Gå till innehåll
adde_snoppskalle

Bäst att grilla?

Recommended Posts

Vad äter du när det är dags att grilla?

 

Själv föredrar jag en riktigt välmörad entrecote, som gärna har gått en månad över bäst föredatum. Skär upp i stadiga skivor några dagar i förväg och lägg i marinad. Serveras med bakad potatis och aromsmör. Avnjut med Rochefort Trappist nr 10.

 

Detta i kombination med sol och trevligt sällskap slår sex i alla former med vilken kvinna som helst.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Köttbullar!

 

...näe, skämtar inte! Rulla in varje köttbulle i en baconskiva och varva dessa med shiitakesvamp (champinjoner duger inte) på spett. Severa med grillad, grön, färsk primörsparris och bakad potatis.

En kall Kilkenny passar utmärkt och givetvis en liten nubbe!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
# Hot Dogs

# Flintastek

 

Fy fan för att grilla detta!!!!! Skulle vara förbjudet och ev dödsstraff om jag hade ett eget land!

 

Vafan, hot dogs är ju riktigt gott ibland.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
# Hot Dogs

# Flintastek

 

Fy fan för att grilla detta!!!!! Skulle vara förbjudet och ev dödsstraff om jag hade ett eget land!

 

Instämmer helt med dig. Jobbade fram tills nyligen på ett styckeri, och fick då kpa hem kött till sjukt dumpade priser. Köpte bla ett helt innanlår på 4 kg för 20 kr. Visst då var bäst-före datumet passerat, men det gör ju bara att det blir mörare.

 

Iaf, det enda fläskkött jag grillar är innanlåret, men då måste det ha legat i marinad ett bra tag.

 

Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också.

 

Köpte något som kallades flintastek på Coop förra sommaren. Den var benfri men inte svålfri. Innebär det att det inte var en "äkta" flintastek?

Svålen är ju viktig! Den grillas sakta på eftervärmen tills den blir brun och knaprig! Mums!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Köpte något som kallades flintastek på Coop förra sommaren. Den var benfri men inte svålfri. Innebär det att det inte var en "äkta" flintastek?

Svålen är ju viktig! Den grillas sakta på eftervärmen tills den blir brun och knaprig! Mums!

 

Hmm låter som en butiksskinka med svål, som de sedan har skurit upp. Butiksskinka är väl det vanligaste sättet att skära en skinka. Då skär du bort alla ben, och även lite fett.

 

Svålen är väldigt viktig. Den tillför väldigt mycket i smaken när man grillar. Detamma med kotletten, det är viktigt att man lämnar kvar en hel del fett på kotklettraden, annars smakar det skit.

 

Hmm tanken slår mig nu..skulle kanske skapa en ny tråd där man förklarar lite mer om olika köttdetaljer som säljs i butikerna och vad det egentligen är. Konsumenterna manipuleras ganska mycket när de köper sitt kött.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Instämmer helt med dig. Jobbade fram tills nyligen på ett styckeri, och fick då kpa hem kött till sjukt dumpade priser. Köpte bla ett helt innanlår på 4 kg för 20 kr. Visst då var bäst-före datumet passerat, men det gör ju bara att det blir mörare.

 

Iaf, det enda fläskkött jag grillar är innanlåret, men då måste det ha legat i marinad ett bra tag.

 

Flintaskinkan sågas ju med kryssbenet och svålen kvar. Så när du köper den så betalar du ganska mycket för de bitarna som inte går att äta. Benbiten i en flintastek på 5 hg väger ju minst 2 hg. Sen har du då svålen också.

fläskkött e ju svingott att grilla inte bara innanlår fett och gott som gjort för att langa på grillen. Men då gäller det att man köper en välgödd gris från den lokala bonden. Scan eller dansk fläskfile smakar ingeting eller så smakar det illa pga av dålig behandling av djuren. Nötkött kan man ibland få tag på hyffsat i butik men det mesta kvalitet går till restaurangerna. Riktiga män äter upp svålen med det gäller ju att trycka i sig mat på sommarhalvåret innan man går i ide :D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gjorde följande grillspett häromveckan:

 

Oxfile' marinerad i Santa Marias (?) vitlöksmarinad

Lammentrecote marinerad i basilika och rosmarin

Kycklingfile' penslad med lite stark chilisås och thaikrydda

Cocktailtomater

Paprika

Champinjoner

 

Sjukt gott. Till det har man hasselbackspotatis, börnesås, Ajvar relish blandad med Creme Fraiche (måste på varje grillbord!), tzatziki, en grönsallad samt oliver.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

En stor fin bit tonfiskfile som lätthalstras och serveras med paprika/citronris och hot sweetchili sås är bland det bästa man kan slänga på grillen.

Tycker man tonfisken är för dyr duger även en stor bit laxfile.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
, Ajvar relish blandad med Creme Fraiche (måste på varje grillbord!),

 

Kör en liknande variant - blandar het Ajvar med äkta majonnäs (hälften av varje), lite nymald svartpeppar och chilipulver. Mums!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

De här grillspetten kan vara det godaste ni någonsin kommer att äta:

 

Squids (små bläckfiskar, finns i fiskdisken)

Tonfisk och/eller lax

Jumboräkor

Pilgrimsmusslor

(Kläm gärna in bitar av lämplig grönsak också, t ex squash)

 

Givetvis ska allt vara färskt och rått.

 

Marinad:

1 tsk fänkålsfrön (stötta)

1 msk inlagd hackad koriander, eller färsk koriander

2 msk rapsolja

1 lime, saften av

1 msk soja (ljus japansk!)

1 msk fisksås (finns på asiatiska hyllan)

1 krossad vitlöksklyfta

1 röd chili, urkärnad och hackad

 

Pensla spetten med marinaden precis innan du lägger dem på grillen. Pensla under grillning.

 

Tänk på att rå bläckfisk inte är så kul, medan fisken gärna får vara lite rå i mitten.

 

Viktigt: lägg träspetten i vatten minst 30 min innan grillning.

 

Tips: använd två spett per "spett", med ett par cm mellanrum, så blir de enklare att vända.

 

Jag gjorde det här som en förrätt men det blev så mäktigt att vi var tvungna att vänta ett tag med köttet.

Hade inget tillbehör, men man kan ju tänka sig wokade nudlar och grönsaker.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag grillar allt! Fläskfilé, kycklingfilé, hotdogs, kabanoss, laxfilé, zucchini, lök, vitlök, champinjoner, tomater, majs, potatis ... vi grillar i princip varje dag. Kommer att gå åt ca 10 kg gasol. Lax och kyckling är bäst.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa nytt...