Gå till innehåll

Starbreeze railtråd


Chofritz

Recommended Posts

För att göra det till en dialog - vilken sous vide? Låter som det svänger rätt mycket får man fråga vilken högsta nivå du spelar på?

 

Satt och funderade detsamma när du skrev du backa 25k. Om det var 2, 5 bi eller 25 bi

 

Har du övergett svs helt eller du kör där med?

 

Svs har jag övergett helt för tillfället om man inte räknar med att jag brukar dega in och gula sm varje år åt. Nivåer osv håller jag mig från att outa, men swingsen ger säkert en hint tillsammans med vetskapen att jag alltid spelar lite högre än vad jag har råd med =)

 

Tycker det är kul att läsa dagliga updates, Keep it up!:)

 

Will try =)

 

Ang. sous vide: Om du missat Kattens uppställning kan jag reka den. Mkt bra pris/prestanda. Går att förädla med större tråg, doppvärmare och akvariepump om man vill.

 

Jo har sett den =) Hur jämför den sig med t ex den här? Är det senare som att slänga 4k i sjön? Har för mig att Kattens setup blev rätt billig/typ gratis?

 

Nu blir det klättring och sen grind =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jo har sett den =) Hur jämför den sig med t ex den här? Är det senare som att slänga 4k i sjön? Har för mig att Kattens setup blev rätt billig/typ gratis?

Mja, tycker du det är värt 4k för lite bättre användarvänlighet kan det kanske vara värt det. Men jag tror inte att regleringen och slutresultatet skiljer sig åt något särskilt. Kan inte säga säkert, har aldrig använt någon annan än Kattengrejerna, men är supernöjd med dem. Det tar en stund att lära sig vilket läge plattan ska stå på för att temperaturen ska svänga lagom mycket (d.v.s lite). Kan vara bra att öva utan Kobebiffen i plurret första gången.

 

Är ju ren P-reglering (du är väl teknolog? :) ) plus termostatstyrning på plattan, och köpesousvider är förmodligen lite smartare (PID?) än så, så det gäller att ha lite pejl själv. Förvärmning av vattnet till ungefär rätt temperatur plus ett par grader (p.g.a. kylning när köttet åker i) är nästan ett krav, men det är lätt gjort.

 

Ett förbehåll kan vara att den inte funkar så bra vid lite högre temperaturer (typ 70-80 grader och högre), så om du tänkte köra mycket ägg, potatis och grönsaker till perfektion (har provat, och slutresultatet är iofs grymt ändå) är kanske inte budgetvarianten att föredra.

 

Det du behöver istället för den du länkade till ovan är en tioliterskastrull, en kokplatta och en termostat, vilket går loss på ungefär 700 spänn. Vakuumpackaren ligger på 8-900 tror jag.

 

Akvariepump ligger på ett par hundra, men det går bra utan.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

För att lägga sig i sous vide-debatten lite.

Den du länkar till är klockren, du behöver liksom inte tänka när du har en sån. Dock så lär det vara en stor jävel, något som kan vara värt att tänka på om man har begränsat med utrymme i köksskåpen. Den innehåller ett 9-literskärl (tänk vanlig plasthink i storek) och en massa jox runtom, så den tar nog upp en del utrymme.

 

Grejen är att det är så jäkla enkelt att använda min uppsättning, så jag har liksom inte övervägt att köpa en färdig. Stor gryta (10-12l), vatten i baljan, vacuumpacka maten och i med termostatsladden i baljan, sen behöver du inte tänka på maten förrän två minuter innan servering då du steker till ytan lite. Har ibland svängt hemom på lunchen och lobbat i en fransyska som sen stått och väntat på mig när jag kom hem.

 

Gillar du mat och är lite lagom lat så är sous vide nöten.

 

Och nä, för oss dödliga räcker det fint om den håller tempen plusminus en grad eller två. Sååå jävla noga är det inte :)

 

Edit: Om du köper så har OBH ordica två vacuumpackare. Köp den lite dyrare silvriga varianten, den klarar även att packa fuktiga grejer. Med den lite billigare måste man trixa lite för att den inte ska suga in köttsaften i pumpen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

berätta för mig, vad fan är det ni pratar om? vakuumpackar man maten och snör ner det i nån låda som man ställer in temp på perfekt åså har du en klockrent genomstekt fransyska stek på ett tag? sedan skär ni upp och flippar det lite snabbt i pannan för lite stekyta?

 

grindar lite så skumma bara lite lätt, men förtälj gärna! :) Alltid varit så sjukt lat för att köpa hem stekar/fransyska för att jag vet att jag måste hålla på med en digital termometer och vänta på en jävla ugn och stå där och glo... eller ännu värre, småputtra en stek i flera herrans timmar i en gryta.

 

Slut-etappen för stekyta är ju samma i båda fallen...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

berätta för mig, vad fan är det ni pratar om? vakuumpackar man maten och snör ner det i nån låda som man ställer in temp på perfekt åså har du en klockrent genomstekt fransyska stek på ett tag? sedan skär ni upp och flippar det lite snabbt i pannan för lite stekyta?

