

+1000. Whinegudarna pallar inte med mitt lipande så brukar få unjinxa mig själv ganska så omgående jag börjar spamma skype. Antagligen är jag världsbäst på lipa så att inte ens otursdemonerna står ut.  

Redigerad av killerwolf2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

19 minuter sedan, säger Namehere :

5) skriva mer om mat.

Var iväg till Koizen Omakase Room i gbg häromdagen. 6/5 i betyg. Över förväntan mat-wise och personal/miljö-wise. Har du varit där, eller enbart HOZE? 
 

Hijackar lite

Ty!

hade helt glömt bort den... jag och polarna sa vi skulle dit när de öppnade men glömde bort. 

Bjöd morsan på avsmakningsmeny på SK för några veckor sedan. Ska testa 28+ snart också.

Rankar såhär av de jag testat:

1. SK

2. Bhoga

3. Thörnströms 

Hur ligger din lista krilleee? Du har väl testat de flesta? Försöka med Upper House under 2019

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Rekar att försöka få plats vid baren. Häftigt att sitta och titta när de gjorde i ordning allt, samt att det blev roliga konversationer mellan gäster och kock. Antingen gå för en dag mitt i veckan då det förmodligen är lite lugnare, eller ta kontakt med restaurangen för att försäkra sig om barplats. Dom har 16-17 platser tot med 8 platser i baren och resterande vid bord. 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

57 minuter sedan, säger minibiff :

Hijackar lite

Ty!

hade helt glömt bort den... jag och polarna sa vi skulle dit när de öppnade men glömde bort. 

Bjöd morsan på avsmakningsmeny på SK för några veckor sedan. Ska testa 28+ snart också.

Rankar såhär av de jag testat:

1. SK

2. Bhoga

3. Thörnströms 

Hur ligger din lista krilleee? Du har väl testat de flesta? Försöka med Upper House under 2019

Har inte varit på så mycket i Göteborg men var väldigt besviken på SK. Alla hyllar de men tyckte det var extremt mediokert i somras! 

Var med en grupp vänner på Barrique i somras också, den håller jag väldigt mycket högre, löjligt prisvärt!

Thörnströms har jag velat prova länge, känns som givet besök nästa gång jag är i GBG! 

 

 

@Namehere

Den sushin ser väldigt fin ut. Också givet besök nästa gång!

 

Min 4ever #1 i GBG är dock Pad Thaien bredvid Handels. 

Redigerad av GTOBåten
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

1 timme sedan, säger Namehere :

5) skriva mer om mat.

Var iväg till Koizen Omakase Room i gbg häromdagen. 6/5 i betyg. Över förväntan mat-wise och personal/miljö-wise. Har du varit där, eller enbart HOZE? 
 

Det ser jäkligt fint ut, ska definitivt testa nästa gång jag är hemma! Jag saknar traditionell sushi väldigt mycket, här i Lima äter vi främst nikkei som är en slags japansk/peruansk fushion.. Har ätit några gånger på Maido som ligger rankad 8a i världen skulle jag tro bland samtliga restauranger. Det kan jag definitivt reka om någon skulle ha vägarna förbi, Lima är ju ganska lowkey en av världens bästa städer när det gäller mat.. De har bla Central som var rankad 1a i världen förra året...

Har bara varit på HOZE och vRå som jag anser som decent sushi i Gbg, men är sugen på att testa mer!

1 timme sedan, säger minibiff :

Hijackar lite

Ty!

hade helt glömt bort den... jag och polarna sa vi skulle dit när de öppnade men glömde bort. 

Bjöd morsan på avsmakningsmeny på SK för några veckor sedan. Ska testa 28+ snart också.

