Gå till innehåll

Den giftfria matlagningstråden!


Starfitter

Recommended Posts

  • Svars 117
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

Bör jag se på Celsius som lightläsk?

 

Beror lite på hur man sätter upp premisserna antar jag?

 

P1: Lightläsk är en kolsyrad dryck med sötningsmedel

 

P2: Celsius är en kolsyrad dryck med sötningsmedel

 

Slutsats: Celsius är en lightläsk

 

P1: Lightläsk innehåller inte antioxidanter

 

P2: Celsius innehåller antioxidanter

 

Slutsats: Celsius är inte en lightläsk

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Beror lite på hur man sätter upp premisserna antar jag?

 

P1: Lightläsk är en kolsyrad dryck med sötningsmedel

 

P2: Celsius är en kolsyrad dryck med sötningsmedel

 

Slutsats: Celsius är en lightläsk

 

P1: Lightläsk innehåller inte antioxidanter

 

P2: Celsius innehåller antioxidanter

 

Slutsats: Celsius är en lightläsk med antioxidanter

 

;-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

har ingen länk men koffein+aspartam(förmodligen fler sötningsmedel) är absolut ingen höjdare, men att aspartam utan kombon koffein inte är så farligt om det inte är väldigt stora mängder.

själv dricker jag inte läsk som std sen ett kort tag tillbaka, i fall det dricks så blir det inte light. nu är det mest filtrerat vatten som gäller, nöjd

 

edit; fel fakta angående cola zero och light.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Tistelvinds surkåk var verkligen jätte-nice! Gjort slut på en burk nu på en vecka, fanns på Cajsa Warg.

 

Dagens middag:

 

Fräste torkad timjan, färsk rosmarin och färsk korv från svensk korv-hantverk i olivolja i en kastrull. Hällde på en burk krossade tomater samt en skvätt rödvinsvinäger o lät koka en halvtimme. Själpte upp i en djup tallrik och la i en redig hög Surkål från burken. Extra bonus var den perfekta ät-temperaturen direkt tack vare den kalla surkålen :-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lagade fisksoppa igår: Stek en gul lök och en hackad kruka timjan i smör, i med en dryg halvliter fisk-buljong (gärna god) och en burk hela tomater. Koka lagom länge, i med 300g fisk (torsk, lax w,e) , koka 10min och sen 300g skalade räkor sista minuten.

 

Till det råkade jag vispa ihop mitt livs godaste aioli =)

 

3 äggulor

två finrivna vitlöksklyftor

saften av en halv liten ekologisk citron

rivet skal av citronen

salt

 

Vispa ihop

 

Ringla i olja och fortsätt vispa, tog två tredjedelar neutral jordnötsolja och resten olivolja. Var jättegod igår men verkligen supergod idag när citronskalet fått smaka ur sig över natten =)

 

Till det åt vi giftigt bröd! :roffe:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
Tungmetaller?

 

Är det tungmetall när den inte ligger i burk? :roll:

 

Glutamat-gift i citronpeppar väl? Testa att göra din egen citronpeppar vetja. Förslag på ingredienser:

 

Havssalt

Svartpeppar

River ekologisk citronskal

????

 

Profit!

Låter spännande, är bara ekologiska citronen som fattas =) Ska testa detta!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur förhåller sig kokosolja att steka i mot t ex Gf-smör?

 

Alla icke-äta-gift borde kolla in naturskyddsföreningens hemsida, de står för mycket bra och har mycket vettigt att säga enligt mig, de verkar väldigt sakkunniga. Slår även ett slag för att handla mer EKO eftersom vi som konsumenter som styr och påverkar priset!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...