Typ så ja.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för sous vide-infon! Blev sjukt sugen på att laga god mat nu =) Är ju ganska smidigt att bara låta maten ligga i och göra något annat under tiden, aka grinda.

 

Orkar inte skriva något längre inlägg nu. Har spelat närmare 5k händer idag och är rätt så mosig i huvudet för tillfället. Resultatet var på väg att bli riktigt fint ett tag men några setups och förmodligen lite halvkalla spel senare så var man break even igen. Fick dock springa en massa över ev i slutet på sessionen så det blev nog ändå 5-6k upp för dagen =) Back 5k för månaden på 15k händer. Kan nog lösa sig det här =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En till rätt tråkig dagsuppdatering. Har blivit väldigt lite spel idag, men fick avsluta natten med att spela lite hu på på alldeles för hög nivå. Gick bättre än väntat dock så är bara 2k från nollstrecket nu för månaden =)

 

Provade att laga glutenfritt bröd gjort på nötter och torkad frukt. Blev oväntat gott med lite gamle ole-ost på och gick även ner tillsammans med gårdagens lammrostbiff. Nu blir det nya avsnittet av person of interest.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En till rätt tråkig dagsuppdatering. Har blivit väldigt lite spel idag, men fick avsluta natten med att spela lite hu på på alldeles för hög nivå. Gick bättre än väntat dock så är bara 2k från nollstrecket nu för månaden =)

 

Provade att laga glutenfritt bröd gjort på nötter och torkad frukt. Blev oväntat gott med lite gamle ole-ost på och gick även ner tillsammans med gårdagens lammrostbiff. Nu blir det nya avsnittet av person of interest.

 

 

Kul med kontinuerliga uppdates i en av få dagböcker jag läst genom åren.

 

 

Stort GL!

 

 

Gogogo

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man blir sjukt nyfiken av dina posts chofritz, men det är helt klart att föredra lite high stakes tease än att du inte postar öht (=

 

Kul att det uppskattas! (och om du är nyfiken på var när och hur det spelas är jag övertygad om att du känner någon som vet =))

 

kommer eventullt bo i stockholm över sommaren och tänkte undrar vart den bästa klättringen finns? är ganska novis.

 

Om du undrar över ställen att klättra utomhus så tror jag att Opteron kan ge ett bättre svar eftersom jag själv spenderade större delen av förra sommaren på boulderväggen inomhus ;) Inomhusklättring görs bäst på klättercentret vid antingen Telefonplan eller i Solna!

 

Var och körde ett boulderpass idag och det gick ju fint de första 5 minuterna innan det började spruta blod ur min tumme, som jag slicade upp på en mandolin (den keramiska varianten är fan livsfarlig för fingrarna) igår när jag skar grönsaker. Fick klättra med tejp vilket alltid suger. Inte alls bra. Måste ju lyckas sätta fler hårda boulders än Opteron i år :S

 

Lagade lite torskrygg med citrussallad till middag med min syster och drog sedan igång grinden. Till en början rullade det på fint men sen vände det och runt 3 så var jag back 5k. Tog en kort paus och tiggde till mig lite hu-action från två regs och sprang mycket fint så fick vända helt och avslutade istället sessionen solida 13k upp. Det betydde också att jag tog mig förbi nollstrecket för månaden, 22748 händer spelade och 5k upp! Har en känsla av att det kommer bli mer spel imorgon =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Om du undrar över ställen att klättra utomhus så tror jag att Opteron kan ge ett bättre svar eftersom jag själv spenderade större delen av förra sommaren på boulderväggen inomhus ;) Inomhusklättring görs bäst på klättercentret vid antingen Telefonplan eller i Solna!

 

Bor 300m från Klättercentret vid Telefonplan, kanske borde testa. Hur funkar det med höjdrädsla? :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Bor 300m från Klättercentret vid Telefonplan, kanske borde testa. Hur funkar det med höjdrädsla? :)

 

Klart du ska testa! Om du kör bouldering så är det absolut inget problem. Repklättrar du så kan det vara lite läskigt helt klart, men det är en vanesak och kör man regelbundet så försvinner rädslan mer och mer, eller man blir iaf okej med den. Att ha man någon som man verkligen litar på som säkrar är ett bra steg på vägen, sen är det bara att nöta på så försvinner rädslan gradvis =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Glömde uppdatera igår. Var och klättrade på kvällen. Åt sedan en burgare på svenska hamburgerköket med två IRLare och började dricka lite öl. Rörde oss vidare mot tunnelbanan men stannade till på landet för några öl till. Runt 1 så började vi röra oss in mot stan och hamnade på Marie Laveau. Tro det eller ej, även här inmundigades öl. Blev full och tog en taxi hem. Där inträffar något sjukt, jag bestämmer mig för att inte spela poker och gårdagen blev således årets första spelfria dag.

 

Idag har jag varit inne i stan en vända och shoppat present till en ettåring. Kom hem på eftermiddagen och lyckades sova bort en del av baksmällan, tillräckligt för att sätta mig ner och dra igång några bord runt midnatt. I början gick det rätt kallt, jag både sprang och spelade dåligt, men efter några timmar blev det dundervärde och jag fick vända 6k back till 9k upp på inte allt för orimliga stejks =)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa nytt...