Rankar såhär av de jag testat:

1. SK

2. Bhoga

3. Thörnströms 

Hur ligger din lista krilleee? Du har väl testat de flesta? Försöka med Upper House under 2019

Har typ inga rankings för Göteborg, jag äter väldigt sällan fine dining när jag är där. Delvis för att jag inte har så många kompisar som är intresserade av att lägga så mycket pengar på mat, men också för att många ställen kräver bokning flera dagar i förväg. Har ganska svårt att rättfärdiga att boka en restaurang tp en vecka i förväg, så bra är ingen mat i Göteborg imo. Framförallt när man går på världens bästa restauranger regelbundet utan att boka bord för man är regg, nsh osv..

HOZE var nog min favorit iaf hittills, SK var nice men överskattat, ditt stamställe Toso gillar jag också, meet är trevligt men köttet är generellt rätt kallt, wagyun är fan nötlåg. I övrigt äter jag rätt mycket hamburgare i göteborg.. Det tycker jag om desto mer! Sen är ändå tre indier nice också.

Mina rankings är mao inte så roliga, men jag varierar min diet och prisklass rätt mycket på stad, det finns tyvärr inte mycket att hurra för vad gäller fine dining i Sverige imo..

På tal om wagyu så har jag nog ätit det i snitt 3-4 dagar i veckan senaste månaden, on the flipside har jag torskat 1 eller 2 matflippar sedan December ?

Redigerad av brusig1
  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

20 minuter sedan, säger stefanovic :

Vad blir det för vin till maten? Antar dom väljer ut specifika viner till varje enskild rätt? 

Samtliga bilder ovan är från a la carte så det är inga utvalda viner till. Men tumregeln brukar vara rödtjut till all form av nöt/gris/lamm och sen vitt till fisk/kyckling/anka. Vad gäller specifika druvor så varierar det rätt mycket, jag använder vivino ganska mycket och har druckit mycket vin så brukar ha decent koll iaf. Tycker om man går på finare sushi-restauranger som den Name postade ovan att man borde ge sake en chans. Sake är lite som tequila i min mening att det är våldsamt äckligt om du dricker någon billig variant, men de lite finare kan vara magiska. Med det sagt gillar jag sake väldigt mycket mer än tequila.

EDIT: Noterade att damen framför mig dricker lemonad på hummer-bilden, det är confirmed inte synergi, men det är gott och fitness!

I övrigt har jag varit nykter till och från sedan juli ungefär, planen är att bara dricka 1-2 glas vin/öl/drinkar på dejter och speciella tillställningar.

Sedan jag började läsa hjärnstark som rekades ovan av båt1 så börjar jag mer och mer gå att hållet att försöka träna dagligen och inte dricka dagligen. Och som grädde på moset då jag har hört att det är bra för hjärnan att lära sig nya språk ska jag börja ta portugisiska-lektioner nästa vecka, gl mig.

 

Redigerad av brusig1
  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

få saker imponerar mer på mig än nån som talar 5+ språk flytande och vilt skiljande. 

Träningen får du också massor plus för. Menar inte dig nu, känner dig inte och vet inte dina vanor men ur egen erfarenhet så tror jag Pokerspelare behöver det mer än de flesta andra(ordinary folk) jag tror vi är rejält  mer stillasittande än de flesta andra, visst, kanske många tränar 6 ggr/v men om man inte rör sig utanför kontorsstolen / soffan annars så blir det ändå inte så hög basal grundnivå. Typ jag har som mål att gå 6500+ steg om dagen nu utanför träningen, och skulle tro många pokerproffs, i synnerhet hs/ns som kanske lejer bort mathandling/städning osv ligger på 2500 steg/dagen. 

edit: jag äter som en tjej, för jag är typ tvungen äta som en tjej, blir dödsfet direkt jag äter 2500+ kcal för jag lyfter inte ett finger utöver gymmandet. Lite mer allmän aktvitet så hoppas jag kunna ändra på det så kanske jag inte måste äta kyckling och likn så ofta för att få i mig nog me le proteins utan att sticka åt helvete på kcal.

Jobbar man på posten i centrlala Stockholm med miljarder trappor utan hiss så tror jag inte du blir fet särskilt lätt. 

Redigerad av killerwolf2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...